Select Page

Il Treno Expressz Aréna – Fresco saláta

Szerző: | 2016. okt. 12. | Saláta

Sajnos salátával még mindig nem találkozhattok nálunk minden héten, de a kategórialistán a salátára kattintva, azért már nem csak egy-két salátáról találhatjátok meg a véleményünket. A hideg idő azért nem arra ösztönzi az embert, hogy egy könnyed salátával enyhítse éhségét, de azért a tartalmas ételek mellett, még hidegben is érdemes néha a zöldségekkel gazdagon szerelt kategóriát választani. Az Il Treno -ról legtöbbeteknek talán a pizza vagy  pizzaszelet jut eszébe, de a helyet az, hogy salátában nekem már bizonyítottak, így a házhoz szállítás után, most úgy döntöttem, hogy egy helyben fogyasztós salátára is rámegyek. Helyszínűl az Aréna Plazaban található Expresszt választottam, szigorúan hétfő délután, a bevásárlók áradatát kerülve. 

Bár hitvallásom, hogy az étel ott kezdődik, ahol hús is van, de a saláták listáját böngészve, úgy döntöttem, hogy a csirkemell, most kimarad az ételemből. Több hús mentes megoldást is kínáltak, végül a rántott mozzarella rudakkal szerelt Fresco salátára esett a választásom.

Fresco saláta – rántott mozzarella, káposzta, saláta, uborka, kaliforniai paprika, majonézes szósz

A saláta képen nagyon jól mutatott, és a leírás alapján, egy igencsak tartalmas fogásnak néztem elébe. Pár perc várakozás után, el is készült a salátám, a tetején a sajtrudacskákkal.

Rántott sajt és sali

rántott sajt és sali

Akkor haladjunk fentről lefelé és lássuk, mi került a dobozba. Felül a majonézes szósz, amit azért valamivel megbolondítottak, így sikerült elérni ezt a nachoshoz járó sajtszószra emlékeztető színt. A csíkokra vágott káposzta és sárgarépa keveréket feldobták némi apró kockákra vágott kígyóuborkával és még némi jégsalátát is kevertek bele. A tetejére került 4-5 csík kaliforniai paprika, ami még sínesebbé változtatta a salátát. A kép és a valóság között, azért volt eltérés, de ez mg mindig jobb annál, mintha a hűtőből rántották volna elő az előre összetákolt salátát.

nfd

egy közeli

Na, nézzük az ízéket, elvégre elsősorban mégiscsak a szánkkal és nem a szemünkkel eszünk. Az ízlelést a sajttal kezdtem, ami mozzarella lévén, nem kecsegtetett óriási ízélménnyel, de az állaga a nyúlósága és a rápirult bunda azért hozta a rántott sajt élményt. A már említett szósz tényleg kicsit sajtos beütést hozott a közösbe, a majonéz szinte csak nyomokban jelent meg az ízek között. A friss zöldségek közül a káposzta volt a domináns, talán csak a kaliforniai paprika állaga nem volt az igazi. A nagyon apróra vágott uborka nem igazán érvényesült, de hogy őszinte legyek, ezt én annyira nem is bántam.

nfd

a sajt

A salátát tisztességesen betúrtam és az a helyzet, hogy a nagy mennyiségű zöldségnek köszönhetően, tele is lett vele a hasam. Ezért a salátáért 990 forintot kell fizetnünk, ha fogjuk magunkat és betérünk az Aréna Plazaba és ellen tudunk állni a megannyi egészségtelen fogásnak, amire eshet még a választásunk. A minőségre ismét nem lehet panasz, az Il Trenokra jellemzően, gyorsan és magas minőségben került elé a sali. A végső következtetésem az, hogy ha jó sali kell, bizony jól járunk, ha őket választjuk.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték