Select Page

I. APACS Pizzéria – Ülő bika pizza (32 cm)

I. APACS Pizzéria – Ülő bika pizza (32 cm)

Egy ilyen elcseszett esős napon csakis pizzával lehet kedélyünkön javítani, meg pár felessel. Utóbbi megoldást sajnos a munkaadó cég annyira nem támogatja, így maradt a pizzás orvoslás. Egy ideje láttam egy új éttermet akik szállítanak a bányába, így nagyon nem kellett keresgélnem egyből hozzájuk vezettem az egeret és klikkeltem, hogy bizony ők kellenek mára. A nevük I. Apacs Pizzéra amivel finoman engedtek a nosztalgikus élményeim csábításának, de már vagy 15 éve volt mikor Winetou-t olvastam.

Étlapjukon a fogások elnevezéseinél is maradtak a vadnyugati vonalnál, de ha vesszük a fáradtságot és elkalandozunk honlapjukra akkor némi pluszban és részesülünk. A pizzáknál szemben a Netpincérrel itt tudjuk kívánságunk szerint változtatni a pizzák tésztájának vastagságát. A nagy izgalomra tekintettel inkább maradtam a normál vastagságnál, annyira az esőben nem érzem magam mély olasz beállítottságúnak.

Ülő bika összeállításuk nyerte el nálam ma a fődíjat, hozzávalói alapján fogalmam sincsen miért kapta a bika nevet, de ma minden mindegy. A teljes lista: pizza szósz, sajt, csirke, tojás, lilahagyma, bacon és tejföl. Igen csirkehús az nem éppen a bikának valamelyik alkatrészéből készül, de ennyire kár is kötekedni.

Esztétikai megjelenés: A doboz sablonos, semmi extra nincsen rajta ez úgy maradt ahogy kiadta a gép a gyárból. Felnyitás után már javul az élményindex, egy szép kerek pizza melynek szélei kicsit huplisak ugyan, de a többivel különösebben nincsen probléma. Az elején kicsit agyaltam, hogy a pizzaszósz ami paradicsomos miként áll össze majd a tejföllel, de ezt a kérdést is eloszlatta a pizza látványa pár másodperc alatt. 5-6 kanlányi lett rácsapva melyek közvetlen szomszédságába kerültek a tojás karikák. Utóbbiból is hat szelet került rá, gondolom ha ezt összeépítenénk akkor megkapnánk a teljes tojást valójában. A csirkehús kockásítva érkezik, egy-két példány igazán emberes katona, nem mondhatni rá, hogy apró húsos verzió. A lilahagyma színre stimmel, a többiről meg későbbi pontokban. Amit hiányolok az a bacon, hiába fürkészem az egészet pár centiről, nem találok baconre utaló nyomokat sajnos, netán lelegelte valamelyik éhes indián?

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta egy csipettel több sót elbírna, de ezen kívül minden rendben vele, aranyközépúton mozog a nyers és az agyonsütött verziók között. A paradicsomos alap tökéletesen ízetlen, ezen sokat lehetne javítani azért. A csirkekockák kellemesen fűszeresek, omlósak is szóval itt minden klappol. A tojás így húsvét után külön öröm, leginkább a hátam közepére se kívánnám alap esetben, de ez itt egészen jól harmonizál a többivel. A lilahagyma tökéletesen randibiztos, nem éppen karakteres példányt fogtam most ki. A bacon nem csak vizuláisan hiányzik a pizzáról, hanem íz ügyileg is, de talán az lepett volna meg leginkább ha mindent bacon íz járna be annak ellenére, hogy lemaradt róla. A sajt mesterien nyúlik, gond nélkül rátapad arcunkra ha vadul csapkodunk egy szelettel falatozás közben. Ízre annyira nem intenzív, elvegyül a többi mellett. Az egyik fú attrakció tán a tejfül ami szerintem minőségben nem éppen a legjobb, eléggé tömény így a pizzán.

Pont: 6/10


Mennyiség: 32-es révén nincs ok a panaszra, a centizés nem publikus okokból elmaradt, de nagyjából fél centivel nagyobb átmérőjű korong férne max ebbe a dobozba már csak bele. A tészta vastagsága valójában normálnak mondható, annyi kitétellel, hogy nem sikerült hibátlanul egyenletesen elosztani. Feltétekből minden van bőségesen, ez alól remek kivételt képez a bacon ami úgy gondolta, hogy inkább a konyhában vagy még inkább a hentes polcán marad ma és nem díszeleg egy pizzán. A tészta nem kapott kalács vastagságú széleket ami mindenképpen piros pontot érdemel, mert így legalább 30 centis átmérőn elterül a sok-sok feltét. Az egészet elfogyasztva tökéletesen megvan a 4 órás limit, ennél több egy ekkora pizzától talán nem is kellene.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Mivel saját portáljukon át rendeltem ezért nem kaptam kiszállítási időről szóló biztatásokat, de Netpincéren talán átlagos 50 perccel szerepelnek. Finom szólva a világvégéről érkezik a kaja, mivel ha hihetünk a megadott címnek akkor a köztes távolság 9.2 kilométer ami mocskosul sok azért. Az aktuális körülmények között 18 perc lenne, de azért a város + eső közel sem a villám tempójú haladást eredményezi. Egy baráti 85 perc után rájuk csörögtem, hogy merre-mennyi-hogy-állunkkéremszépen, de nyugtató válasz jött, hogy maximum 5 perc és be kell fusson a futár. Ebben nem tévedtek mivel végül 88 perc után meg is jelent, ami ilyen szar időben és ilyen bődületes távolsággal nézve nem is olyan rossz teljesítmény, mint az elsőre átjön. A futár normális, a borravalót pedig akkora köszönömmel nyugtázta, hogy most is az ő hangja cseng a fülemben.

Pont: 6/10

Ár/érték: A végösszeg a pizzára 1290 forint ami sok tényezőt figyelembe véve nem mondható soknak. Egyrészt a szállítás ilyen hatósugárral már nem filléres dolog, másrészt feltétek alapján nem éppen egy sima 2 feltétes minimál pizza. A bacon nagy szívfájdalom, ezen talán egy laza csuklómozdulattal lehet javítani, magyarán meg kell fogni és rá kell szépen tenni a pizzára a húst, ennyi. Ami igazán a szívembe lopta az éttermet az, hogy megint egy új névvel felvértezett étteremről van szó. Adatok között. “Univ. Arts Cafe Kft.” -háhá ez már egy ideje ott volt Netpincéren, szóval a szórólapon a nyitási akciót kissé tán pofátlanságnak érzem. Saját felületükön való rendelés mindenképpen a javasoltabb, mivel ott még hot-dog és burger is van a kínálatban. Sajnálom, de nálam elmaradt a nagy vadnyugati-bikás élmény.

Pont: 7/10