Select Page

GURU Árkád – Piros pestos palacsinta

GURU Árkád – Piros pestos palacsinta

A múlt hét folyamán, a betegség kínjai között őrlődve, ha már főzni nem tudtam, egyik nap vettem a fáradtságot és megpróbáltam, valahonnan a közelből beszerezni a betevő falatot. Mivel a lehetőségeim az állapotomból adódóan kicsit korlátosak voltak, így az Árkád bevásárlóközpontba vettem az irányt. Nem véletlenül indultam erre, biztos voltam benne, hogy az ételudvarban, egyből megtalálom az igazit. A GURU–val már korábban is volt kalandom, amikor is helyben fogyasztás után elégedetten álltam fel az asztaltól. A korábbi jó tapasztalatok alapján, most az elviteles megoldásra mentem rá, hisz a feliratok alapján, ilyenkor még kedvezmény is jár

Esztétika,megjelenés: A választásom ezúttal egy sós óriáspalacsintára eset, méghozzá a Piros pestos csirkés kiadásra. A csatornafedél méretű töltött palacsintát, egy megszokott méretű, de fekete színű hőtartós dobozba nyomták a kezembe. A doboz pattintása után, az első érzésem az volt, hogy mikor utoljára ilyen palacsintát láttam, nagyobb volt. A negatív érzéseket elhessegettem gyorsan, majd jobban szemügyre vettem a dolgot. A szép barnára sült vaskos palacsinta tészta, az összehajtás után kiadós parmezán zuhanyt kapott. A nyitott oldalakon, az összes összetevő megfigyelhető, de azért félbevágott képet is lőttem, csak, hogy láthassátok, mire lehet számítani. Szintén az jól láthatóság érdekében átdobtam egy tányérra a cuccot. A palacsinta közepében, piros pesto darabokat, nagy mennyiségű tűzpiros paradicsomot és grillezett csirkemell csíkokat töltöttek. A látvány vitathatatlanul tetszetős, mondjuk az étterembe némi díszítéssel nekem többet mutatott.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tárolós doboznak meg persze annak köszönhetően, hogy nem lakom túl messze az étteremtől melegében sikerült nekilátnom a falatozásnak. A tésztájuk hibátlan, bár ha az ember megsüt több száz palacsintát egy nap, nem csoda, ha érti a palacsintatészta titkát. A tészta íze után, a reszelt parmezán a következő, amit egyből megérez az ember. A karakteres sajttal, nem spórolnak, szerves része a palacsinta ízvilágának. A piros pesto, pürészerűen került a töltelékbe, az íze aszalt paradicsommal keveredve egy igen erőteljes, de ugyanakkor finom, intenzív ízt eredményez. A csirkemell csíkok, nincsenek szétfűszerezve, az enyhe fűszerezés és a rendes sütés következtében, hagyják a többi összetevőt érvényesülni. Az én ízlésemnek igen tetszetős ez a sós palacsinta kombináció. Ugyanakkor azt fontos megjegyeznem, hogy nem a húsevő, hanem az aszalt paradicsomot kedvelő énem tapsolt állva a palacsinta elfogyasztása után.

Pont: 7/10

Mennyiség: Korábban már jeleztem, hogy a szemem azt az infót továbbította az agyamnak az első pillantás után, hogy ez bizony kevesebb, mint amit legutoljára kaptam. Ez persze, nem lehet igaz, hisz láttam a sütőlapot, amin sült, és azt bizony nem nagyon cserélték ki a közelmúltban, a hő hatására pedig biztos, hogy nem ment össze. A vastag palacsintatésztába mindenhova jutott, minden töltelékből. Ennek a mennyiségnek és az erőteljes ízeknek köszönhetően bőven tele lett a bendőm a Piros pestos óriáspalacsintával. Több mint 3 órán keresztül, nem jutott eszembe még a nasi szó sem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az az igazság, hogy az elvitelre olcsóbb felirat is már rég felkeltette a kíváncsiságomat, és most is részese volt a döntésemnek. A kiírás, remek, felkelti az ember érdeklődését, viszont a számla megkapásakor azért inkább úgy érzi, mintha átverték volna. Az árak a kiírt árak, így a képeken látható palacsinta ára 1290 forint. erre jön még 60 forintnyi csomagolási költség, tehát lényegében nem volt olcsóbb a cucc. Persze a blokk alján ott feszít az áraink szervízdíjat nem tartalmaznak felirat, de valljuk be, ez sovány vigasz, ettől aztán nem érezzük, hogy milyen jó elvinni a kaját. A végeredmény nálam, amúgy az, hogy a kaja jó, laktató is és az egyetlen negatív élmény ez az árazási trükk volt vele kapcsolatban. Amúgy gyorsan kaptam jó kaját és már szaladhattam is vele haza.

Pont: 7/10

[EasyGallery key=’2′]