Select Page

Il Treno Expressz – Fűszervajas csirke menü

Il Treno Expressz – Fűszervajas csirke menü

Azt kell, hogy mondjam, hogy a héten elég ügyesen elkerültem eddig a munkát. Ha már nem dolgozom, akkor legalább költsem a pénzt alapon, úgy döntöttem, hogy kicsit körülnézek az Aréna Pláza-ban, és ha már ott vagyok, be is dobok valamit az arcba, hisz éhesen annyira nem tutit a vásárlás. Nem véletlenül van az összes plázában ételudvar, ami mellett tuti elsétálsz, és ha már elsétáltál az illatok miatt akkor is leülsz enni, ha közvetlenül ebéd után érkeztél az áruházba.

Természetesen a kínálat elég széles, a legnagyobb gyorséttermek képviselik magukat, és kínai kaját is fogyaszthatunk, de az én választásom az Il Treno Expresszre esett, már csak a pofás pizzaszeleteik miatt is, de ebédről lévén szó valami teljesebb fogásban gondolkoztam. A pult feletti táblákon, szokás szerint a kedvező ajánlatokat találjuk, itt vettem észre a Fűszervajas csirke menüt. A kép alapján nagy hiba nem lehet a fogásban, frissen grillezett csirke és némi körítés, ami a tányéromra kerül, természetesen üdítő kíséretében.

Esztétika,megjelenés: Alapból szimpatikus, hogy a megszokott apró műanyag tányér helyett, egy ovális alakú, méretes papír tányérra kerül az ebédem. A csirkemell a rendelés után a szemem előtt került a grill lapra, és pár perc alatt aranybarnára sütötték. A szelet látványosra van szeletelve, méretes, de mégsem papír vékony. Valamilyen paprikás fűszerkeveréktől, helyenként piros, de a sütés után inkább a pirultság látszik rajta. A hússzele tetejére két darab fűszervaj került, ami annak rendje és módja szerint el is kezdet ráolvadni a forró húsra. Köret gyanánt egyrészt hagymás borsós sült burgonya került a tányérra, ami nem a megszokott kinézetben, hanem hullámos kiadásban feszít, másrészt három sült hagymakarika is járt. Az egész fogáshoz egy majonéz, és menüről lévén szó egy 3 decis üdítő társult. Esztétika terén nincsen hiba, az embernek meghozza az étvágyát, ahogyan ráolvad a fűszervaj a husira.

Pont:8/10

Ízvilág: A csirkét ízlelem először, méghozzá úgy, hogy nem kenem el rajta a fűszervajat. Az első tapasztalatom az, hogy ez így is finom, enyhén van csak fűszerezve, ahogy már a színéből kikövetkeztettem paprikás fűszerrel. A hús nincs túlsütve, nem száraz, kívül barna, belül nem száraz, pont elég időt töltött a sütő lapon. A fűszervaj elkenegetése után, még jobb a helyzet. Még szaftosabb a husi, és a fűszervaj szintén paprikás fűszerezése miatt még ízesebb, még kerekebb az egész. A mellé járó hagymás, borsos sült burgonya, enyhén borsos, a hagyma ízét nem érzem, nem szívta be az olajat, vélhetően azért, mert ezt is a rendelésemet követően merítették a forró olajba. A hagymakarikák belül valóban édesek, viszont nekem túl olajosak. Szükséges megjegyeznem, hogy nekem az ilyenek mindig túl olajosak, valahogy az olajban sütött hagymakarikának ez az átka. Együtt a hús és a köretek a majonézzel kiegészülve remek ízkombinációt alkotnak, ízletes, mégsem erős fűszerezés, ami jellemzi a fogást.

Pont:8/10

Mennyiség: Kis mérleg nem volt nálam, de a hússzelet nagyjából 15 deka lehetett, ami bár nem túl nagy, de a meleg miatt csökkenő étvágyamhoz mérten nem is olyan kicsi. Ehhez csapódik egy szép adag burgonya, bár a képeken nem feltétlenül látszik, de csirkemell alatt szinte mindenhol krumpli hasábokat találtam a tányéron.  A hagymakarikákból össze vissza 3 darab kerül egy adagba, ami nem sok, de részemről pont elég volt, legalább nem lett komolyabb bajom a túlzott étolajbeviteltől. Mindent együtt vizsgálva, a husi és a köretek, a mellé kapott majonézzel és a menühöz hozzá tartozó 3 decis üdítővel kiegészülve elegendőnek bizonyultak ma ebédre. Bányamunkásoknak nem feltétlenül lesz elég egy ilyen adag, de még mindig le tudják fojtani egy pizza szelettel, akinek meg csak a vásárolgatáshoz kell az energia, annak a mennyiség pont jó lesz ara, hogy legyen kedve sétálgatni az üzletekben.

Pont:7/10

Ár/érték: Jellemzően a plázákban valamivel magasabb áron tudunk enni, mint ha ugyanazt a fogást egy másik étteremben fogyasztanánk el. Ez nem meg lepő, mindannyian el tudjuk képzelni a havi bérleti és rezsiszámlát, és ki máson hoznák ezt be ha nem rajtunka a fogyasztókon. Ennek ellenére az 1300 forint nálam nem verte ki a biztosítékot, valljuk be ez nem csoda, hisz nem is sok. Mit is kapunk a pénzünkért, frissen grillezett csirkemellet, frissen sült köretekkel, ízletes fűszervajjal, majonézzel és üdítővel. Ez így már nem is tűnik soknak, és a többi hely kínálatát is megvizsgálva, azt merem mondani, hogy ilyen teljes fogást ennyiért sehol nem kapunk. Ha az Arena-ban sétálgatva megéheztek, merem őket ajánlani, jó áron jó minőség, azt hiszem én legközelebb rámegyek valamelyik tésztájukra.

Pont:8/10