Select Page

GURU Árkád – Sajtkrémes-fűszeres sós palacsinta

GURU Árkád – Sajtkrémes-fűszeres sós palacsinta

Mióta a nyáron elfogyasztottam egy vegetáriánus quesadilla menüt az Árkádban található GURU -ban, azóta ott motoszkál a fejemben a gondolat, hogy ott bizony nem csak zöldséges jóságokkal megtöltött tésztát választhatunk az étlapról, hanem valami húsfélével szerelt változatot is. A quesadilla nálam egy tuti befutó kaja lett mostanában, most, hogy fogalmazom meg ezeket a gondolatokat, már megint meg is kívántam, ennek ellenére, palacsinta tészta alapokra helyezett fogást választottam az étlapról.

Az édes palacsinták is csábítottak egy kicsit, de mivel éhes voltam, így nem desszert értékű ételre vágytam, és a gondolat nem ment ki a fejemből, hogy egy újabb kemény nap leküzdéséhez, bizony kell némi hús a rendszerbe. Na a választás a sós palacsinták kategória egyik vezére, ami sajtkrémes-fűszeres névre hallgat, de a neve nem igazán árulja el mit is kapunk, ha ezt kérjük.

Esztétika,megjelenés: Majdnem félbehajtva kerül a tányérra az óriáspalacsinta, ami kívülről pontosan úgy néz ki, mint bármelyik nagyi házi palacsintája felnagyítva. Bár a tészta megtévesztően hasonló, a tálalásból egyértelműen látszik, hogy egészen más lesz ami a villánkra kerül, ha ezt választjuk. A félbehajtott tészta nyitott szélénél kikandikálnak az összetevők. Ahogy láthatjátok, a zöld-fűszeres, sajtos szósz, nem az egyetlen töltelék, ami belekerült a tésztába. Méretes grillezett csirkemell falatkák, és szép adag kukorica, ami még gazdagítja a fogást. A csirkemell darabkák kívülről barnák, sok fűszert ránézésre nem kaptak, belül pedig hófehérek. Az ételt még inkább gusztusosabbá teszi a melegében tetejére reszelt sajt, és a ráültetett paradicsom és uborka karikák.

Pont:8/10

Ízvilág: Okosan a tésztával kezdem, hogy megtudjam, hogy valóban sós e a tészta, vagy egyszerűen egyféle, közömbös ízű tésztával dolgoznak. Ha el kell döntenem, akkor azt mondom, hogy az édes változatokat tuti nem ebbe töltik, hisz egyértelműen sós a tészta. A tészta után a sajtkrémet tesztelem, ami nem meglepő módon elsősorban sajt ízű, másodsorban pedig valamilyen zöld fűszerek kombójával tették különlegessé. Bár az íz már így is remek, de a grillezett husi füstös ízével és a kukorica édeskés ízével kiegészülve az ízhatás remek, a tetejére reszelt sajt, ízben nem oszt, nem szoroz. Végül is az íz nem egy nagy csoda, de valahogy mégis annyira egyben van, hogy kár lenne rá bármi rosszat mondanom. Nekem tuti ízlett, nem tudom, hogy legközelebb, mivel fogom rávenni magam, hogy kipróbáljam az édes kiadásokat.

Pont:7/10

Mennyiség: Ahogyan azt már a bevezető soraimban jeleztem, az éhség kötelezővé tette, hogy a sós palacsinták közül kerüljön ki a mai áldozatom. Az édesek is biztosan laktatók, de az elvárásaim inkább a töltelék mennyiség alapján alakultak ki és igen magasra helyezték a lécet. Korábban olajbogyóból kaptam eleget, nagyon reméltem, hogy ez a csirkemellel sem lesz máshogy. Elkezdtem enni, és még a felénél sem jártam, már éreztem, hogy ez bizony elég lesz. A csirke és a kukorica mennyisége is kielégítő volt, annak ellenére is, hogy elsőre nem tűnt olyan nagy adagnak. Ahhoz, hogy sikerült vele jóllakni, nagyban hozzájárult, a megfelelően vastagra sütött tészta. Egy evésre, tuti elég ez a sós palacsinta.

Pont:8/10

Ár/érték: Mostanában kapunk hideget meleget az ítéleteink miatt, ami minden bizonnyal azért lehet, mert nincsenek szempontok, egyszerűen az alapján döntjük el, hogy megérte e amit kaptunk, ahogyan érezzük magunkat evés előtt, közben és után. Ebben az esetben, evés előtt azt éreztem, hogy talán sosem fogom megkapni amit rendeltem, és még mindig nem értem, hogy mi tart ebben ilyen sokáig. Evés közben, úgy éreztem, hogy ez bizony jó, mind az elképzelés, mind az lapanyagok és az elkészítés is megállja a helyét. Evés után, mikor kifizettem az 1090 forintot, akkor pedig nem az az érzés maradt bennem, hogy ennyit fizettem egy palacsintáért, hanem az, hogy ezért a pénzért , egy tényleg remek palacsinta alapú fogást kaptam ebédre. Az ítéletem az, hogy megéri, persze nem fogom minden nap ezt enni, de lesz még itt kalandom az tuti. Akinek esetleg eltér a véleménye, vagy esetleg a szomszéd palacsintázó az övé és jobbat írna a saját kreálmányáról, annak hajrá.

Pont:8/10