Select Page

Gubo – Mao-Ce Tunkol

Szerző: | 2016. dec. 12. | Egyéb

Szerintem az igazán tuti street food élményhez, valahol hozzátartozik, hogy egy kocsiból vagy egy bódéból szolgáljanak ki. Be ezekbe ritkán tudunk ülni és valóban az utcán kell burkolnunk befelé a kaját. A Karavánhoz hasonlóan, egy újabb ilyen gyűjtőhely alakult, közel a Corvin negyedhez. A Food Truck udvar az Üllői út 51. szám alatt található meg.

A régi épület udvarát különösebben nem kellett átalakítani, egyszerűen csak körbe felsorakoztattak több különböző street food elvet magáénak valló egységet. A vegántól kezdve, a burgeresen át a forralt boros Barkasig szinte mindent megtalálunk. Azok, akik jobban bírják a vesegyulladást és a felfázást, azok leülhetnek a foltokban elhelyezett asztalokhoz is, de szerencsére akad pár könyöklő is, ahol álldogálva fogyaszthatunk.

truck

A Gubo közvetlenül a bejárat mellett található. Szolid mosolyra fakaszt molinójuk, amin ott díszeleg, hogy ez bizony “naon fiom”. Fő profiljuk a szendvics, amit egy kissé átalakított, egyedi logót billogozó szendvicssütővel turbóznak fel. Hat különböző szendvicset készítenek, melyek ízvilágukat tekintve, bizony széles skálát lefognak.

Mao-Ce Tunkol – Ázsiai gyömbéres csirkemell, keletei édes-csilis-szójás-hoisin szószos öntet, grillezett zöldségálom, póréhagyma, koktélparadicsom

Tagadhatatlanul a keleties ízvilágot képviseli, annak minden jellegzetes szereplőjét felvonultatva. A sütés nem tart sokáig, miután a szendvics összeáll, már csak 2-3 percet kell várnunk és megkapjuk a Gubot. A speciális formájú kenyér a sütés után olyan lesz, mint egy pék űrhajója, rajta saját logójával. A rásütött peremnek köszönhetően egybemarad, ami szinte cipzárként fogja a kenyér két oldalát. Egy éles késnek persze ez sem képes ellenállni, de ha simán csak daráljuk befelé, akkor nem fog szétesni.

egyben, sütve

Ízre a szendvics tényleg patent. A kérge ropog az enyhén édes kenyérnek, ami lehet csak a szójaszósztól kéri kölcsön ezt az ízvilágot, nehéz eldönteni. A töltelékben a csirke és az extra bonyolult szószkeverék valami fenomenális ízvilágot szolgáltat. A zöldségek nincsenek agyongrillezve, így ízük is maradt. A gyömbéres vonal nem túl intenzív, sokkal karakteresebb benne az édes irányzat.

felezve

A csípősséget nem vitték túlzásba, szerintem egy keleti elképzelés során bátrabban is lehetne bele rakni a csilit. A paradicsom íze télen is megfelelő, a póréhagyma viszont hamar elillan és elvész a többi hozzávaló mögött. Adagra életünk végéig aligha elég, de egy könnyed étkezésre elegendő.

a kert

Egy sima krumplis köret akár sokat segíthetne rajta, de lehet az is, hogy nem passzolna mellé. Árban 1500 forintot kóstál, ami valahova az is-is szintre helyezte nálam. Ízre tényleg jó és izgalmas, adagra picit lehetne izmosabb. Az udvar nem menekül, van még célpont a körben, amit szeretnék kipróbálni.

Gubo Food Truck Udvar – 1091, Budapest, Üllői út 51.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték