Select Page

Hooters – Western Burger

Hooters – Western Burger

Itt volt az idő, hogy megint közös tesztelésre induljunk. Igyekszünk ezt minél többször megtenni, hisz így nem csak egyikőnk véleménye alapján tujátok kiválasztani a hangulatotoknak megfelelő éttermet és fogást. Úgy esett, hogy a szerelmesek napját, oldalbordáinkat hátrahagyva két hasonló érdeklődésű kollégával híres neves hamburger és sör társaságában töltöttük. Meg kell hagyni, hogy a február 14-i dátum és kiszemelt étterem között semmilyen összefüggés nincs, pont ezen az estén akadt időnk, hogy elmenjünk vacsorázni.

A hely, ahogyan már a címből kiderült, a Hooters, világszerte ismert, de Magyarországon, csak Budapesten tudjuk átélni a “hooters érzést”. Ami ezt az érzést illeti, azt hiszem elég ha csak egyikünk ecseteli részletesen, és ez most Gasztrobetyár lesz. Az biztos, hogy a pincér lányok dekoratívak, van bennük legalább egy dolog ami közös és igencsak feltűnő is. A hely igényesen van kialakítva, kicsit egy amerikai film helyszínén érezhetjük magunkat. A lányok nagyon közvetlenek, ha nem megy a választás, szívesen segítenek, és megerősítenek a döntésünkben is. A választás nálam is hamburger, de mi is lehetne más egy ilyen helyen.

Esztétika,megjelenés: Szép nagy fehér tányéron érkezik a hamburger, ami legalább annyira jól mutat, mint a személyzet tagjai. A tányér felét forgácsolt sültkrumpli foglalja el, aminek a sárga színét a pirosas steak fűszer teszi feltűnőbbé. A tányéron találunk még egy kis fehér tálkát, telis-tele sötét piros színű BBQ szósszal. A hambi tekintélyes helyet foglal el, bár elsőre kisebbnek látszott, mint amire számítottam. Kerületre nem nyűgöz le a dolog, de a buci tetejét az összetevők legtetejére helyezve azért felmerül a kérdés, hogy van e ekkora szám. Az összkép nagyon nagyon meggyőző, nem is nagyon bírtam megállni, hogy a fényképek előtt nekiessek.

Pont:9/10

Ízvilág: Kezdeném a hambival. Ami az igazat illeti, az egyik hagymakarikát külön rágcsáltam el, mert nem tudtam volna beleharapni a hambiba, ha az is benne van. A hagymakarika külön sem rossz, de szerintem igazán úgy a tuti,ha a hús tetején van. A legkényesebb pont mindig a húspogácsa, amire bizony nem panaszkodhattunk, sőt….. A hús önmagában vastagabb, mint a hambi többi összetevője együttvéve. Nem csak méretes, de ízletes is, minden bizonnyal első osztályú marhahúsból alkották meg. A bacon és a sajt remekül megy a hambiba, a hagymakarika pedig remek kiegészítő ízt dob a közösbe. A krumpli fűszerezése is jól sikerült, valamilyen steakburgonya fűszerkeverékkel dolgozhatnak, amitől nem is lesz túl sós és nem is lesz túl paprikás a krumpli, ötös listán tuti ötös. A bbq szósz, olyan, amilyennel talán még nem sikerült találkoznom. Füstös, paradicsomos, igazság szerint nagyjából a felét bele is borítottam a hambiba. Ami nekem kicsit hiányzott, az egy két adag zöldség, paradicsom, saláta, meg némi sima hagyma, de itt nem ez a profil.

Pont:9/10

Mennyiség: Ahogy már említettem, ránézésre nem méretes a hambi, de mint tudjuk a látszat néha csal. Bizony a Hootersben rámennek a méretekre, és a méretes hamburger hús bizony laktatja az ember fiát. E mellé a szép adag Hooters Curly Fries, és már ott is vagyunk, hogy azt hittük, hogy nem aztán mégis nagyon nagyon jól laktunk. Ha éhesen érkezünk, és jól akarunk lakni, akkor bizony egy ilyen hambi, főleg, ha két korsó sörrel nyakon öntjük, akkor megtelíti a bendőt.

Pont:10/10

Ár/érték: Az árban bizony benne van minden, amit a Hooterstől kapunk. Menjünk szépen sorban, miért is kell itt fizetnünk. Adott egy étterem hálózat, amely világhírű, elsősorban persze azért, mert jellemzően gyönyörű és igen tehetséges lányokat alkalmaz pincérnőként. Ebből az étteremhálózatból ez az egy van kicsiny országunkban, így nem minden magyar embernek adatik meg, hogy ide betérjen. Ha túllépünk azon, hogy ebből nálunk csak egy van, akkor jön be az, hogy hol is van ez. Ha ez a két tényező nem lenne elég ok arra, hogy egy ilyen hambiért kiadjunk 2700 forintot, akkor még mindig ott van, hogy az étel friss, remek íze van és még kifejezetten laktató is. Azt mondom, aki megteheti, egyszer legalább vegye az irányt a Hooters felé, és legalább egy hambira üljön be, mert semmilyen téren nem fog csalódni.

Pont:8/10