Select Page

Istanbul kebab – Gyros tál bulgurral

Istanbul kebab – Gyros tál bulgurral

Csodálatos keddi napra virradtunk ma is és hála az égnek, már nyomát sem érzem annak, ami a hétvégén a testemmel történt. Igazság szerint elragadták a dementorok, és vasárnap délelőtt olyan állapotban kaptam, vissza, hogy azt még a legszemetebb junkfood kúrával is csak ma nagyjából, délre sikerült kiheverni. Persze a regenerálódás alatt már el is telt egy munkanap és az otthonról szerzet kajapakk is elpárolgott, így ma már vadásznom kellett. Melóba menet többször elhaladok egy gyrosos előtt, ahol már 10 óra körül óriási mennyiségű csirkecomb van a gyros sütő szerkezet hideg fémrúdjára húzva.

A hely az Istanbul kebab és az alapanyag bekészítés alapján, bizony van forgalmuk rendesen, így miért is pont én maradnék ki. Egy laza hétköznapon,  kicsit a déli harangszó előtt, azért így is 5-6 perc alatt megkapja az ember, amit rendel. Mindez egy igen pörgős csapatnak köszönhető, pár környékbeli étteremből átugorhatnának egy kis kiképzésre. Na, jó, hagyom a fényezést, nézzük, mit is kaptam Gyrostál néven.

Esztétika,megjelenés: A főzni, nem tudó/akaró/szerető emberek egyik legjobb barátjában, a méretes melegétől szállító dobozban kapom meg a tálat. A doboz kinyitása után, az első benyomás nagyon pozitív. A húshegyek jobboldalon, a zöldségek baloldalon és mindezek tetején, mint egy korona a kicsit megpörkölt pita. A pita eltávolítása után láthatóak a jól megpirított csirkecomb falatkák, amik alatt a köretnek választott bulgur pihen. A hús tetején a piros szósz a csípős és mellette még némi joghurtos szósz is helyet kapott. A zöldségösszetétel mondhatni szokásos. Van itt jégsaláta, lila káposzta, vöröshagyma és még némi paradicsom is. A tál szerintem pofásra sikerült, látszik rajta, hogy nem ma kezdték és az is szempont, hogy jól nézzen ki a dobozban is.

Pont: 8/10

Ízvilág: Ember legyen a talpán, aki nem azzal kezdi, hogy a kicsit megmelengetett pitát beletunkolja a pirított hús szaftjával elvegyült szószokba. Én persze így kezdtem, meg is állapítottam, hogy a csípős tényleg csíp, de szerencsére nem sós, mint megannyi helyen. A joghurtos öntet inkább csak a szaftosságot erősíti, mert a legfőbb ízt a gyros fűszer adja, amiben a hús pont eleget pihent ahhoz, hogy remek íz legyen a vége. A már említett ízkavalkádot erősíti tovább a friss zöldségek tengere. A kiadós adag lila káposzta, pont elegendő mennyiségű hagymával van összemixelve. A jégsaláta is rendben van, de a paradicsom, nem az igazi, de ilyenkor sajnos nem is tud az lenni. A köretként választott bulgur, vagy ha úgy tetszik török rizs, remekül passzol a gyros tálhoz, és ami remek benne, hogy nem viszi el az ízeket, mint például a hasábburgonya. Nekem ez az összeállítás bejött, és mostanában nem is sikerült ilyen jó gyros tálhoz jutnom.

Pont: 8/10

Mennyiség: Ezt egy olyan pont, amit azt hiszem, megint nem kell túlmagyaráznom. Biztos vagyok benne, hogy aki a mi oldalunkon böngészget, már fogott ilyen dobozt a kezében. Egy ilyen dobozba, ha annyi kaját beletöltenek, mint ami a képeken látható, akkor bizony ember nem marad éhesen. Már mikor a dobozt a kezembe nyomták, éreztem, hogy nálam sem lesz probléma. Szépen elfalatoztam a tálat, de ha nem ízlett volna igazán, akkor, akár másfél kajára is elég lett volna. Így ebben a formában, telis-tele ettem magam a gyros tállal és nagyjából 4-5 órán keresztül, még a nassolás sem jutott eszembe.

Pont: 9/10

Ár/érték: Mivel nem annyira gyakran orvosolom az éhségemet gyros tállal, így az árakat nem fújom fejből, de az biztos, hogy vannak olyan helyek, ahol 990 ért már hozzánk vágnak egy tálat. A kedvező ár, elég sokszor a minőség, és van, amikor még a mennyiség rovására is megy. A szóban forgó tálat 1250 forintért kaparinthatjuk meg, ami valamivel több, mint a kategória első ára, de ezért cserébe minőséget kapunk. A Szépvölgyi és a Bécsi út sarkán található Istanbul kebab jó cuccot ad, kedvező áron. Mindehhez gyors és kedves kiszolgálás is társul, szóval én azt mondom, ha erre jártok és megéheztek, akkor térjetek be hozzájuk bátran.

Pont: 8/10