Select Page

Il Treno – Rizottó Gusto

Szerző: | 2017. nov. 2. | Egyéb

Az Il Treno nem egy új hely, a lánc számos éttermét megtaláljuk a városban. A pizza és tészta kategória nagy kedvelői kétségtelen, hogy ismerik a helyet, mert a helyzet az, hogy az eddigi tapasztalatink alapján ha náluk eszünk, akkor nem nagyon fogunk csalódni. Számos teszten túl vagyunk, de vannak azért még olyan kategóriák az étlapjukon, amit nem vettünk górcső alá. Hiánypótlásként, a mostani választás egy ilyen kategória képviselőjére esett.

Az olaszoknak nem csak a remek tésztákat köszönhetjük, képesek a sokak által kevésbé kedvelt rizsből is remek ételeket alkotni. Ezen gondolattal a fejemben döntöttem úgy, az Il Treno oldalát nézegetve, hogy a tészta helyett ma rizottót választok. A négy opcióból a leírás és a név alapján is gusztusosnak ígérkező Gustot választottam.

Rizottó Gusto

rizs, cukkini, póréhagyma, gomba, friss zsálya, parmezán sajt, csirkemell

A  rizottó a saját névvel ellátott fóliázott dobozban érkezett, amit a biztonság kedvéért azért némi fóliával is körbetekertek.

Il Treno csomag

A fólia lehámozását követően elém is tárul a rizottó csoda. A sajttenger alatt a legfeltűnőbb összetevő a cukkini, ami méretes darabokra vágva került a fogásba. Amit még elsőre kiszúr az ember a rizottóban az a szeletekre vágott gomba és csirkemell kockák. A fő összetevőkön túl, láthatóan szaftos a rizottó, nem kell aggódni, hogy nem fog lecsúszni a torkunkon a falat.

a doboz teli rizottóval

Ahogy elkezdem falatozni, már érzem is, hogy nagy gondossággal készült a rizottóm. A nem látható póréhagyma és a zsálya íze is megjelenik a szaftos rizsben. A cukkini belül ropog, nem párolták túl, ami engem kifejezetten boldoggá tesz. A csirkemell kockák nincsenek kiszárítva, a gomba pedig tökéletesen megpuhult. A ízvilágot nagyon eltalálták, egyik összetevőnél sem érzem, hogy ne illene a képbe és a sajttal teljessé válik a kép.

a sajt alatt, csirke, gomba és cukkini

A fogás nagyon laktató, de a remek íz és a hiteles vélemény alkotás okán egy szem rizst sem hagytam a dobozban. Ennek köszönhetően, brutálisan megtelt a bendőm, merem állítani, hogy kisebb étkűeknek ez akár két étkezésre is elegendő adag. A magam mértékével kb. másfél adag ételért 1850 forintot fizettem és 73 perc várakozást követően eshettem neki. Az ár nem alacsony, de ezért az árért a megszokott Il Treno minőséget kapjuk. A várakozási idő nem volt kevés, de hétköznap ebédidőben, már nem is számítok arra, hogy az ideális 45 perces álomhatáron belül érkezzen meg a rendelt étel.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték