Select Page

GURU Árkád – Mexikói tál

Szerző: | 2016. Már. 23. | Egyéb

Gondolom, Ti is többször megfordultok a város frekventált helyein található bevásárló központokban. Ezek közül, négyben is beleszaladhattok a GURU lánchoz tartozó éttermekbe. Mivel én leggyakrabban az Árkádba tévedek be, így ismét az ottani GURU –ba vitt az utam, de a palacsinták helyett most egy tálat választottam. Az Árkádos különítmény amúgy, óriás palacsintákkal és a rengeteg üveg Nutellával csalogat, amik mellett elhaladva ember legyen a talpán akinek nem jön meg az étvágya.

Nézegettem az étlapot, amin a palacsinták mellett, szendvicsek, saláták, különböző boxok és édességek is megtalálhatóak. A leírt kategóriákon túl, 5 különböző összetételű tálból is választhatunk és mivel így egy jól variálható kaja kerülhet az asztalra én ezen kategória mellé raktam le a voksom.

Mexikói tál

tortilla tekercsek, tortilla chips, grillezett csirkemell csíkok, jalapeno, paradicsom, kukorica, oliva, guacamole, kaliforniai paprika, lime 1990 Ft

A honlapjukra látogatva, leírva is látom azt, amit a tálat megkaparintva észleltem is. A GURUban beszerezhető tálaknál a “rend a lelke mindennek” alapelvet figyelembe véve kerülnek az összetevők becsomagolásra. A helyben fogyasztás helyett az elviteles megoldást választottam, így egy méretes, fakkokra osztott tál büszke tulajdonosaként hagyhattam el a helyszínt.

Szalaggal lezárva

Szalaggal lezárva

Na nézzük, a rendezett terepen, mi hol kapott helyet a tálon. Középen feszít a guacamole, ami pontosan olyan zöld, amilyennek lennie kell. A szószt, nem a helyszínen alkotják meg, így az íze lesz az igazán izgalmas, hisz ezt a színt elég sokféle anyaggal elő lehet állítani. Egymással szemben kapott helyet tortilla chips és a tortilla tekercsek. A tekercsek elég világosak, nem gondolnám, hogy teljes kiőrlésű lisztből állították volna őket elő. A chips sima sós, pontosan olyan, mint a moziban.

Van itt minden

Van itt minden

A harmadik fakkban a csirkemell leledzik, némi jalapenoval megtámogatva. A csirkemell darabkák pereme sötétebbe, ez arra enged következtetni, hogy sütés után aprítják. Akik nem kedvelek a csípős paprikát, azokra is gondolnak, a jalapeno mellett, találunk még csíkokra vágott kaliforniai paprikát is. A szemközti oldalon is van még némi zöldség, egy konkrétan egy nagyobb adag kukorica, kockákra vágott paradicsom és még némi olivabogyó is. A két szelet limeot annyira nem érzem indokoltnak, mondjuk rá, hogy díszítés, minden esetre az is van a dobozban.  A rendezettség nagyon szimpi, jöhetnek az ízek és a kreativkodás.

Tortilla és csirke

Tortilla és csirke

Jó gyerek lévén a chipsel indítok, méghozzá úgy, hogy a guacamoléba mártom. A guacamole nem rossz, de nem is kápráztat el, sokkal jobb lenne, ha házi öntet járna a tálhoz. A chipse kaland után nekiláttam és tekertem magamnak egyet. Minden összetvőből, leszámítva az olajbogyót, került az első tekercsembe, aminek az elfogyasztása azért nem volt egy fáklyás ment. A kis tortilla lapokba, nem érdemes sok minden tenni, mert valamilyen furcsa oknál fogva az alkatrészek, nem igazán ragaszkodnak egymáshoz. A csirkemell amúgy enyhén van fűszerezve, inkább  a zöldségek íze a meghatározó. Ezek amúgy rendben vannak a paprika ropog, a kukorica pont elég édes. A paradicsom, még nem az igazi, de a nap már erőlködik, úgyhogy a jó paradicsomnak is eljön az ideje. Az ötlet remek, és úgy variálhatjuk az ízeket, ahogy nekünk tetszik. Némi tejföllel azért turbóztam a cuccot és végeredményben jó kis variációkat sikerült összedobni.

Nachos

Nachos

Mennyiségre egészen rendben van a mexikói tál. Másodmagammal tüntettem el és jól is laktunk vele. A sok zöldség a csirkével és a tortilla lappal kiegészülve nagyon laktató. Ehhez hozzájön még a chips, ami garantálja, hogy nem maradunk éhen. A helyszínen fogyasztás és az elvitel között forintban mérhető különbség van állítólag, bár én ezt nem vettem észre. Egészen pontosan 1990 forintot csengettem a tálért és nagyjából 10 percet kellett várnom, hogy elkészüljön. A palacsintákhoz képest, egy sokkal összetettebb fogás ez a tál, így ha a jó üzletet keresitek, akkor érdemes rámenni egy ilyen tálra.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték