Select Page

Húsvéti csokiszett

Szerző: | 2017. ápr. 11. | Egyéb

Az emberi szervezet egészen meglepő dolgokra képes. Erre remek példa a húsvét is, amikor csodával határos módon a hús-torma-pálinka hármas után képesek vagyunk még vödörszámra az édességet is bemajszolni. Ebből kifolyólag nem mindegy, hogy milyen csokival is jutalmazzuk meg magunkat vagy éppen a lelkes férfi locsolóinkat.

Persze annak is van haszna, ha szigorúan a legalsó polcokról csemegézzük az édességet, mégpedig, hogy akit megkínálunk vele lehet, hogy többet nem jön hozzánk vendégsébe. Akkor viszont, ha inkább a pozitív gondolatok vezérlik szándékainkat, akkor érdemes a minőséget keresni. A Demeter Chocolate húsvéti különkiadással próbálja levenni vállunkról a terhet, ha sokáig vesződnénk az édesség kérdésén.

húsvéti szett

A kihagyhatatlan csoki nyuszit ők sem felejtették ki, de szerencsére a csoki minősége az átlag nyulak felett van jócskán. Ízében egy sokkal lágyabb csokoládés élményt találunk, amiben kicsit sincsen eltúlozva az édesség. Észveszejtően hamar olvadni kezd szánkban, harapni szinte szükségtelen. A klasszikus nyuszi mellett a kötelező tojást is bevették a kínálatba. Ez viszont jelentősen túlmutat az átlag csoki tojásokon. Ránézésre már látszik, hogy prémium és kézzel készített édességről van szó. A fehércsoki és a vanília párosa valami hihetetlen mód egymásra talált ízügyileg.

pingált tojás

Táblacsoki szekciójuk sem maradhatott ki a húsvéti lázból, így bekerült egy belga fehércsoki alapú édesség, ami cukorfigurával és cukorgyöngyökkel dísztettek. A csoki harapásnál roppan egyet, de onnan inkább a villámgyors olvadás jellemzi. A cukorral kicsit harcolni kell, hagyni kell oldódni, vagy, ha nincsen türelmünk akkor határozott harapással elropogtathatjuk. A csokoládé egyáltalán nem nevezhető túlzottan édesnek, pont ideális.

prémium csomagolás és minőség

A legelegánsabb húsvéti kiadás mégis a féltojásokat rejtő doboz. A külseje alapján akár ékszert is rejthetne, de inkább a csokinál maradtak. Különböző ízesítéssel áldották meg az egyes féltojásokat, melyek között találunk pálinkásat vagy éppen banánosat. A féltojás formálás még egy extra eleganciát ad az egésznek, amikor kézbe vesszük. Az elején keményebb tejcsoki réteg a krémes tölteléket remekül egybetartja. Miután ráharapunk, a csoki is olvadni kezd, ami a krémmel vegyülve a banános töltelék esetében különösen finom. Összességében, ha híre megy a környéken, hogy ilyen minőséggel vártunk a locsólóhadsereget, akkor számolnunk kell vele, hogy jövőre háromszor annyian fognak jönni.