Select Page

IKEA – Juhtúrós pulykamellrolád, baconköntösben, pecsenyemártással és burgonyapürével

IKEA – Juhtúrós pulykamellrolád, baconköntösben, pecsenyemártással és burgonyapürével

Újabb hétnek estünk neki, ami egyelőre úgy néz ki, derűs lesz, de mindannyian tudjuk, hogy van ez, derűre ború. Lehet, hogy, amúgy borúra derű, de a tapasztalatok azt igazolják, hogy ez mindkét irányba igaz. Hagyjuk is ezt foglalkozzunk inkább a hasunkkal, az legalább látszik.

Persze nem mindegy, hogy ha már látszik, hogy is mutat, de ha kicsit odafigyelünk, hogy mikor mit eszünk, akkor olyan nagy baj nem lehet, egy-egy keményem fogás elfogyasztása után sem. Így eset meg az eset, amikor is az elmúlt hét folyamán betértem az IKEA-ba és a vásárlás felénél az éttermükben kötöttem ki. Az általam választott fogás, önmagában talán nem is olyan kemény, de az elfogyasztása után, még egy gyerek adag húsgolyó is lecsúszott, kvázi desszertként. Na de nézzük mit is tud a pulykaroló.

Esztétika,megjelenés: Tehát a fogás nem más, mint némi juhtúróval töltött pulykamell, amit gondosan baconbe tekertek a sütés előtt. Az egész fogás megjelenését feldobja, a sötétbarna pecsenyemártás. A pulykamell, színe alapján, inkább párolódott, mint sült, és a bacon sem pirult meg igazán. Ettől függetlenül, jól mutat a tányéron, és a husikákat keresztbe megvágva, a juhtúró is a szemünk elé kerül. Amúgy belül semmi extra, ez az alkatrész fehér. A köret burgonyapüré, amit ízlésesen gombóckákban pattintottak a hús mellé. A fogás, jól van kitalálva, az egyszerű, fehér tányéron is tud mutatni.

Pont:7/10

Ízvilág: A csalogató kinézet elég volt ahhoz, hogy ezt a fogást válasszam, nézzük milyen lesz az íze. Első próbálkozásra a pürének megyek neki, ami egészen krémes, és érezni benne a burgonyát. Azért abban biztos vagyok, hogy nem a krumpli meghámozása az első lépés, amikor a konyhájukban püré készül, de ízre rendben van. A pecsenyemártás, kellemes ízű, a sült hús karakteres ízét viszi bele a fogásba. Ez az íz, jól jön, mert a pulykamell, vélhetően a túrós töltetléknek és a baconbe göngyölésnek, na meg a sütési idő rövidségének köszönhetően önmagában ezt nem tudja. Szaftos maradt, de a sült hús íz helyett, a bacon enyhén füstös és a juhtúró esetünkben nem annyira erőteljes ízével kell beérnünk. A fogás összességében elsősorban a mártásnak köszönhetően ízes, be kell hogy valljam, hogy sokkal nagyobb íz élményre számítottam. Végül a gyerek menü ízesebbnek bizonyult, de végül is az az egyik legnépszerűbb fogásuk.

Pont:6/10

Mennyiség: Ahogy a képeken láthatjátok, egy kisebb ökölnyi pulykamellroló és két gombócka krumplipüré az adag. Nem tűnik soknak és nem is az. Igazság szerint megettem, és nagyon kellett még az az 5 darab húsgolyó és az a kis hasáb. Így, hogy nem sima desszertet küldtem utána tele lett a bendőm, de azért önmagában sajnos nem állná meg a helyét a cucc.

Pont:5/10

Ár/érték: Az IKEA konyhája, nem arról híres, hogy túláraznák a finomságokat. A különlegesebb fogásokért sem kell nagyon a zsebünkbe nyúlni, de egy ilyen egyszerűbb történetet kifejezetten kedvező áron fogyaszthatunk el. Természetesen a sokféle hozzátevő az árat azért 1000 forint felé emeli, de nem sokkal, így 1090 forintért juthatunk hozzá a fogáshoz, ha éppen szerepel a kínálatban. Ennyiért megéri, de ha éhesebbe üzemmódban álltok neki vásárolni, érdemel mellé még valamit választani.

Pont:6/10