Select Page

Ínyenc Konyha – Juhtúróval, sajttal töltött csirkemell, fűszeres steakburgonya

Ínyenc Konyha – Juhtúróval, sajttal töltött csirkemell, fűszeres steakburgonya

Ha jól megvizsgáljuk ezt a hetet, akkor nem csak az ilyenkor megszokottnál lényegesen kellemesebb időjárásnak örülhetünk, hanem annak is, hogy tulajdonképpen már itt is a hét utolsó előtti munkanapja. Esetemben inkább az utolsó munkanapról van szó, de hát annak, aki három nap alatt is annyit dolgozik, mintha egész héten dolgozna, jár is a pihenés. Ehhez az emberfeletti teljesítményhez elkél valami frissensült, hisz a felhasznált energiát pótolni kell. Nézegettem, hogy honnan is kéne rendelnem, és mielőtt ellenőriztem volna, hogy rendeltünk e már az Ínyenc Konyhától, már meg is volt rendelve a 16 -os számú ajánlat. Van nekik egy pár ajánlatuk, és azt hiszem meg is éri ezek közül válogatni, mert mindent találunk, mi szem szájnak ingere.

Esztétika,megjelenés: A választásom, a számomra legkedvezőbb ajánlat, a juhtúróval és sajttal töltött rántott csirkemell, köret gyanánt pedig fűszeres steakburgonya. Szokásos dobozban érkezik, ami első tapintásra igencsak szimpatikus. Fólia leránt, doboz kipattint, és már ott is csücsül az aranybarna panírba bújtatott csirkemell. Egy-két fotó elkészítése után, már vágom is ketté a husit, hogy Ti is láthassátok, hogy töltelék téren akadnak e hiányosságok. A kettévágás után megbizonyosodtam róla, hogy sajtból és juhtúróból is raktak bele eleget, a kettőt a színük alapján könnyedén megkülönböztethetjük. A köret, a fűszeres steakburgonya karikákra vágva lett befűszerezve és kisütve. A színe paprika piros, és még némi fűszernövényt is találunk rajtuk.

Pont:8/10

Ízvilág: Jó szokásomhoz híven a csirkemellet ízlelem először. A bundában semmi extra, a megszokott éttermi panír, ami valahogy sosem olyan mint az otthoni, de mégis nagyon finom. A húsnál a meghatározó ízt egyértelműen a juhtúró hozza. Az íze összetéveszthetetlen a sima tehéntúróéval és a sajttal kiegészülve remek egyveleget képez. A köretnél kicsit már jobban szárnyalt a szakács fantáziája. Egyértelműen előfőzött burgonya, ami sütés előtt egy nagy adag paprikás steak fűszerben hempergőzött. A sütés után, vagy annak valamelyik utolsó fázisában pedig még némi rozmaringgal is meghintették, így valóban házias, fűszeres steakburgonya kerekedett belőle. Az ízek mind a hús mind a köret esetén rendben vannak, nagyon nem találok hibát, esetleg annyit, hogy egy-egy vékonyabb burgonya kicsit kiszáradt.

Pont:8/10

Mennyiség: A hússzelet méretes, és mivel a töltelékből is elég sok került bele, így nem igazán tudok a mennyiségre sem panaszkodni. A köretként dobozba pakolt zsáknyi krumpli egy kicsit inkább talán túlzás, mint pont elegendő. Megettem tisztességgel a husit, és pont annyi burgonyát, ami illett hozzá, de még így is maradt a köretből. A bendőm tele lett, de mivel a dobozban még maradt egy jó pár szem burgonya, így szépen lassan az ebédet követő egy órában elkopott a maradék is. Végeredményben azt kell, hogy mondja, hogy a köret aránya kicsit magas, de az biztos, hogy egy ilyen adaggal simán jól lehet lakni.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Időre rendeltem az étele, és csak azért, hogy ez a sztori se legyen tökéletes, természetesen nem sikerült még csak a megjelölt időponthoz közeli időpontra sem leszállítani az ételt. Egészen pontosan 25 perccel érkezett később a futár, mint kértem, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem nagyon fogok vele kommunikálni, kitépem a kezéből a kaját, passzolom a pénzt és ott is hagyom. Még ezt kiviteleztem, elnézést kért a maga módján és közölte, hogy őt nagyon sokan megszívatták. Igazság szerint, ha nem lettem volna éhes, akkor mondtam volna neki, hogy engem is egy futár, aki 25 perc késéssel hozta az ebédemet, de hát az élet ilyen…

Pont:2/10

Ár/érték: 1131 forint került a blokkra, ami azt mondatja velem, hogy ezért az ételért, még a 25 perces késéssel együtt is remek ár. Bár Gasztro kollégával megesik, hogy eltér az ízlésünk, de úgy látszik, hogy akad olyan étterem, amivel kapcsolatban egyenlőre egybehangzó a véleményünk. Az Ínyenc Konyha nem viccel, az ételek finomak, a tapasztalataink pozitívak, és ilyen kedvező áron, nem kapunk sajnos túl sok helytől házhoz szállított ételt. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy ha jót akar enni, kis kockázattal, akkor nyugodt szível rendeljen tőlük. És ha már a közös tapasztalatainkat megemlítettem, akkor egy vállalkozó kedvű társaság, megtehetné, hogy egy Lidl áruházban kapható egy kilogrammos kiszerelésű Lasagnét elfogyaszthatna és írhatna róla pár sort, hátha bennünk van a hiba.

Pont:8/10