Select Page

Il Treno – Füstölt sajtos, csirkés penne

Il Treno – Füstölt sajtos, csirkés penne

A helyzet az, hogy az ilyen esős, ramaty napokon elég komoly fejtörést okoz az ebédidő közeledtével még több energiát fektetek abba, hogy mivel lepjem meg magam, ami kicsit feldobja a napomat. A menük igazából nem nyújtanak nagy élményt és már annyi helyről ettem borzast és milánói sertésbordát, hogy az étlapokon már ösztönösen valami olyat keresek, ami nem megszokott. Nálam van a salátán kívül, még egy olyan kategória, ami gyakran kimarad, főleg a brutális kalóriatartalom miatt. Ez nem már, mint a tészta, amiből ha rendelek, igyekszem olyan hely érlapjáról választani, ahol nem sima fehér lisztes tésztákkal dolgoznak. Némi keresgélés után az Il Treno étlapján sikerült megtalálni a nekem való feliratokat. A leírás alapján, a Barilla tésztaház kínálatában olyan fogások vannak, amiknek az alapja durum lisztből készített tészta. A választékban van minden, amit csak kívánhat az ember, és több variációnál is lehetőségünk van vega változatot választani.

Füstölt sajtos csirkés penne
tejszínes szósz, kukorica, brokkoli, csirkemell, füstölt sajt

Esztétikai megjelenés: Némi válogatás után, meg is találtam az igazit, ami a Füstölt sajtos csirkés penne nevet viseli. A tejszínes szósszal szerelt fogás, hegyesre vágott henger alakú penne tésztával van szerelve. A fólia lehámozása után szemem elé is kerül a tészta, ami olyan rendezett formában van a dobozba, mintha minden elemét terv szerint helyezték volna el. A szósznak és a sajtnak elsőre semmi nyoma, viszont egy méretes brokkoli darab, számos csirkemell kocka és némi kukorica is feltűnik. Az ízgaranciát biztosítják a kis sötét színű kocka alakú valamik, amik gyanús, hogy a füstölt sajt alkotórészei. A fotózás után első dolgom volt, hogy összekutyuljam, így a faltozás előtt egy sokkal szaftosabb képet kapott a tészta. Ránézésre remek lesz, és összekeverve még gusztusosabban mutat.

Pont: 8/10

Ízvilág: A helyzet az, hogy a kevergetés előtt, azért egy tésztát leteszteltem. Nem durván sós vízben főzték ki, így nekem önmagában sótlan, de szerencsére rengeteg dolog került a dobozba, amitől íze lesz a fogásnak. Ilyen például a tejszínes szósz, ami a füstöl sajttal elegyedve, egy intenzív füstös és kellemesen tejszínes ízt kapott. Az ízélmény már garantált, és az enyhén megpirított csirkemell kockák ezt tovább fokozzák. A hús nincs durván fűszerezve, inkább a tészta többi összetevője adja az ízeket. A zöldségek nincsenek túlfőzve, párolva. A kukorica pont elég puha, a brokkoli közepe pedig még ropog. Ez mindamellett, hogy egy erősebb ízt garantál, még az egészségünknek is hasznosabb, így a tészta, nem csak az ízével, hanem az elkészítés minőségével is meggyőzőt. Ez az íz pontosan olyan volt, mint amit vártam, nem is tudom hogy mikor voltam utoljára tésztával ilyen elégedett.

Pont: 9/10


Mennyiség: Bár mérleget nem hordok magammal a melóba, és az étlapon sincs feltüntetve, hogy mennyi az annyi, a doboz mérete alapján, egy jó 500 grammosra tippelem a fogás teljes súlyát. Ez az adag, akkor is elég lenne, ha nem lenne ennyire tele ízzel, de így meg aztán garantálja, hogy telis-tele legyen a pocak. A megannyi tészta mellett, a hússal sem spóroltak, szint minden falathoz jutott csirke is. Én mint húsevő emiatt nem is panaszkodok, talán a gyengébbik nemnél növelné a népszerűséget a kicsivel több zöldség és kevesebb hús. Ami biztos, hogy egy ilyen tésztával, egy átlagos szervezet akár fél napot is probléma nélkül elmegy.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A netes rendelésnek nagy előnye, hogy ha az étterem, amiből rendelünk úszik, azt ott bizony feltüntetik. Így volt ez a rendelésemkor is, a piros felirat arra hívta fel a figyelmem, hogy 30 perc késésre számíthatok. Ez nem nagyon zavart, mert időben leadtam a rendelésem, így mire megéheztem ott is volt. Amúgy átlagosan 60 perc a szállítási idejük és a késsel együtt 1 óra és 27 perc után érkezett meg a futár. Ez nem egy rekord idő, sőt kifejezetten rossz, viszont mentségükre szóljon, hogy a leírtakhoz tartották magukat.

Pont: 5/10

Ár/érték: Rengeteg helyről tudunk tésztákat rendelni, de igazán jó tésztát már nem. Az étlapokat nézegetve, azt tudom mondani, hogy egy leírásban hasonló tészta átlagosan 1300-1400 forint. Ezért sokszor olajos, gyenge minőségű tésztát kapunk, ami nem igazán hagy az emberben jó emlékeket. Ez a penne, nem sokkal volt drágább, de minőségben rengeteg korábbi tésztámat maga mögé utasította. Ezt a tényt, illetve azt, hogy durum tésztát használnak az 1490 forintos árral összevetve, azt kell, hogy mondjam, hogy ha legközelebb is egy jó tésztára vágyok, akkor bátran fogom újra átnyálazni a Barilla tésztaház kínálatát.

Pont: 8/10