Select Page

Due Fratelli – Tortellini Primavera

Szerző: | 2016. Már. 30. | Tészta

Mivel is indulhatna jobban egy rövid hét, a sonka és tojás áradat után, mint némi olasz kajával. A pizzához még korán van, így a tészta vonalat céloztam meg és el is jutottam az Due Fratelli honlapjára, ami meggyőzött arról, hogy az ebédemet nekik kell elkészíteniük. Az olasz étteremnév, a hely minden ízben olasz, de szerencsére az étlapon magyarul is megtalálunk minden fontos információt, nem kell az anyanyelvi olasz feltétlen. Ha biztosra akartok menni, akkor az oldalukon, számos ételről találhattok fényképet is, én bátrabb voltam és olyat választottam, amiről nincs.

A hely kiválasztását követően, azért egy két percet még elméláztam azon, hogy biztosan tésztát akarok-e, de a több mint 20 különböző tészta étel meggyőzött arról, hogy innen kell választanom. A megszokott bolognai, carbonara vonaltól igyekeztem eltávolodni és így lyukadtam ki a töltelékes tészta féleségeknél. Végül egy tortellinit választottam, ami úgy éreztem, hogy a  leírás alapján minden igényemet ki tudja elégíteni.

Tortellini Primavera – sertés és marhahússal töltött tészta, zöldborsó, sonka, tejszín

Az olaszos megközelítés, és az étlap alapján, bevallom kicsit izgultam, hogy mekkora adag tészta fog érkezni, mert azért nem ritka, hogy a magasabb minőség miatt kisebb adag étel érkezik. Szerencsére ezen a téren, nem kellett csalódnom, egy ránézésre normális adag, ízlésese csomagolt, jól kinéző étel értekezett.

Tortellini

Tortellini

A tortellinik alapján elgondolkodtam, hogy vajon képes e valaki kézzel egymásra ennyire hasonlító tésztákat alkotni. Végül arra jutottam, hogy ezek a tészták tök ugyanolyanok, tehát a mostanában oly felkapott “kézműves” jelzővel nem illethetőek. Amúgy kis dundik, ránézésre, került beléjük elegendő töltelék. A tészta színességéért a zöldborsó a felelős, amúgy a szemek színén és formáján látszik, hogy nem főzték őket túl. A kockákra aprított sonka meg van pirítva és megfelelő mennyiségben képviselteti magát. A teljes képhez kell a tejszín is, ami a doboz aljára ülepedett le az utazás alatt. Az összekeverés követően, egy igazán szaftos tészta étel lett az eredmény, amiről furcsa módon a sajtot sem hiányoltam.

Sonka és zöldborsó

Sonka és zöldborsó

A gyönyörködős és a kevergetés után el is kezdtem a falatozást. A tészta állaga remek, nincs túlfőzve, kellemes érzés beleharapni. A bele töltött sertés, marha darálthús nincs szétfűszerezve, kellemes íz és krémes állag jellemzi. A sonka íze nekem enyhe, egy sokkal füstösebb, karakteresebb ízt vártam. A zöldborsó, pontosan olyan, mint ránézésre. Nem nyers, de nem is túlfőtt, szinte még roppan az ember foga alatt. A tejszínes szósz szaftossá varázsolja a tésztát, de a felhasznált zöld fűszerek, csak enyhe ízekkel szolgálnak. A fogás ízvilágát a hús és a zöldborsó határozza meg.

Sertés és marha

Sertés és marha

A legtöbbet használt étel rendelős felület szerint átlagosan 60 perces szállítási idővel kell számolnunk, ha az i Due Fratelli étlapján találjuk meg a napi betevő falatot. Esetemben jól alakult a dolog, az online megrendelést és fizetést követő 54-ik percben már a kezemben tartottam a tésztát. Hétköznap ebédidőben ez egy egészen elfogadható eredmény, de azért megjegyzem, hogy a 45 perces ideális határon azért kívül esik.

Korábban rendeltem már olyan helyről tésztát, ahonnan láthatóan kézzel készített raviolikat küldtek elfogyasztásra. Kicsit csalódás volt a fogás, mert tőlük is igazi házi tésztára számítottam. Ezt a csalódást leszámítva, egy jó alapanyagokból elkészített, ízletes, de nem túl nehéz tésztát volt szerencsém elfogyasztani. Mindezért az élményért 1490 forintot kellett csengetnem, ami nem mondanám, hogy sok. Az étlapon van még miből válogatni, azt hiszem legközelebb a tészták helyett egy másik kategóriát fogok megtámadni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték