Select Page

IL Treno – Pizza Duó Pack

IL Treno – Pizza Duó Pack

Ahogy már írtam, pár héttel ezelőtt a Foodpanda menetelése töretlen, és legújabban az Il Treno-val is akciózásba kezdtek. A múlt héten már volt a kollégának egy roston csirkés tesztje az egyik express éttermüknél, én most inkább a rendelés mellett tettem le a voksom, mocskos mód lusta vagyok a héten tíz métert is sétálni. Három különböző egyedi akciót kínálnak, ezek mindegyike pizzára irányul, ami így a pizzapéntekre több, mint tökéletes.

A Duó Pack, a nyertes, mivel másodmagammal eszek ma, így nem lesz gond a két darab 32-es lefogyasztása. Az egyik egy tejfölös alapú mely a Bianco pizza nevet kapta és feltétek alapján így mutat: tejfölös alap, sajt, sonka, paprikás szalámi és kukorica, nem egy agyonpakolt csoda, de talán az akciós konfigok között jónak mondható. Párja a Rustico pizza, mely ezeket kapta a hátára: pizzaszósz, sajt, paprikás szalámi és póréhagyma, ebből leginkább a legutolsó elem izgat, eddig nem sok pizzát ettem ilyen hagymával felvértezve.

A maradék két akciós opció, főleg mennyiségben tér el, a trió érthetően három darabot (26 cm), míg a nyerő négyes fantázia nevű, pedig meglepő módon négy darabot (32 cm) tartalmaz a szent étekből, azaz a pizzából.

Esztétikai megjelenés: Saját logós doboz már elvárható egy közel húsz éve üzemelő étteremláncnál, így ezért most nem jár a pacsi, viszont azért igen amiért így néznek ki a benne található pizzák. Mostanában belefutottam pár akciós ajánlatba, ahol egészen gyalázatosan kinéző pizzákat kaptam. Itt mindkettő szép, formás és nem összehányt silány vacak. Határozott, már kissé kalácsos széle van mindkettőnek, de még pont kezelhető a helyzet. A tejfölös alappal nem spóroltak, végig a szélekig vastagon áll, melyen aranylóan csillog a sajt. Itt is a sajt alulra kerül megoldást választották, szóval sokkal jobban látni a sonkacsíkokat és a szalámikarikákat. Kukorica félig belesüppedve az alapba rejtőzik, ebből is egészen sok került a pizzára. Testvére kissé szolidabb, a szalámi az nagyobb létszámban van jelen, ez talán annak is köszönhető, hogy ez az egyedüli hús feltét. A póréhagyma félig összeolvadt sajttal birkózik, egészen pofás. A tészta láthatóan picit lisztes, így valószínűleg lehet lelkesen tapsikolni fogyasztás közben.

Pont: 9/10

Ízvilág: Nem tartozom a nagy tejföl imádók klubjába, de el kell ismerjem így ezzel az alappal egészen finom lett. A kukorica a sült tejfölt mesterien frissíti fel, viszont az alattuk lakozó tészta nekem ennél kissé száraznak és sótlannak érződik. A feltétek közül a szalámi csak vékonyan paprikás, nem éppen az a háztáji ízrobbantó, de városi viszonylatban még pont elmegy. A sonka elvész nálam, már amit az ízét illeti. A sajt finom és nyúlós, jókat lehet vele küzdeni. Testvére, aki a hagyma miatt érdekes számomra, az alapokkal ugyanúgy dolgozik, a tészta itt is kísértetiesen hasonlít az előzőnél tapasztaltakra, kicsit szerelmesebbé kéne tenni a szakácsot. Visszakanyarodva a hagymára, lágyan érezni ízét, pont kellemes, nem lesz embergyilkos leheletünk tőle. A szalámi itt picit talán jobban paprikásnak hat, lehet a paradicsomos és tejfölös alap okozza csak az eltérést. Mindkettő alja kellemesen lisztes, tehát a tapsikálás tényleg megvan.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az annyit emlegetett centi megint otthon maradt a francba, de úgy érzem ez közel megvan 32 centiméter átmérőre. A két felet benyomva úgy érzem, jól laktam, akár egy nagycsoportos óvodás, nem nagyon maradt üres terület a gyomromban. A fehérke feltétekben erősebb, de társa viszont abból a kettőből bőségesebben kapott, szóval arányaikat figyelve, szinte ugyanott van mindkettő. A tészta aranyközépúton mozog, nem szakad el pillanatok alatt, de nem is bundás kenyér vastagságú. Piros pont azért jár, mert akciósságuk ellenére nem spóroltak le semmit, az alapok is teljesen elfedik a tésztát, és feltétekből is kaptunk bőven. Az egészet benyomva – egy darab 32-es -, úgy érzem egy erős négy órás adaggal van dolgom, kajakómát még pont nem idéz, de egészen közel áll hozzá.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Szinte a szomszédban van az étterem ahonnan hozták, a térkép tanulsága szerint 2.6 kilométert kellett a futárnak megtennie, persze ha végig betartotta a szabályokat. Körülbelül 7-8 percet kell felszámolni szállítási időnek ilyen körülmények között. A visszaigazoló úgy vélte, hogy 60 perc a reális kiszállítási idő, amit egészen jól eltaláltak mivel 58 perccel a rendelés megnyomása után csörgetett a futár. Nem világbajnok teljesítmény, de még pont bent van a kritikus egy órás limit alatt, ha egy hajszállal is, de bent.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Duó Pack akció 1990 forint, ami kis matek után pizzánként 1000 forint. Ennyiért, ilyen minőségű pizzát igazán kevés helyen kapni már a városban, de persze azért vannak rá jó példák, mint a Pizza Manufaktura. Utóbbi időkben csak szívtam az akciós ajánlatokkal, legtöbb étterem úgy gondolja, ezeket a fogásokat nem is kell komolyan venni, összehányva, féladagokkal szúrják ki a lelkes vendég szemét, akinek meg sokszor nincsen pofája beszólni, mivel “akciós”. Ezekkel szemben nálam az Il Treno remekül vizsgázott, szóval bátran bökjetek arra az akcióra, nem lesz vele gond. Jövőben lelkesen várom az olyan akció megjelenését, melyben esetleg szerepelnek nempizza ételek is 😉

Pont: 9/10