Select Page

Istanbul Pizza – Magyaros pizza (32 cm)

Istanbul Pizza – Magyaros pizza (32 cm)

Mielőtt bárki hátradőlve örülne neki, hogy végre péntek, hisz itt a “pizzapéntek”, akkor sajnos csalódnia kell. Mi magunk sem találtuk fel az időgépet, csupán feltűnt, hogy egyik héten nemes egyszerűséggel kimaradt a heti pizza adag, ami bizony több mint botrányos.

A másik befolyásoló tényező, hogy meghívást kaptam egy szekrény összeszerelős-sörözős estére, amihez alaphangon dukál legalább egy pizza, és ha már ott munkálkodtam, akkor egy postot is megér a mutatvány. Astoria magasságában történt az IKEA szakvizsgáztatás, ahol meglepően sok étterem érhető el a Netpincéren keresztül. Ennek ellenére mégis egy már tesztelt étterem került célkeresztbe.

Magyaros pizza – pizzaszósz, sajt, kolbász, paradicsom, paprika, lila hagyma, erős paprika

Török érdekeltség ellenére jobban eltalálták a magyaros összeállítást, mint más ősmagyar pizzéria. Étlapot nézegetve fura, hogy az egész 32cm-s szekció akciósként van feltüntetve, de én ezt persze egy pillanatig sem bántam.

Esztétikai megjelenés: Doboz különösebb ingert nem vált ki belőlem főleg két sör után, de felnyitás után megint ledöbbenek, hogy milyen szabályos pizzákat képesek csinálni. Egy éve volt az utolsó post tőlük, ahol szintén olyan kört rittyentettek a dobozba, mintha körzővel rajzolták volna meg, és legérdekesebb, hogy semmilyen pizzasütő forma nyomát nem találtam rajta. Szabályos, ámbár vastag szélet kapott a pizza, szóval aki nem eszi meg ezen részét, az bukott egy kisebb adagot. A kolbász gyanúsan megváltozott szalámivá a kiszállítás közben, nekem ez nagyon szeletelt-fóliás szalámi hatását kelti. A zöldség fronton a paradicsom kicsit narancsnak képzeli magát vagy éppen fakó répának, színre nem túl nagy bajnok. A paprikáknál külön dicséret illeti a konyhát, hogy vékony karikákra vágták rá, sok helyen a hegyes erős az érintetlenül kerül rá, ami fogyasztás közben nem kis galibát képes okozni. A sajt ment a legaljára, egyből rá a szószra, emiatt látszik ilyen szépen minden.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta picit gumis nekem, nem éppen az a tipikus olaszos, ropogós. A pizzás alapot se mondanám világverőnek, nekem túlságosan édes alá. A feltétek közül a szalámi egy erős közepes, jobban kijönne íze biztosan, ha vastagabb szeletekben kapna rajta helyet, de ilyen ez előre szeletelve. A sajt viszont nekem bejön, ízre lágy, viszont az állaga nálam mindent visz. Pont annyira nyúlik, mint azt a reklámokban megfigyelhettük, pazar! A paprikák közül az erős az egyértelmű favorit, a másiknak sok íze nincsen. A csípősség megfelelő, mexikói felmenők nélküli halandók is még el tudják fogyasztani némi szuszogással kísérve. A lilahagyma teljesen ártalmatlan emiatt ne tervezzük újra a randinak, ez garantáltan nem fogja romba dönteni. Fűszerességben nagyon minimális nyomokat találtam, ennél én bátrabban használnék fűszereket, elvégre pizza és magyaros is.

Pont: 7/10


Mennyiség: A tetthelyen nem volt mérőszalag, ami valószínűleg eléggé hihetetlen miközben az ember szekrényt szerel össze, igen, ám igaz. A dobozt teljesen nem tölti ki, de maximum egy centivel nagyobb átmérőt bírna el már csak. A tészta széle valóban lehetne egy kicsit karcsúbb, ez már kicsit közelíti a kalács vastagságot. A széleit leszámítva a tészta vastagsága viszont jó, magyaros normál kategóriát képviseli.A feltétek mennyiségével nincsen baj, bőven van mindenből, semmiből nem szenvedtünk hiányt. A sajt nem látszik a képeken, de az is teljesen rendben minden falatra jut belőle. Összességében rendes adag, egy étkezésre tökéletesen megfelel, főleg ha a széleiben levő három tonna szénhidrátot is bedaráljuk.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A köztes távolság nagyjából 3 kilométer. A halálpontos végeredményt nem ástam vissza, mivel kicsit az imbuszkulcsok és a sörös dobozok közötti vacillálásban elfelejtettük elindítani a stoppert. 40-45 perc között lehet a vége, ami egészen korrekt eredmény. A futár teljesen korrekt, a kapukód és kisebb leírás után egyből megtalálta a helyes ajtót, szóval tájfutásban jó eséllyel indulna. Városnéző körútra nem vitte a pizzát, mert átvételnél még érezhetően meleg volt, de ez persze a melegen tartó doboz és táskák érdeme is.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ahogy említettem minden 32-es pizza az akciós kategóriában pihen. Az árcetli 1250 forint, ami igencsak baráti, mert ez közel sem egy minimál feltétes pizza. Kiszállítva nem mondható végképp drágának, ez így elfogadható. Vannak pontjai, amin véleményem szerint lehetne változtatni, talán a tészta széle és a pizzaszósz ezek közül a legfájóbb. Igazából nem lenne jogom panaszkodni, ezzel fizették meg hihetetlen szakértelmem, amit az IKEA világában sajátítottam el a hosszú évek alatt. Bármilyen oldalról nézem egy erős közepes szintet simán hoz a pizza és ennyiért ez korrekt is, főleg, hogy meg se kell mozdulnunk miatta. Most egy jó évig tuti ismét pihen az étterem nálunk, de ha netán valamilyen bomba ajánlattal robbannak be, akkor csalunk.

Pont: 8/10