Select Page

Il Treno Expressz – Ajváros-tarjás csirkemell

Szerző: | 2017. feb. 1. | Egyéb

Az Il Treno hálózatot talán nem kell bemutatni, nem először fordul elő, hogy nálunk olvashattok róluk. A remek salátákon túl, az én fejemben a finom és gyorsan elkészülő grill csirkemell variációik miatt vannak a kedvencek mappában. A januári leárazások kihasználása közben, ismét utolért az éhség, méghozzá az Arena Plazaban, ahol egy Il Treno Expressz áll az éhes szájak rendelkezésére.

Bár a pizza szeletek igen csábítóan sorakoztak a tálalóban, a választásom a pult feletti képek alapján az Ajváros-tarjás csirkemellre esett. A megnevezésben nincs benne minden, de a kép elárulja, hogy a szokásos köretekkel érkezik. Tehát a felállás egy szép szelet csirkemell, ajvár, és azon még némi tarja, mellé sali és mellé még egy kis Trenos hasábburgonya.

majdnem mint a képen

A fogás a tányéron is jól mutat, majdnem olyan jól, mint a képen. Ha karikázós játékot játszanánk, az első dolog, amit bekarikáznék, az az ajvár lenne. Nem a színe miatt, hanem azért, mert a kicsit megtévesztő képen, majdnem olyan vastag réteg ajvár van a hússzeleten, mint maga  hússzelet. Kicsit nézegettem és túltettem magam ezen a dolgon, és tovább vizslattam a fogást. A pirított tarjaszeletekkel kiegészülve nagyon jól mutat a hús,  és a hasábburgonya a salival kiegészülve elegendőnek látszik.

gusztusos köretek

A burgonyájuk finom, ez nem is lehet kérdéses. A salátánál frissek az apróra vágott zöldségek, de amitől igazán feledhetetlenné válik, az a szósz, amit használnak. A majonéz és a mustár egyértelműen érződik rajta, de a fűszerezéssel egészen egyedivé varázsolják és ez nekem nagyon bejön. A főszereplő azért még mindig a hús. A hússzelet szaftosra van sütve, bár a nagyjából 5-10 perc várakozás során kicsit aggódtam, hogy kiszárad a rostlapon. Ez mint már említettem nem történt meg és az ajvárral még szaftosabbá tették. Az ajvár bár nem annyi, mint amennyire számítottam, de az íze elég erőteljes ahhoz, hogy így is meghatározó tudjon lenni. Nem csípős változat, de aki kedveli a sima ajvárt is az bizony ebben nem fog csalódni. Az egészet megkoronázó tarjaszeletek még tutibbá varázsolják a fogás, a maguk enyhén fűszeres ízével.

ajvár és tarja, színekben is rendben van

Az Il Treno Expressz valóban expressz. A rendelés után 10 perccel már a fogással az asztalon csücsültem és ami még fontosabb, frissen grillezett csirkemell szeletet kaptam. Az ízek és a megjelenés kifogástalan és az egész sztorit még egy kedvező árcédula koronázza. A képeken látható fogás 1290 forintért vásárolható meg, és higgyétek el egy ebédre bőségesen elég. Az Il Treno nekem most sem okozott csalódást, így a pizza, saláta és frissensült kategóriában is a kedvenceim között marad.

Az Arenaban található egységről ITT tájékozódhattok.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték