Select Page

Il Treno Expressz – Csípős csirkemell

Il Treno Expressz – Csípős csirkemell

Szinte az egyik napról a másikra nőtt ki a semmiből egy Il Treno Expressz szemben a Nemzeti Múzeummal. Szomszédságában az Irish Cat Pub ahol már több ízben megfordultam, igazi egyik alkalommal sem az étkezés volt a cél, sokkal inkább némi sör rabul ejtése. Visszatérve a frissen nyitott étetőre, ha emlékeim nem csalnak ezelőtt egy kávézó volt a helyén ami szépen lassan lehúzta a rolót és bezárt. A nevében is benne van, hogy ez nem éppen a gyertyafényes randevúknak helyet adó étterem, sokkal inkább a napközben pillanatok alatt befalható kaják hazája. Az étlap ezt remekül tükrözi, igazi több típusú kaja van jelen, de azokból is leginkább 5-6 különböző fajta és kifújt. Természetesen a pizza alap, de annál sablonosabb megoldást tényleg nem tudnék kitalálni, minthogy Il Trenoban faljak egy szelet pizzát.

A grillezett ételek szekció között leltem meg a boldogságot, a csípős csirkemell képe egyértelműen meggyőzött, na meg az is, hogy várhatóan megizzaszt kicsit falatozás közben. Egyből felajánlották, hogy a képen látható tócsni korongokat lecserélhetem hagyományos hasábburgonya köretre, de antikreatív napom lévén maradtam az eredeti felállásnál és nem kezdtem el variálgatni semmit.

A helyiség követi a letisztult, egyszerű mégis elegáns elvet. Könyöklőknél és sima asztaloknál is helyet lehet foglalni, de a vendégek jelentős hányada így is inkább elvitelre dolgozik. A konyha egyből az alsó szint és a galéria között van, ami egyet jelent leginkább, mégpedig azt, hogy a kajaillat remekül bejárja az egészet és távozás után még órákig érezzük az aromákat.

Esztétikai megjelenés: Pár apróságtól eltekintve azért egészen rendben van a tálalás. Az elvárásaim aligha voltak, de a műanyag evőeszközök láttán kicsit azért csalódtam. Persze olcsó, nem kell mosni meg tudom is én, de olyan szinten szarra nem jó, hogy azt megfogalmazni is nehéz. A villával még-még lehet bánni, de a késsel maximum fingot lehet szeletelni anélkül, hogy elpattanjon egy erősebb nyomás hatására. Visszaugorva a kajára, két egyforma mérető tócsni ami ha jól láttam mirelit, szóval nem a legfrissebb. Maga a csirkemell vastagon kapott fűszerből és mustáros szószból, de ehhez hatástalanítani kell a rajta fekvő bacon csíkokat és hagymakarikákat. Az eldobható tányér harmadik fakkjába némi saláta került amit szintén leborítottak némi mustárra hajazós szósszal. Összességében egy elfogadható gyorskajáldás minőség, csodákat nem kell várni.

Pont: 8/10

Ízvilág: A bacon jó ropogós lett, de hihetetlenül sótlan és ízetlen, nem tudom mintha kamu lenne és csak valami hallucinációm eredménye lenne ami kivetül a tányérra. A tócsni szerencsére nem tocsog az olajban, ízre ezek így tejföl és sajt nélkül nem nagy csodák, de köretnek elmegy. A csirkemell viszont rendben van és semmi para nincsen vele, alaposan fűszerezett ami sokat dob a fogás megítélésén. A mustáros öntet amit kapott karakteres ahogy kell. A csípősség nem állandó jelleggel van jelen, apró paprikakarikák biztosítják az élményt, melyek erőssége egy jobb közepes kategóriát ütnek meg nálam, de erősen edzettek már a rendszereim e téren. A hagyma a baconhöz hasonlóan sok vizet nem zavar, teljesen randi kompatibilis kiadás. A zöldséges köret átlagos ízű, rajtalévő szósznak nevét nem sikerült megfejtenem, valamilyen édeskésebb akármi, egészen jól illik hozzá. A legdominánsabb íz egyértelműen a mustár ami azért baj, mert elvégre egy csípős csirkemellet kértem és nem mustárosat.

Pont: 6/10


Mennyiség: A látszat csal, első pillantásra úgy tűnt, hogy a húst kifelejtették, de kiderült, hogy csak jófajta álcázást kapott. A csirkemell egészen korrekt és jó vastag példány. A rajta lévő mustáros szósz több, mint bőséges adag. A baconból négy félcsíkot kaptam, ami tökéletesen elég lenne rá abban az esetben ha lenne is íze. A tócsnik nem túl vastagok, de a két korong így is elegendőnek bizonyul a köret szerepére. A salátás rovat inkább jelképes, mint kiadós, de legalább nem lesz kajakóma tőle. Hagymából szinte két adagnyit is kaptam néha úgy éreztem, de különösebben engem nem zavart. A hús annyi fűszert kapott, hogy az egészen átlagos és kissé ízetlen fogás sikerült kicsit megdobnia, ez jó húzás volt a szakács részéről. A csípős paprika karikák egészen jól adagoltak, ha figyelmesen elosztjuk akkor szinte minden második falatra jut egy. Összességében egy könnyed nem túl laktató, erős három órás adagnak érződik, napközben pont megfelelő egy átmeneti tűzoltásra.

Pont: 7/10

Ár/érték: Árban majdnemhogy bajnok az Expressz, a legdrágább fogás is csak 1190 forint, de a többség meghunyászkodik az ezres határ alatt. A csípős csirkemell mondjuk pont felette van 1090 forintos árával, de ennyiért nem mondanám, hogy rablás. Expressz funkció egészen jól ellátja, a kajára alig kellett 6-7 percet várni, de voltak fogások is amik azonnal vihetőek, de ebben a bajnok a pizza továbbra is. A személyzet ottlétem alatt egy apróbb vitába került, hogy éppen ki is a szakács, amit rohadtul nem értettem, de mosolyogni jó volt rajta. Időhiány és ötlettelenség ellen tökéletes választás lehet, de nem hiszem, hogy ha éppen valami finomra ácsingózok akkor az első ötletem a Múzeummal szemben lévő Il Treno ugrik majd be elsőre.

Pont: 7/10

(ha szeretnéd tudni merre is van pontosan ez az Il Treno Expressz étterem akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)