Select Page

Hot Dog Cold Beer – Mexican Dog menü

Hot Dog Cold Beer – Mexican Dog menü

Az egyetlen hot dog forrás nekem jó ideig az IKEA-ban kapható egyszerű, virsli plusz kiflit jelentette. Akármilyen megközelítésből nézzük, ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető gyorskaja. Idővel szépen, lassan aztán egyre több helyen találkoztam extrább hot dogokkal, amik ízre azért tényleg túlmutattak a kétszáz forintos IKEA menün.

A Hot Dog Cold Beer mocskosul találó név, kaja és a hideg sör mindig remek párost alkot. A nyár végén nyitottak meg a belvárosban található Zrínyi utcában, tökéletes Bazilika panorámával az ajtójuk előtt. Az üzlet nem egy hodály viszont minden szeglete alaposan átgondolt tervezés eredménye és a gigantikus rézcső, amiben a sörcsapok helyet kaptak alighanem minden férfi vágyát kielégíti.

Nyolc különböző előre definiált összeállítás közül választhatunk, de igény esetén mindenféle extra feltéttel operálhatunk. Virsli vonalon baromfi és sertés közül választhatunk. Menüsítve mindegyik mellé társul egy adag tornádó burgonya és egy pohár sör/üdítő. A burgonya egy rendkívül ötletes spirálszerűen felvágott csoda, amit fogyasztásnál tördelni kell.

Mexican Dog – csípős ketchup, pirított hagyma, paradicsom salsa, kukorica, jalapeno, chilis bab és cheddar

Baromfi virslivel kértem, ami talán egy ilyen mexikói kajánál nem volt a legtutibb ötlet, de mire erre rájöttem már kész is volt a hot dog. Sörben többfajta lehetőség áll a torkunk előtt, a személyzet rendkívül segítőkészen pár szóval vázolja melyik-milyen.

Esztétikai megjelenés: Egy uszályszerű papírtálcában nyújtják át a hot dogot, ami mellé társul a tornádó burgonya. A kifli színe alapján a kicsit édeskés burgerbucikat idézi. A virsli teljesen eltűnik a vastag feltéttakaró alatt, a cheddaros és chilis babos kombó kerül egyből rá a virslire, amit a pirított hagyma és kukorica keveréke követ. A szósz érdemli a legjobb kilátást, azaz ez kerül a legtetejére az egésznek. A tornádó burgonyánál kicsit natúrnak érzem a dolgot, semmi fűszert nem látok rajta, de lehet csak kimaradtam egy kérdéskörből mikor erről faggattak volna. Egészen pofás és étvágygerjesztő látvány, ez már erősen túlmutat a “proli” IKEA-s hot dogon.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci valóban kicsit édeskésebb, de nem olyan émelyítő, mint némely hatalmas megabuci. A virsli benne alighanem elsőosztályú, ilyen finom rendes hús virslit azért nem találunk leakciózva 99 ft-ért sehol. A cheddar olvadtan fogja egybe a chilis babos tölteléket, utóbbi finom csípős, de a pontot az i-re a jalapeno karikák teszik. A pirított hagyma olyan, mint ami után már ezerszer ácsingóztam, ropog tőle minden egyes falat a szánkban. A kukorica édes, pont jó. A tetején lévő paradicsomos salsa még egy picit teker a csípősségre, de az összhatás pont azon határon belül mozog, ahol még nem kezdünk el tüzet okádni. A chips sajnos tényleg fűszermentes, így nem olyan hatalmas élvezet, pedig jól meghintve pikás fűszerkeverékkel mondjuk… és egy picit kihűlt.

Pont: 8/10


Mennyiség: Egészen más kategória, mint egy hot dog kocsinál árult akármilyen “kutya”. Ez már méretes példány, akárhogy is nézzük. A virsli szépen végigér a bucin, egyedül én csak annyit módosítanék rajta, hogy legalább félúton elvágnám, mert a cheddar képes magával húzni az egészet és akkor pikk-pakk elillan a hús a hot dogból, igaz felezve közel sem eredeti az élmény. A buci egy 30-40 grammal lehetne talán soványabb, mert enyhén túlerőben van a töltelékkel szemben. Ettől elvonatkoztatva viszont a hozzávalók mennyiségén semmit nem spóroltak, alaposan rakták neki. A chips vékonynak tűnik, de rohadtul hosszú, bőven eltart. Összességében laktató és nem éppen könnyed fogás, bőséges négy óra csípőből megvan.

Pont: 9/10

Ár/érték: Tisztán a hot dogok 690-től indulnak és 890-nél záródnak. Menüben, ahogy én is kértem pontosan 1490 forintot jelent, ami felér egy átlagos ebéd árával és jár mellé sör is. Egészen más ligában versenyez, mint a már említett IKEA-s rokon, ott a pofátlanul alacsony ár minden műízt képes megszépíteni. Itt sokkal minőségibb alapanyagokból dolgoznak ez nem kérdés. Nem mondanám drágának se mivel egyrészt szinte a Bazilika árnyékában vagyunk másrészt, meg csak. A sok burgeres mellett végre nyitott valami, ami nem másik irányt képvisel. A sörcsap hatalmas ötletet, már csak ezért is érdemes ellátogatni a Hot Dog Cold Beer-be.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni, hogy pontosan merre kell indulnod a Bazilikától, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk egy térképen a pontos címét a Hot Dog Cold Beer-nek)