Select Page

Il Treno – Trombitás – Kemencében sült lasagne

Szerző: | 2016. Sze. 14. | Tészta

Rengeteg helyen találkozhatunk az Il Trenoval a városban, és mivel a név egy az átlagosnál magasabb minőséget képvisel, így ha úgy döntünk, hogy Il Trenoban eszünk, akkor gyanús, hogy nem tátongó étteremben fogjuk eltölteni az ebédet. Persze B verziónak ott van a rendelés, amivel ha nem is mindenhol, de a város szinte minden kerületében élhetünk. Budai oldalon az Il Treno Trombitás kézenfekvő megoldás, főleg, ha a Szél Kálmán tér közelében tör ránk a csillapíthatatlan éhség.

Az Il Terno választéka, helytől függetlenül igen széles. A pizzákon és salátákon túl, találunk tésztákat és húsféleségeket is mindenféle variációban.  Mivel legutóbb salátát választottam itt volt az ideje, hogy valami nehezebb dologgal lepjem meg a szervezetem. Némi válogatás után, a Barilla tésztaházban meg is találtam az aktuális igazit.

Il Treno – Trombitás – Kemencében sült lasagne

Ha meghallja az ember a Lasagne szót, akkor ma már nem csak egyféle étel juthat eszébe. Számos formában készül, hússal, hús nélkül, paradicsomos vagy besameles változatban. A mostani főszereplő, a teljesen alap, paradicsomos, darált húsos változat lesz.

még dobozban

még dobozban

Az alumínium dobozka papír tetejét lehámozva került elő, az elsőre, nem túl combos adagnak kinéző tészta. Közelebbről szemügyre véve, tartalmas falatoknak néztem elébe. A tetején vastag sajtréteg, belül erősen szaftos darált hús töltelék. Mindez szép piros színben, láthatóan esélyt sem adva annak, hogy bárki is száraznak érezze ezt az ételt.

nem sokat mutat magából

nem sokat mutat magából

A tészta forró állapotában került elém és az éhségnek köszönhetően az első pár falat ízét nem is igazán éreztem. Némi türelem és fújkodás után előkerültek azok az ízek. A paradicsom szerencsére nem maradt ki és a zöldfűszerek sem, így egy igazi olaszos ízvilágot zártak a dobozba. az arányokat is eltalálták, egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy spóroltak volna a hússal. A kemencében a tészta teljesen puhára főt, a trappista sajt pedig egészen extrává varázsolta az élményt.

falat

falat

Az adag sajnos, nem csak kicsinek tűnt, de annak is bizonyult. Kalóriában lehet, hogy bőven volt egy étkezés, de érzetre azért még legalább ennyi lement volna. Ezzel alapvetően nem lenne baj, de a kínálatukban, azért bőven találok olyan fogást 1690 forint alatt, amivel az t is el tudom érni, hogy tele legyen a bendőm. Az egy órás várakozás hétköznap ebédidő tájékán megbocsájtható, de legközelebb, ha tésztára vágyok, akkor asszem mást választok a kínálatból, mert itt inkább a minőséget, mint a mennyiséget fizetjük meg.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték