Select Page

Gyros Büfé (Örs) – Gyros pita

Gyros Büfé (Örs) – Gyros pita

Az elmúlt hetekben igyekeztünk, nem a megszokott útszéli pizza, hambi, gyros háromszöggel fárasztani Titeket, hanem  más vizekre eveztünk, és egy egy pizza kivételével rámentünk a minőségibb éttermek, változatos fogásaira. Na, de kérdem én, mi van ilyenkor a rohanó emberrel, min Ti, mint mi, mint akiknek nincs ideje, de azért út közben be kéne dobni egy gyros-t, hogy ne essünk össze üres gyomorral a munkából hazafelé.

Valami ilyesmi érzés fogott el, bár kemény munkának nem nevezném, mikor is egyik este Gasztro kollégával “céges megbeszéltünk”, de bizony az Örs Vezért téri Gyros Büfé, amely  a Sugár üzletházban található élelmiszer áruházzal szemben foglal helyet, megmentett az éhhaláltól. Természetesen a névadó étel lett a kiválasztott, hisz gyorsan elkészül, az ember kezébe nyomják és már szaladhat is vele, ha bevállalja azt a kockázatot, hogy némi szósz kerül a kabátjára.

Esztétika,megjelenés: Ebben a kis büfében, bizony a pitás változattal szolgálnak, abból is a közepes méretűvel.  A képek magukért beszélnek,  aranybarnára pirított csirkehús,  zöldségek, némi fehér és némi piros szósz. Nem minden az aminek látszik,  de a kérdés inkább az, hogy mi az ami nem látszik.  Belül a zöldségek a következők: vöröshagyma, lilakáposzta, némi paradicsom, és savanyú káposzta.  Ránézésre, a zöldségek minőségére nem lehet panasz, és amit még megjegyeznék, nekem mindig tetszik, ahogyan összeraknak egy ilyen harapni valót.

Pont: 6/10

Ízvilág:  Első harapásra, a tapasztalatok kedvezőek. A husi ropog,  nincs másnapos hús íze, a szószok ízletesek, a csípős talán kicsit sós. A pita, a megszokott ízt képviseli, nem lepne meg, ha minden gyrososnak ugyanaz lenne a beszállítója az íze alapján.  A zöldségek közül a vöröshagyma számomra említésre méltó, de csak azért, mert sokkal finomabb a gyros, ha ezt lilahagymával helyettesítik. A paradicsom, jó szokás szerint nem mérvadó mennyiségben van jelen, tudjuk mi is, ez a legdrágább zöldség az összetevők listáján. Amit még muszáj kiemelnem, az a savanyú káposzta, ami nem egy vecsési, inkább valami édes savanyú káposzta, egy biztos – semmi keresni valója a gyrosban…

Pont: 5/10

Mennyiség: Ahogy már a rövid kis eszmefuttatásomban az elején megjegyeztem, ez bizony egy életmentő étkezés, aminek az is a jellemzője, hogy nem nagyon tudunk vele jól lakni. Ha valaki ezzel akar jóllakni, akkor bizony kettő darabot nyugodtan megvásárolhat,  nem hiszem, hogy nem fogja tudni megenni. A fogáson belül az arányok jók, nem sajnálják a húst, és a szósszal sincs szétáztatva az egész. Amiből viszont egy szál is sok, az bizony az a remek savanyított káposzta.

Pont: 5/10

Ár/érték:  Amiről még nem esett szó, az az , hogy ez a büfé bizony éjjel-nappali, ami egy ilyen forgalmas helyen indokolt is. Éjjel nappal friss gyrost pedig  630 forintért tudunk enni. Az ár mondhatni, hogy a szokásos, a mennyiség is, a minőség téren viszont nem vagyok elégedett.  Aki szereti a savanyú káposztás gyrost, annak akár szívesen ajánlom is, de aki úgy van vele, mint én, hogy nincs helye a gyrosban ilyesminek, az vagy csomagoljon éjszakára, vagy ha nappal éri itt az éhség, akkor szaladjon be valamelyik bevásárlóközpontba valami más elsősegély csomagért.

Pont: 5/10