Select Page

Hús-hentesáru – Sült kolbászos reggeli

Hús-hentesáru – Sült kolbászos reggeli

A múlt héten kimaradt a heti reggelizős post, így a héten ráfeszültem a témára. A közösségi háló sokadik előnye, hogy belefuthatunk igazán érdekes csoportokba, mint például a “Hentesnél evők baráti köre“. Nincs mit túlmagyarázni a dolgon, ennél beszédesebb nevet keresve se találni. Nem innen az ötlet a mai hentes vizithez, inkább annyi, hogy naponta kétszer minimum elveretek mellette, de be még nem tértem.

Kintről már gyönyörű, szép nagy kirakattal amin keresztül megcsodálhatjuk a belsőt, ami bizony hús és hús éééés hús hátán. Szépen U alakban a pultok, de a készételek a sarokban lelhetőek. Szép sült kolbászokból épített vár, egyértelmű befutó, de persze van rántott szelet és még grill csirke is. Igen talán ez sem a legkönnyebb, legtrendibb és legupdatebb, viszont igazi ragadozóknak ez mit sem számít.

A kirakat előtt két oldalt könyöklők vannak, így helyben is elfogyaszthatjuk az ennivaló finomságokat, viszont reggel igazi harc dúl a szabad helyekért. A tálalás henteshez illő, egy tálca lefedve hentespapírral. A kolbász mellé kérhetünk mustárt, kenyeret és savanyúságot is ami most éppen uborka lett. Imádott műanyag evőeszközök párosulnak mellé, de nem érdekel, itt az is szép!

Esztétikai megjelenés: Mi mást lehet mondani rá, mint hogy szép? A kolbász látszik, hogy nem az a hulladék,bőrke és más vackokból áll össze, ebben bőven van tiszta hús. A tálalásnál alapból félbe vágják a kolbász és az uborkát is, rendkívül figyelmes pedig elvileg ez csak egy hentes. A kolbász jól átsült és csak nagyon minimális mennyiségben maradt rajta olaj, ez így király! A kenyérből úgy érzem túl lőttem a célon, egy szelet is bőven elég lenne. Egyetlen dolog rohadtul hiányzik, az pedig vagy egy feles rakéta vagy egy jó fröccs, de sajnos nem mindenhol tolerálják ha a munkásbányász szalonspiccesen kezdi meg a napot.

Pont: 9/10

Ízvilág: Kezdjük szépen sorjában, a kolbász állagra és ízre is remek, egyedül egy kicsit paprikásabban is el tudnám képzelni, de ez már csak az álomszint eléréséhez szükséges. A kenyér héja nagyon jó ropogós viszont belseje puha, tehát nem kiszáradt tegnapi szeletekről van szó. A mustár átlagos, leginkább valamilyen flakonos vagy netán nagyobb mennyiség esetén egyszerű vödrös verzióról van szó, de aki mustár ínyenc az vigyen magával mindenhova. Az uborka kellemes hűvös és ezzel remekül frissíti még éppen bootoló elménket. Ízre is rendben van, panaszra semmi ok. Energia és kalória van dögivel, napindító lendület meg van benne.

Pont: 9/10

Mennyiség: A kolbászt 10-15 dkg közé saccolom, nem a legvaskosabb példány amivel életem során találkoztam. Mustárból jut minden egyes katonára és fele még meg is maradt nálam. Kenyérből túl sokat vállaltam, pont egy szelet is elég lenne és akkor Norbi is boldog lenne mivel kevesebb fehér kenyérrel mérgeztem szervezetem. Uborkából az egy darab tökéletesen passzol az előzőkhöz arányba, minden második falattam tolhatunk egyet belőle. Összességében szerintem elegendő reggelire, nem lesz a megülős érzés, de valójában kinek hiányozna az kora reggel már?

Pont: 9/10

Ár/érték: Az egész mindennel együtt 380 forint, ami alig több, mint egy nyomorult wellness-fitness croissant. Az élmény számomra sokkal nagyobb, tényleg csak a fröcsi hiányzik mellőle. A Hús-hentesáru ellátó reggeltől késő délutánig várja a különböző fogásokkal az éhes szájakat. Látogatásom során is tanultam, mivel megtudtam, hogy ha úgy nyitok, hogy “szeretnék kérni egy szál rózsát” akkor bizony egy szál kolbászt kapok, nem hiába a hentesnél is romantikus lelkek fordulnak meg. Bánom, hogy eddig tököltem, de az biztos, hogy nem utoljára voltam itt. Hentesnél enni jó! A pontos cím IDE klikkelve kivadászható!

Pont: 9/10