Select Page

IL Treno Expressz – Roston csirke

IL Treno Expressz – Roston csirke

Ohh milyen baráti megmozdulások történnek a felhők magasságában, ma kivételesen már nem izzadtam le  előre az ebédet munkába jövet. Ebédidőre éreztem is, hogy nem olyan a helyzet, mint az elmúlt hetekben, éhség van, kaja nincs, így kénytelen voltam kimozdulni a klíma által megposhasztott irodai levegőből és valami értelmes élelem után nézni.

A gyors kaják annyira nem mozgatták meg a fantáziámat, így a pizza, hamburger és társai gyorsan kiestek a körből, amikor is megláttam a képet, ami mai vágyaim ebédjét ábrázolta. Az Il Treno Expressz kínálatában egyszerűen roston csirke néven találjuk meg, a képen látható fogást. Nem csak csirke kerül a tányérra, ha ezt választjuk, hanem gondoskodnak köretről is, ami meglehetősen gusztusossá varázsolja a szemünk előtt sütőlapon elkészített csirke szeletet.

Esztétika,megjelenés: Mielőtt az ételt vennénk szemügyre, nem bírom ki, hogy ne említsem meg, hogy mi az, ami igazán szimpatikus ezen étteremben. Az ember kiválasztja mit kér, kifizeti, kicsit arrébb ballag, és végig tudja nézni, hogy miből és hogyan dobják össze a kajáját. Ez egyrészt arra utal, hogy nincs mit rejtegetniük, másrészt lehetőséget ad a kotnyelesebb vendégnek, hogy kicsit beleokoskodjon. Természetesen én szó nélkül vártam, hogy elkészüljön az ételem. A szakács hölgy először a csirkét dobta az izzó fém lapra, be kell, hogy valljam, kicsit féltem, hogy elégeti. A csirke amúgy szép barnára sült, kicsit vékonyra van vágva, de a sütés alapján nem gondoltam, hogy száraz lesz. Mellé került a nem hétköznapi hasábburgonya, aranybarnára sütve, tálalás előtt szépen lecsepegtetve. A sima roston csirke, szépen salátával is van körítve. A saláta meglepő módon jégsalátából, káposztából, répából  áll, sárgás színű öntettel koronázva.

Pont:7/10

Ízvilág: A csirke fűszerezése, egyszerű, nincs semmilyen karakteres íz, főként a sósságot és némi paprikát lehet érezni. Bár a hús szelet valóban elég vékonyka, de mivel csak látszólag töltött túl sok időt a lapon, így belül szaftos, simán viszi a műanyag kés is. A hasábburgonya, simán veri a mekis vagy burgeres kiadásokat, valahogy, lehet a méretei miatt nálam közelebb van a valódi burgonyához. A salátát alkotó zöldségekre nem lehet panasz, lédúsak, frissek és ropogósak, ahogyan annak lennie kell. Az egész fogás ízét erősen meghatározza a salátára löttyintett szósz. A szósz elsőre azt hittem, valami teljesen íztelen valami lesz, de miután megízleltem kiderült, hogy a tippem közel sem fedi a valóságot. A szósz erőteljes, mustáros íze, a salátával valami leírhatatlanul remek ízvilágot alkotott. Igazából a fogás egyben mutatja az igazi arcát, a nem erőteljesen fűszerezett csirke, és a nem megsózott burgonya, a salátával együtt remek, minimum így kellene mindenhol kinéznie a roston csirkének.

Pont:7/10

Mennyiség: Ahogy már az elején jeleztem, az időjárás normalizálódásával együtt az étvágyam is kezd a helyére rázódni. Ez annyit jelent, hogy bizony mire az ebédidőhöz érek éhes vagyok, és ezen úgy isten igazából, inkább két ilyen szelet hús tud nagy mértékben változtatni. Az adag nem kicsi, de nem is óriási, igazából ha az ember 4-5 óránként eszik, akkor elegendőnek is mondható. A hússzelet nem egy steak vastagságú valami, de a köretnek és a salátának köszönhetően, azért nem maradunk éhen, ha ezt választjuk ebédül. Egy evésre elég volt, de azért simán utána tudtam volna zavarni egy jóképű pizzaszeletet. Éhesebb formáknak egymagában nem ajánlott, még szerencse, hogy elég jóképű desszertekkel tudnak szolgálni.

Pont:6/10

Ár/érték: A képen, nem csak az teszi a fogás kínálatossá, hogy egyben van a körettel és a salátával, hanem az is, hogy csupán 990 forintot kérnek érte. Lássuk mit is kapunk ezért. Frissen, nagyjából 5 perc alatt elkészített, roston csirkét, friss hasábbal, és egy kis adag ízletes salátával. A köret jó, a saláta jó, a hús is ízletes, csak egy kissé vékonyka. Összességében, ez bizony egy igencsak jó konstrukció, csak aprócska hibái vannak. A probléma talán abból adódik, hogy ezt a minőséget, nagyobb mennyiséggel nem tudnák ilyen kedvező áron kínálni. Én ebbe beletörődve, úgy döntöttem, hogy letesztelem, hogy mire elég ez, és higgyétek el,valóban jó pár órán keresztül, nem voltam éhes, illetve ami talán fontosabb, az asztaltól felállva, nem éreztem az, hogy mindjárt kipukkadok. Ha gyorsan akartok, jóféle csirkét fogyasztani, akkor ez bizony jó választás.

Pont:7/10