Select Page

Hasmacska – Grill bőségtál görög fűszeres csirkemellcsíkokkal

Hasmacska – Grill bőségtál görög fűszeres csirkemellcsíkokkal

Ebben a sarkvidéki időben semmi nem tud rávenni, hogy kimozduljak vadászni magamnak valami ebédet. Rendelésre adtam ismét a fejem, de a szárnyaló kreativitás ezúttal elmaradt. A Hasmacska étteremmel bő egy éve már volt dolgom, ennyi szünet talán elegendő, hogy különösebb indok nélkül visszatérjek egy már tesztelt alanyhoz.

“Grillezett ételek”-nél kerestem ma a boldogságot. ahol kilenc különböző fogás közül szemezhetünk. Jobban átvizsgálva őket kiderül, hogy az a kilenc nem is annyira kilenc mert sok esetben a különböző adagok duplázva vannak jelen. Fő csapásnak a csirke vagy a tarja tekinthető, most az egészség jegyében inkább előbbinél maradtam. Grill bőségtál görög fűszeres csirkemellcsíkokkal lett a győztes, neki szolidabb verziója létezik abból a bőségtál jelző hibázik, a leírás szerint kevesebb hús kerül bele. Az éhezők között egészen népszerű fogásnak számít, mivel a dobogós helyezést érte el a véleményezők körében is.

Nem egy bonyolult fogás a részletező leírás alapján mivel, nagy fűszeres csirkemellcsík, hasábburgonya és friss saláta, amit tartalmazni fog. Öntetként szabadon választhatunk egyet a négy opció közül, nálam most épp az ezersziget öntet lett a favorit.

Esztétikai megjelenés: A teljes történethez hozzátartozik, hogy van egy igazán lelkes kolléga, aki sokszor velem tart a rendelős kalandjaim során. Nos, ő a szolidabb kiadást választotta, de a fogás maga ugyan az volt. Megjött hát a két doboz melyet kinyitva alapos pislogásba kezdtünk. Hosszú perceken át tököltünk, hogy ugyan már melyik lehet a nagyobb adag, melyik az a bizonyos bőségtál? A futár tempójának köszönhetően mindkét dobozban egyformán rendeződtek az alapanyagok, azaz egyik oldalra betömörülve az összes. A saláta külön dobozban érkezett, ezt nehéz lenne egy robogóval úgy megkínálni, hogy összetömörüljön szóval ezzel nincsen semmi gond. Az öntet kis műanyag tégelyben jött, így arra öntjük amire csak akarjuk. Remek példa arra, hogy kiszállítva milyen torzulásokat szenvedhet a tálalás, de persze lehet direkt ilyen és ezzel csak helyet hagytak a salátának a fődobozban és én vagyok a hülye.

Pont: 6/10

Ízvilág: A csirkefalatoknak jó fűszeres íze van, egyből a gyrost juttatja az ember eszébe. Semmi gond nincs vele, kellemes omlós fajta és picit sem lett száraz. A krumpli megint a pára áldozatává vált, sajnos ez így a tél közeledtével úgy fest állandósulni fog, persze tisztelet a kivételnek. Egy könnyed sózás javít a kicsit ízvilágán, alapból nem sok minden került rá. A saláta friss, semmi meglepetést nem tartogatott magában. Az ezersziget öntet kicsit felturbózza ízét, szóval az öntet mindenképpen ajánlott hozzá. Összességében egy jónak mondható pár apróbb bökkenővel, nem mondom, hogy odáig voltam az ízhatástól, de a számat se kellett húznom egy-egy falat lenyelésénél.

Pont: 8/10

Mennyiség: Kicsit visszakanyarodva az első szemponthoz úgy érzem át lettem vágva ezzel a bőségtál jelzővel. Egyik adagra se állítanám nyugodt szívvel, hogy bőségtál az én értelmezésemben az egészen máshogy fest. Ezt tovább rontja, hogy az alapadaghoz képest talán egyetlen falatka hússal kaptam többet, ami akár lehet csak egy véletlen. A hús és hasábburgonya kettőse egy szolidabb adagnak mondható, kicsit javít a saláta, de mint tudjuk, nem éppen tartozik bitang laktató fogások közé pár csík zöldség. Öntetből ennyi bőven elég, alaposan elmixelve jut minden falatra, ez pöpec. Az egészet elvarázsolva a beleimbe, nem érzem, hogy bang robbanás veszély, érzem, hogy ettem, de nem úgy, mint egy kiadós bőségtál után. Egy nagyon halovány négy órás adagra tudom saccolni, szóval többet vártam a beharangozó alapján.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: A táv 4.5 kilométer, viszont ezt 2 sávos etapon kell megtenni, ahol azért rotyogóval mindenképpen jobban lehet haladni. Az útvonalterv szerint délidőben körülbelül 8 perc az út. Az e-mailben kerek 60 percet kapunk tájékoztatásképpen, ami be is igazolódik mivel +2 perccel, azaz 62-vel zárult a mai futam. Nem MotoGP-be vezet ezután az út, de a fene tudja mennyire volt elhavazva az étterem. A kaját szerintem nem egy akrobatamutatvány elkészíteni és PhD sem kell hozzá.

Pont: 5/10

Ár/érték: A “bőségtál” 1290, amit megúszhatunk kétszázzal olcsóbbért is, ha nem ragaszkodunk azért az egy jelzőért a fogás nevében. A másik meglepetés a blokkot elemezve ért, egy újabb fantométteremmel van dolgunk úgy érzem, a Lacipecsenye a Hasmacska étterem mentora, pedig úgy tudtam a Netpincér már kiszűrte az ilyen átvágásokat. Az étel ízvilága nem rossz, egyszerű, de korrekt. Mennyiségre se lenne olyan hatalmas probléma, ha nem lenne ott az a nyomorult “bőségtál” felirat, akkor nem úgy álltam volna az egészhez, hogy bezabálás lesz ebédre. Aki rendelésre adja itt a fejét az válassza nyugodtan az alap verziót, ugyanúgy jár, mintha kidobna plusz 200 forintot még.

Pont: 6/10