Select Page

Ikon Street (Debrecen) – BBQ Burger

Szerző: | 2016. nov. 4. | Burger

A hosszú hétvége remek alkalom volt arra, hogy egy kicsit mi is kimerészkedjünk a városból és más tájakon keressünk magunknak harapnivalót. Ha már lúd legyen kövér alapon egészen Debrecenig vitt az utunk, ahol a főtéren meg is találtuk a megfelelő áldozatot. Némi hezitálás azért megelőzte a választás, de mivel az ebéd után más evős program is akadt, így az IKON Étterem helyett az IKON Streetre esett a választásunk.

Az IKON Street kínálata több speciális elemet is tartalmaz, ilyen például a sült debreceni vagy a lepénykínálat több darabja is, de mi a burgerekre tettük le a voksunkat. A főszereplő a BBQ Burger, de mivel az IKON Street névre hallgatót is megkóstoltuk, így arról is találtok képet alul.

BBQ Burger – 100% érlelt marhahús, füstölt sajt, bacon, pepperoni paprika, BBQ szósz, burgerszósz, jégsaláta, lilahagyma

nfd

IKON Street

A kívülről kicsinek tűnő hely számos asztallal és egy galériával is büszkélkedhet és a helyzet az , hogy ott jártunkkor szinte teltházzal üzemelt. Szerencsére a felső szintet elfoglaló csoport nem akasztotta meg a kiszolgálást a két burgerünk kb 15 perc várakozás után már landolt is a tálcán, egy-egy kis adagos sült krumpli kíséretében. A hambi közepes méret, szezámmagos buci alapokon nyugszik. Elég magas a típusa, így szinte minden összetevőt megcsodálhatunk, ha profilból kezdjük vizslatni. A legmeghatározóbb elem a húspogácsa, ami ott pihen a szépen megolvadt sajt a pirított bacon és a méretes pepperoni paprika. A látvány magáért beszél és kiegészül a méretes hasábokból álló sült krumplival, ami ízlésesen bukkan ki a papírtölcsérből, ami amúgy a hely logójával díszített.

dav

burger ás krumpli

Az ízekről árulkodnak az illatok, amik bár jelen vannak a helyen, de a jól működő szagelszívó szerkezetnek köszönhetően, nem érzi az ember magát egy nagy hamburgernek miután kilép az utcára. A burgonya kívül ropog belül szinte krémes, az íze hibátlan és a sózás is tökéletes. A hamburgerpogácsa nem tömör, jó érzés beleharapni. A húspogácsa jól meg van sütve az ízesítés is rendben van, nem túl sok, a marhahús íze is érvényesül. A BBQ szósz kiváló, mostanában nem is volt szerencsém ilyen jóhoz és a baconnel és a sajttal remek ízt ad a burgernek. A pepperoni egyáltalán nem csíp, így bár vártam a csípős ízt, de ennél a pontnál kicsit csalódnom kellett.

nfd

bbq szósz, pepperoni, bacon, sajt…

A burger intenzív ízeinek és a méretének köszönhetően a kis burgonyával és egy háromdecis teával kísérve bőségesen elégnek bizonyult. A BBQ burgert 1490 forintért kaparintottuk meg és még további 200 forintot kellett csengetni a hasábburgonyáért. Az ár korrekt, a kiszolgálás gyors és az ízeket is rendben találtuk, így ha Debrecenben bóklásztok és egy jó burgerre vágytok akkor bátran térjetek be az IKON Streetbe.

ha megtetszett a hely az oldalukon található infók alapján felkészülten érkezhettek

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték