Select Page

Il Treno – Trombitás – Il Treno saláta (nagy adag)

Szerző: | feb 24, 2016 | Saláta

Az Il Treno elég sok helyen jelen van a városban, ha a honlapjukon található infó fedi a valóságot, már 10 étteremmel képviseltetik magukat. Ez klassz, mert a kínálatukban, még a légválogatósabbak is könnyedén megtalálhatják a számukra megfelelő étket. Mivel már többször, több éttermüket is teszteltük,de a saláta kínálat egyszer sem került a célkeresztbe, úgy döntöttem, hogy most rámegyek az étterem nevét is viselő salátára. A helyzet, az, hogy a választásom, nem volt éppen kockázatos, mert már többször kértek előttem Il Trenoban salátát, és ránézésre mindegyik egészen rendben volt. 

Ha salátát választok egy étlapról, akkor van pár szempont, amit nem igazán vagyok hajlandó figyelmen kívül hagyni. Az első ilyen az, hogy csak olyan sali kerülhet elém, amiben van hús. Hús nélkül, nekem sajnos nem laktató egy saláta, kivételt esetleg a sajttal készített saláták képezhetnek, de ez igazán ritka. A következő ilyen az, hogy a húson kívül tojás és valamilyen sajt is kerüljön a zöldségek közé. Ha ezek adottak, akkor már csak egy jóféle szósz kell és meg is van az, amit én is salátának nevezek. A leírtak alapján választottam ki az Il Treno salátát, ami a hivatalos honlapjukon még egy like gombot is kapott, ami annyit jelent, hogy ez bizony a vásárlók kedvence.

Il Treno saláta – friss saláta, paprika, paradicsom, kígyóuborka,tojás, bazsalikomos majonéz, csirkemell csíkok, parmezán, baguett

Il Treno saláta (nagy adag)

Il Treno saláta (nagy adag)

A saláta az étterem nevével mintázott szalaggal átkötött tálban érkezett. A nagy doboz mellett a csomagban még helyet kapott egy mini baguett és külön dobozkában a dresszing. Ha már szóba hoztam a két alkatrészt, akkor szólnék is róluk egy-két szót.  A baguett kicsit hóka, talán még pár percet kaphatott volna a sütőben, hogy a szép aranybarna színt minden porcikája megörökölje. A külön dobozban érkező szósz a fűszertől pöttyös, a beleszórt bazsalikom kicsit izgalmasabbá varázsolta. A saláta nagy adagként érkezett, ami így első ránézésre teljesen jogos. Ha közelebbről szemügyre vesszük, akkor minden elemet meg is láthatunk, ami a leírásban szerepel. A parmezán nem nagy mennyiségben, reszelt állapotban a legfelső helyet kapta. Alatta a csirkemell darabok, belül fehéren, kívül barnás színűre sütve. A tojás negyedek a kör alak peremén kaptak helyet, nagyjából negyedelt formában. A zöldségrétegek, most kezdődnek. Rengeteg jégsalátát, tisztességes mennyiségű paradicsomot, paprikát és kígyóuborkát is találunk bőven.

Bőség

Bőség

A saláta megcsodálását követően, eljött az idő, hogy az ízek kapják meg a főszerepet. Először az elemeket külön-külön ízleltem, mégiscsak tudnom kell, hogy mitől lesz a saláta olyan amilyen. A zöldségek kivétel nélkül rendben vannak. Ropog a paprika, a saláta friss, a kígyóuborka ízes. A gyenge pont a paradicsom, de sajnos akármennyire is szeretnénk ilyenkor egy igazán ízletes paradicsomot, esélyünk sincsen rá. Ami azért pozitív, hogy az állag azért rendben van, az ilyenkor gyakran előforduló kásás állag esete most nem áll fenn. A bazsalikomos  majonéz, mintha az én szájízem szerint kerül volna kifejlesztése. Nem egy bonyolult dolog, de az a helyzet, hogy mint az élet megannyi területén, a szószoknál is igaz, hogy az egyszerűség milyen remek tud lenni. A bazsalikom íze passzol a a saláta összetevőihez, és a kicsit kiszáradt csirkemellnek ad annyi szaftosságot, hogy ne legyen okunk a panaszra. A tojás dob még némi extrát a történethez, talán a baguett az, aminél még lehetne kicsit javulni.

Ízfelelős

Ízfelelős

A saláta ízre és kinézetre is szinte tökéletes. Az ilyen ételeknél szokott probléma lenni, az hogy eszi-eszi az ember, majd egyszer csak elfogy és azt érezzük, hogy bizony kellene még. A megoldás a nagy adag. A rengeteg zöldség, és az arányaiban megfelelő mennyiségű csirkemell, tökéletes recept az elégedett vásárlóhoz. A szósz mennyisége talán lehetne több, de lehet, hogy ezt csak a házi készítésű salátáim szaftossága miatt érzem így. Ami biztos, hogy egy nagyjából 80 kilós férfi vitamindús ebédjének tökéletes és vékonyabb hölgyek esetén még a kajakoma kialakulásáért is felelős lehet.

A parmezán jó

A parmezán jó

Hétköznap ebédidőben, nem egyszerű, az Il Treno II. kerületi különítményétől rendelni. A jó ételek miatt, rengeteg a megrendelésük, így a meg sem lepett a késést jelző felirat a rendeléskor. Az átlagos 60 perchez, még 20 perc adódott hozzá, így 1 óra és 20 perc után sikerült átvennem  az ebédet. Nem magában rendeltem és a blokkon valami ajándékot is feltüntettek, amit sajnos nem kötött ki nálam. A leírás alapján valami reklámtáska lett volna, ami nem mondom hogy hiányzik, de javaslom, a blokkra azért inkább ne kerüljön, mert hisztisebb megrendelők esetén okot adhat a panaszra.

Ami biztos, hogy az Il Treno Trombitás nekem az Il Treno salátával is bizonyított. Megfelelő mennyiség, szinte kifogásolhatatlan minőség és kellemes küllem, talán ezekkel a kifejezésekkel tudnám illetni. Az ár, amiért megkaparinthatjuk 1390 forint. Ezzel az árral nem a legdrágább salátájuk, de ott van a top 5-ben. Ha figyelembe veszem, hogy milyen silány minőségű salátákat lehet kapni 1000-1200 forintért, akkor azt tudom mondani, hogy jó vételt csináltam.  Szóval, ha egy jó salátára vágytok, ami után éhesek sem maradtok, akkor megfelelő megoldás lehet, ha az Il Treno étlapjáról választotok.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték