Select Page

IL Treno Expressz (Fogarasi) – Temesvári szelet, steak burgonya, cékla

IL Treno Expressz (Fogarasi) – Temesvári szelet, steak burgonya, cékla

Eddig azt hittem, hogy a hideg idő miatt, de ma rá kellett jönnöm, hogy csak úgy alapból végtelen étvággyal lettem megáldva, így szerencsére nem igen töltöttem időt azzal, hogy miről is szóljon a mai post, bevásárlás előtt megéheztem. A 20 fok feletti hőmérséklet sem akadályozott meg abban, hogy az otthoni ebéd előtt beverjek, valami gyorsan, konkrétan a Fogarasi Tesco üzletsorán található IL Treno Expresszben.

Eddig, mindig olyan IL Trenoban ültem le enni, ahol az alapanyagokból hegesztették össze nekem a kívánt fogást, rögtön azután, hogy kiválasztottam. Mivel az expresszben ilyen lehetőség nincs, így gondosan áttanulmányozva a kínálatot, úgy döntöttem, hogy a tuti a temesvári szelet lesz, mégpedig steak burgonyával, és mivel nem tudtam, hogy mi fán terem eme remek szelet, így még céklát is vásároltam hozzá.

Esztétika,megjelenés: Nem csak a friss alapanyagokból való összeállítás, de az a jópofa ovális papír tányér is hiányzott kicsit, mert sajnos sima snassz műanyag tányéron kaptam az ételt. A steak burgonyán nem sok mindent kell magyaráznom, nem néz ki rosszul, kicsit ront a képen, ahogy bedobják a mikróba, hogy melegen fogyaszthassam. A szeletből nem sok minden látszott, mikor megrendeltem, a tetején méretes adag valami pihent, így nem tudhattam, hogy milyen húsit is találok a feltétek alatt. Megvágtam a szelete és kiderült, hogy sertésszelet, amiről szó van, és a tetején első ránézésre párolt zöldbab és némi szalonna van valamilyen tejszínes vagy tejfölös szószban. Mellé egy doboz cékla, ami így már nem feltétlenül stimmel, de mivel jól néz ki ezért vélhetően el fog fogyni.

Pont:8/10

Ízvilág: A burgonya nem az a nagyon fűszeres fajta, enyhén sós, az ízét a mikrózás sem tudta elrontani. A vékony sertésszelet önmagában nincs nagyon megfűszerezve, a temesvári szelet kulcsa a sajt és a husi között van. A párolt zöldbab szinte szétomlik az ember szájában, vélhetően előpárolják, vagy eszeveszett lassan sütik, hogy ilyen puha legyen. A szósz inkább tejfölös, és a szalonna füstös íze teszi még különlegesebbé az egészet. Lényegében, egy zöldbabos, szalonnás , kicsit lecsós ízű sűrű tejfölös feltét az, ami temesvári szeletet varázsol az egyszerű sertésszeletből. A mellé kért cékla nem a savanyú, inkább az édeskés kiadás. Bár ez nem igazán megy a tejfölhöz, de én ehhez is szeretem, így simán elfogyasztottam mellé.

Pont:8/10

Mennyiség: Első ránézésre, ez vélhetően senkinek sem tűnik egy lehetetlen küldetésnek. A tény az tény, sajnos itt bizony mérik az ételt, így nem nagyon van esélyünk, hogy nagyobb adagot kapunk, mint amit adhatnak, esetemben a mérés után két szem burgonya vissza is került a többiek közé a tányéromról. A hússzelet egy nagyobb tenyérnyi kiadás, ami szerencsére nincs hajszálvékonyra klopfolva, és a babos raguból is szép adag van a tetején. Ez a kombó így simán eléri azt, hogy ne érezzük azt, miután elbántunk vele, hogy nem volt elég amit ettünk. A mellé fogyasztott cékla és a fél literes ásványvíz, elegendő volt ahhoz, hogy ne legyen kedvem nagyon kódorogni az áruházban, csak a legszükségesebbeket vegyem meg.

Pont:7/10

Ár/érték: A pontosan kimért adag burgonyáért 300 forintot, a szép szelet husiért 750 forintot, a cékláért pedig 270 forintot kell fizetnünk. Ez így bizony 1320 forint, és valljuk be, hogy a cékla a fogást figyelembe véve sokaknál hanyagolható kiegészítő. Az ár nem sok, igazából a kínálatot végignézve 1000 forint környékén több gusztusos kinézetű húsételből is választhatunk, így a bevásárlás megpróbáltatásait teli hassal tudjuk élvezni. A hétvégi nagy bevásárlást jobb teli hassal végezni, mert már jó pár felmérésből kiderült, hogy az éhes ember, sokkal több felesleges dolgot vásárol, mint az aki teli hassal érkezik. Ha rám hallgattok, akkor esztek egyet mielőtt nekiálltok, így lehet az 1000 forint elkajálásával másik 2000-et megspóroltok, és emellett még jó eséllyel finom fogás is kerül a tányérotokra.

Pont:7/10