Select Page

Harapó Mókus Vendéglő – Mókus és gourmet tál

Harapó Mókus Vendéglő – Mókus és gourmet tál

Óbudán pár paneltömb árnyékában húzódik meg a Harapó Mókus Vendéglő. Egy csendes, hagyományos vendéglő, amit ha csak elrohan mellette az ember talán észre sem vesz. Több forrásból kaptam már tippeket, hogy érdemes lenne ellátogatnom egyszer, amihez egy éppen aktuális családi klángyűlés tökéletes lehetőséget adott.

A vendéglő neve nem tudom pontosan honnan jött, de már ezzel is képes megmosolyogtatni. Hitvallásuk a “nagyis” gondolkodásmód, ami egyrészt az étlapon található házias ízekkel és fogásokkal köszön vissza, illetve a rendkívüli kedvesség és figyelmesség a személyzet részéről. Magyaros ízek tömkelege fedezhető fel az étlapon ahol most a nagygyűlés miatt leginkább a kétszemélyes tálak kerültek előtérbe. Három opció közül van módunk választani melyek mindegyikéhez korrekt és részletes leírás tartozik.

Mókus tál: Vaslapon pirított, főtt-füstölt csülök, párizsi csirkemell falatok, rántott sertésborda, roston sült pecsenyekacsa máj, cigánypecsenye sült szalonnával, grillezett gombafejek, köretként petrezselymes pirított burgonyát és párolt rizst kínálunk a tálhoz.

Gourmet tál: szűzérmék erdei gombákkal, pecsenye kacsamájjal készült tejszínes raguval, rozmaringban pácolt kacsamell érmék vaslapon sütve, hízott libamáj rántva, parasztsonkával, mozzarellával töltött csirkemell bacon köntösben. Köret: párolt zöldségek, burgonyapüré

Jó idő esetén kétrészes teraszuk tűnik a legjobb választásnak, de ha esik akkor sincsen tragédia, bár akkor azért ne szervezzünk oda 1-200 fős tivornyát. A két tál mellé egy pikáns jérceleves is befigyelt, illetve az étterem részéről ajándék előételként tatár beefsteak jár.

Esztétikai megjelenés: Minimál díszítéssel érkezett az előétel, de ez is tökéletesen megfelel. A leves színe elsőre meglepett mivel ilyen árnyalattal inkább a keleti konyha remekeinél találkoztam. Kicsit megkavarva érezni rajta, hogy jó gazdagon szerelt példány. A két tál látványa már sokkal inkább izgatja a ragadozó szellemű vendégeket, a köret alul és rajta tornyosul a többfajta hús. A csicsázás itt kicsit már erősebb mivel például a gourmet tálhoz jár alma és citromkarika is. Zöldfűszerrel kapott az egész egy hintést, de pont annyira, hogy ne érezzük túlzásnak a mennyiségét. A mókus tál egyik legszebb pontja a csülök. Színével szinte hipnotizálja a vendéget, ez tényleg durván szép. Itt a gyümölcsök helyett hagymakarika és egy gerezd paradicsom a díszítés. Összességben egy szolid mégis minőségi tálalás, ami pont olyan, mint amit megszokhatunk a mamánál.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az előétel hibátlan, a pirítós kellemesen ropogós és a vaj pillanatok alatt megolvad rajta. Maga a tatár beefsteak enyhén borsos és fokhagymás. A leves nem csak színvilágában hanem ízében is hozza a thai vonalat, csukott szemmel biztos nem mondtam volna meg róla, hogy ez magyaros étel. Pikáns tény és való, de szerencsére nem égeti le a hajunkat, mint az eredeti keleties kiadás. A hús front úgy tökéletes ahogy van. A fokhagymás szelet igazán vámpírirtó, pillanatig nem sajnálták a hagymát. A bacon köntössel megáldott csirkemell és a tölteléke olyan szinten harmonizál, hogy szinte megkönnyezi az ember. Nem találni benne hibát, mindennek íze van és ez a legjobb az egészben. Összességében nagyon kellemes ízeket varázsolt elénk a két tál és külön dicséret a levesért, mert az bitang jó!

Pont: 10/10


Mennyiség: Az előétel nevéhez hűen csak megcsiklandozza éhes hasunkat. A leves nincsen eltúlozva, viszont amit kimertek az gazdagon van zöldséggel és hússal vértezve. A tálak egyenként két főre vannak méretezve, tehát kis matek és kijön, hogy ez az egész négy főre lett megálmodva. A hús és köret arány tökéletes, talán picit még előbbi irányába is billen a mérleg. Jól átgondolt mennyiségek és szerencsére minden fogás osztható kettővel így nincsen kakaskodás egy-egy falatért. Egy átlagos felnőtt számára teljesen elegendő kell legyen a tálak fele, persze ha Fekete Laci a példaképünk akkor legjobb ha megesszük az egész vendéglőt. Nem kell csomagolással nagyon számolni, nincs szó arról, hogy maradna még vacsorára is belőle.

Pont: 9/10

Ár/érték: Megbecsülik és tisztelik a vendéget. Komolyan mondom ilyen udvarias és figyelmes kiszolgálásban nem igazán volt még részem. Az ajándék előételt sikerült még továbbfejelniük egy desszerttel, egy receptfüzettel amiben saját a’ la Harapó Mókus módjára elkészített ételeket találunk. A sornak nincs vége ennyivel mivel adnak fejenként egy kupont, amivel a következő látogatásunk során -50% kedvezményt kapunk fogyasztásunkból. Ilyen ajándékcunamival simán meg lehet fogni a magyart az biztos. A leves 580 (1db), a mókus tál 4940, a gourmet tál 5490 forintot kóstál. Elsőre talán soknak tűnhet, de ezt négy főre kell értelmezni. Aki Óbuda ezen szögletét tervezi meglátogatni, nyugodtan célozza be a Harapó Mókus Vendéglőt, csalódni nem fog.

Pont: 9/10

(ha nem ismered Óbudát úgy, mint a saját tenyered akkor KLIKK IDE és megmutatjuk merre rejtőzik a Harapó Mókus!)