Select Page

Hooters – Nacho Ordinary Burger

Hooters – Nacho Ordinary Burger

Eljött hát a nagy alkalom mikor kollégával ellátogattunk a hírhedt amerikai étterembe a Hooters-be avagy a didibárba. Azoknak akiknek az Al Bundy név egybeforrott a férfi bölcseletek csúcsával azoknak szerintem nem kell sokat mesélni a dologról, de akik egyből nem vágják rá a himnuszt azoknak itt egy kis segítség. A BUNDY HIMNUSZ – videó

Tavaly nyár végén nyitott az étterem, mely annyival nyújt többet egy átlagos sportétteremnél hogy a pincérhölgyek a mutatósabb fajtából kerültek kiválasztásra. Nagy izgalommal és némi segítséggel így többedmagunkkal betértünk, hogy megünnepeljük a mi saját “Valentin napunkat”. Betérve egy fülig mosoly hölgyike kísér asztalunkhoz, ami az előző vendég után kissé piszkos maradt de azonnal letörli nekünk, nem tudom hogy ez mennyire a “látványprotokoll” része. Italrendelés után ami történetesen egy jó korsó sör lett, helyet foglal az említett jány és bájosan kérdezget afelől hogy enni mégis mit szeretnénk. Több hamburger közül nekem a címben említett Nacho Ordinary Burger lett szívem választottja, ami a leírást tekintve valahogy így fog felépülni: marhahús pogácsa melyet grillezés közben chilis babbal és sajttal borítottak be, e csoda mellé csatlakozik némi jégsaláta, paradicsomkocka és kerül bele egy könnyed tejföl réteg is.

A várakozás alatt jó alaposan szemügyre vettem a helyet, milyen adottságokkal is bír az étterem. A nagy mítosz által emlegetett didibár jelző itthon nem minden pincérlányra igaz, persze azért ottlétünk alatt a pult mögött egy igazán “tehetséges” lány sertepertélt csak. A TV-k zömén folyamatosan Hooters promo videó fut, ahol a lányok bikinis fotózástól kezdve szinte már mindenhol jártak. A szigorú vizsgálat alatt úgy elröppen az idő, hogy észre se vesszük hogy közel fél órát kellett várni mire megkaptuk az ételünket.

Esztétikai megjelenés: Első látásra nem rondítottam a gatyámba a gyönyörtől, de valószínűleg túl nagy elvárásaim voltak alapból, pedig az étterem hírneve inkább a didkók miatt terjedt el. A tányéron egy hamburger és hasábburgonya foglal helyet, némelyik egészen kunkori lett akár a malac farka. A zsemle hagyományos viszont semmi extra nincsen rajta, még szezámmag sem került a tetejére. Nem rejtegeti magát a hús, egészen odatette magát ilyen vastag példánnyal nem sok étteremnél találkozni. Alapból látunk még némi salátát mely kilóg belőle, illetve olvadt sajtot mely ráfolydogált a húsra, szépen gusztusosan. Ha felemeljük a tetejét akkor találkozunk az említett tejföllel amit a zsemle felső részére kentek, amibe pár kocka paradicsom beleragadt. A krumpli szépen egyenletesen sült, nincsenek odaégett foltok vagy hasonlók ez egészen pöpecre sikerült. Összességében a konyhában nem katonás szigorral lett összetákolva a burger, ez látszik a képen is, de azért nagy átlaghoz képest igényes lett.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kezdjük rögtön a lényegtelen részével a körettel. Finoman sós és ropogós a krumpli, egy mártogatós szószt el tudnék mellé igazán képzelni, de nincs gond mert a kollégának járt a burger mellé BBQ szósz így azt simán be tudom cápázni. A tányérról áradó illatok olyan szinten beindítják az embert, hogy azonnal rácsap a burgerre is és elkezdi betermelni. A hús íze és állaga számomra több mint hibátlan, annyira tökéletesen lett fűszerezve, hogy akár lehetne ez is az etalon a pogácsák számára. A chilis babszemek végtelenül egyszerű feltétek közé tartoznak, mégis valami zseniális pluszként hatnak a hús ízére, pár pillanatig akár azt is hihetnénk hogy mexikói kaját eszünk. A zsemle nem száraz, de egy kicsit többet vártam volna tőle, így maradt egy átlagos buci. A sajt finoman ráolvadt a húsra így együtt lehet csak fogyasztani eme két összetevőt, de talán ettől is lett ilyen zseniális ízre. A tejfölös réteg számomra olyan brutális egzotikusságot nem hozott a burgerre, de próbálkozásnak persze nem rossz. A zöldségek teljesen rendben vannak, talán a paradicsom mellé egy kis uborkát vagy hagymát el tudnék képzelni.

Pont: 8/10

Mennyiség: A hús mindent visz, ilyen vastag pogihoz én egy picit combosabb zsemlét is el tudnék képzelni, így kicsit arányaiban szegény alulmaradt a hússal szemben. A zöldség fronton a saláta is igen szerényen van csak jelen, ebből is egy fél csipettel több ráférne, nem lenne belőle kecsketáp. Az egész burgert befalva nem éreztem, hogy éhes maradnék de azt a csurig vagyok feeling is kimaradt. A krumpli egész korrekt adag lett ezt mellé tuszkolva az előzőhöz már nem lehet panasz az adagra. Bő négy órára ez is megoldja gondunkat, ha mellé gurítunk egy-két korsó sörikét akkor még egy órával meg tudjuk fejelni a történetet.

Pont: 9/10

Ár/érték: Jöjjön a végítélet, hogy mennyit és ér “mi” magyaroknak az amerikai didibár itthoni produkciója. A hamburger baráti 2700 Forintot kóstál, ami akárhogy is nézem drágának számít. Az összeg legalább felét szerintem a didkókért kell kipengetni, mert ezért máshol talán 1500-at kérnek, csak ott lehet hogy zsíros bajszos urak hozzák asztalhoz. A sör alaphangon 750 egy korsóval és az semmi prémium kategóriát nem képvisel. Annak ellenére hogy milyen “elit” étterem, nekem kicsit csalódás volt. A legérdekesebb az este folyamán hogy egy ilyen helyen ahol pillanatok alatt otthagyhatunk 5 ezret az étlap olyan megviselt, hogy foltokban a lamináló fólia leszakadt. A városban ennyiért akár két főre is sikerült megtölteni a bendőt, de ezt is kipróbáltuk legalább. A nagy cicidömping elmaradt, második esélyt szerintem itt mellőzni fogjuk, ennyi elég volt most egy darabig a Hootersből.

Pont: 6/10