Select Page

IL TRENO EXPRESSZ ARÉNA – CARBONARA TÉSZTA

Szerző: | 2016. dec. 7. | Tészta

Az év ezek időszakában viszonylag normális, hogy sokat mászkálunk bevásárlóközpontokban és sok kalóriát égetünk. A sok elégetett kalóriát, azért az ünnepi időszakban lesz lehetőségünk pótolni, de azért ha gyors üzemanyagpótlásra van szükség, akkor nincs is jobb, mint egy frissen készült tészta. Az Il Trenoval általában pozitívak a tapasztalataim é ez kimondottan igaz az Arena Plazában található expressz egységre. A frissensültek és a pizzák után, el jött az ideje, hogy rámenjek a tésztájukra is.

Jó pár variáció közül van lehetőségünk választani, de én maradtam az egyik leggyakrabban rendelt változatnál a carbonaranál, méghozzá pennes változatban. Ha esetleg valakinek nem lenne meg: a penne az henger alakú tészta, amit nem sikerült a két végén egyenesre vágni, a carbonara pedig az a tésztavariáció, amikor van kis bacon, meg némi tojásos tejszínes szaft.

nfd

Il Treno Carbonara

A leírtak a kivitelezést követően, papír tányéron kerülhetnek a lelkes jelentkező kezében. A tészta tetején a parmezán sajt feszít, amiből szerencsére nem csak mutatóba kapott a fogás.  A képen is látszik, a tészta puhára főtt, és a tejszínes szaftból is jutott rá elegendő. A fekete pöttyök a bors jelenlétét erősítik meg, a vöröses csíkok pedig a baconre emlékeztetik az éhes vásárlót.

nfd

parmezán hegy

Az ízeket egyértelműen a parmezán határozza meg. A nagyon karakteres sajt, főleg ebben a mennyiségben képes egyeduralkodó lenni. Szerencsénkre, most azért nem ez a helyzet, a baconnek köszönhetően a sajt mellett a szósz tejszínnel könnyített füstössége is érződik. A borsosság megfelelő, de nekem a szerecsendió íze egy kicsit hiányzik. Otthon sosem marad ki ez az összetevő és, öszintén megmondom, hogy a legjobb carbonarakban, amiket eddig ettem mindig ott volt az íze. Szóval, ha a szerecsendió nem a barátotok ez a tészta az lesz.

nfd

egy-két penne

Az adag maga nem elrettentő, semmilyen értelembe se. Nem mondom, hogy kevés, kalóriába biztos egészen rendben van, de egy ekkora adag tészta után azért számíthatunk rá, hogy 1 óra múlva ismét megéhezünk. Nekem a vásárláshoz elég volt, és még hazáig is kibírtam, de egy éhesebb szájnak talán egy-két szelet pizza még simán utána mehet. Elkövettem a hibát, hogy nem jegyeztem meg a tészta árát, de valahol 1000 forint környékén mozog. Ezért a pénzért ízes, frissen készített tésztát kapunk, amivel ha nőnek születtünk, még akár tele is pakolhatjuk a bendőnket. Ha érdekelnek további Il Treno-s kalandok, azokról itt olvashatsz.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték