Select Page

Ínyenc Konyha – Sonkával, szalámival, pepperónival, sajttal töltött csirkemell

Ínyenc Konyha – Sonkával, szalámival, pepperónival, sajttal töltött csirkemell

Még 2012-ben mikor már görcsösen vártuk a világvégét, bepróbáltam az Ínyenc Konyhát, mely ismét célkeresztbe került, így a mai áldozatom nem mondható szűzies vadnak. Akkor kissé bepánikolva egy salátát rendeltem, mely főként megjelenésével nyűgözött le, ilyen korrekt kiszállított étellel ritkán találkozni. Most, hogy a nagy big-bada-bumm elmaradt, gondoltam egy komolyabb kaját is illendő lenne kipróbálni.

A választás a séf ajánlatai közül került ki, mégpedig csirkemell jó alaposan töltve, mivel kerül bele sonka, szalámi és pepperóni is. Hús-hússal és még csíp is, mintha imáimat hallgatták volna meg a konyhában, szóval köszönöm séfbácsi! A Netpincér új kiszállítási idő igénylő csodájával sikerült hosszú perceket harcolnom mire hajlandó volt elfogadni akaratom, szóval nem volt több akadály, már csak be kellett futnia a kajának.

Esztétikai megjelenés: Kedvenc dobozom ismét visszaköszön, legalább lenne rajta magyarul is, hogy jó étvágyat! Belül két részes, bal oldalán a zöldséges köret, jobb oldalán a hasábburgonya, köztük a bordán pedig ott pihen a csirkemell. A zöldek közül, paradicsom, uborka és saláta érkezett, ennyiben ki is merül a lista. A másik sarokban jóval tetemesebb mennyiségben a hasábburgonya, ami gyanúsan mirelit, de a kezem azért nem tenném rá. A hús félbevágás nélkül nem mutat semmit magából, így fogtam a sniccert és elfeleztem, hogy beleássunk a gyomrába a csirkének. Elsőre kifejezetten hasonlít a …. na mindegy, másodjára jól látszik minden alapanyag amiből összeáll. A sonka fogja közre a többit, ezen belül van a szalámi, sajt és a pepperóni is. A sajt lágyan, olvadtan ereszkedett ki belőle, szóval garantáltan frissen sült a csirkemell. Egy pikszisben híg tartár jött, legalább van mivel mártogatni.

Pont: 8/10

Ízvilág: A hasábburgonya sajnos megszottyant, és tökéletesen sótlan, szóval ez erős beavatkozást kíván, ketchup és sóval lehet rajta pofozgatni, de közel sem lesz már tökéletes. A zöldségek sokkal jobban szerepelnek, a paradicsom helyenként annyira friss, hogy a közepe picit zöldes, de ezt nem tudom felróni hibának, nem röntgen szemekkel választanak zöldséget ők sem. Az uborka friss és lédús, ez jó pont. A húson a panír egészen vékony, de egyenletes. A belsejében viszont igazi finomságra lelünk, a szalámiból kisült zsiradék finoman átjárja az összes alapanyagot, de nem nyomja el ízüket. A pepperóni egészen erős, meg is lepett hirtelen, hogy pont egy töltött csirkemellnél kell ezt megéreznem. A sajt és sonka is hibátlan lett, így a hús sokat húz felfele a pontszámon. A végére maradt a tartár ami bűn rossz, nem tudom, hogy friss-e, de nekem szinte ehetetlennek bizonyul, megsavanyodott íze után inkább bevágtam a kukába.

Pont: 7/10

Mennyiség: Sajnos a köretek és a hús aránya, előbbi fele billenti a képzeletbeli mérleget, körülbelül 65:35 arányban. A jóból van kevesebb, itt lehetne kicsit változtatni, úgy fajább lenne a mutatvány. Az egészet elfogyasztva rendesen eldugul az ember, hatalmas adag és laktató, a krumpli annyi magában, mint máshol egy teljes adag, szóval ezen tényleg nem takarékoskodott a konyha. A tartár elég lenne bőven, de ahogy már említettem emberi fogyasztásra kifejezetten alkalmatlan. Átlagember számára ez egy bőséges 5 órás adag, pedig talán kicsit éhesebb is voltam, mint általában, szóval jár a pacsi.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Már említettem, hogy kisebb háborút vívtam a Netpincérrel mire sikerült letuszkolni a rendelést a rendszeren, ami valahogy úgy sikerült, hogy egy nem túl közeli időpontot jelöltem meg kiszállítási időpontnak. Ezt olyan szinten betartotta az étterem, hogy percre pontosan akkor csörgetett a futár, hogy megérkezett (vagy már tíz perce vár), szóval hibátlan teljesítmény akárhogy is nézem. A futár bankkártyás fizetés ellenére se nézett szomorú kiskutya szemekkel a borravaló miatt, szóval ide is jár a pacsi.

Pont: 10/10

Ár/érték: A séf ajánlata, 1390 forint, amit vegyes érzelmekkel fogadtam, egyrészt adagról tényleg brutális, tehát akinek az a célja, hogy alaposan telekapja a bendőt, annak megéri, viszont az is igaz, hogy ezt ennél olcsóbban is megteheti. A másik oldalról nem egy átlagos kaja, ilyen szinten töltött csirkemellel nem találkozni minden sarki kifőzdében, szóval kicsit talán “egzotikusabb” mint az átlag, amit biza meg kell fizetni. A mennyiség arányain lehetne változtatni, igaz lehet akkor többet kérne kapásból az étterem, mivel a krumpli tizedannyi költség, mint a töltött csirkemell összesen. Pár negatívumtól eltekintve egy jobb fajta, de nem tökéletes fogással volt dolgom, még talán egyszer befutok hozzájuk.

Pont: 7/10