Select Page

Istvánffi Veggie Burger – Duplaluxe

Szerző: | 2017. okt. 23. | Vega/Vegán

Istvánffi Veggie Burger, ami talán már sokaknak ismerősen csenghet mivel Budán jó pár éve üzletük töretlenül üzemel. A vegán terjedés közepette egyszer csak megjelent újabb egységük immár a pesti oldalon, közel a Kálvin térhez. Ahogy a neve is mutatja vegán felfogásban dolgoznak és főleg burgereket kínálnak. Az új üzletbe belépve meglepődve fogadtuk a látottakat. 

Akár egy nemzetközi gyorsétteremlánc. Ez a gondolat pörgött át fejünkön, amikor betoppantunk. Az étlap tökéletesen átlátható és egyszerű, egyedül például egy angol vagy egyéb idegennyelvű kiegészítést hiányoltunk, mivel több külföldi is bent járt ottlétünkkor. A burgereket részben ízlésünk szerint módosíthatjuk, ami annyit jelent, hogy például a bele kerülő zöldségpogácsa három opció közül választható ki.

étlap

Tíz különböző burgerből választhatunk, melyek között van egyszerű ismétlés is annyi eltéréssel, hogy az adag duplázva van benne. Szerintem van egy általános tévhit sokak fejében, hogy a vegánnal nem lehet jól lakni, ami miatt legtöbben egyből a duplára ugranak rá. Ezt a mítoszt felkutatva nem hagyhattam magam és csakis egy duplára vetettem rá magam.

Duplaluxe – 2 db választott pogácsa, hagyma darabok, 8 szelet kapros savanyú uborka, dupla jégsaláta, dupla istvánffi szósz, ketcup (búza és gombás pogácsa)

A rendelés átvétele után még tovább fokozódott a már említett gyorséttermi érzet. A burger dobozban, a burgonya kis tasakban és az egész egy tálcán, ahogy akár a “nagyoknál”. A burger szinte rogyásig van pakolva, különösen salátából, amiből alá és még mellé is jutott egy fél marékkal. A buci egy picit laposabb már-már pita szerű, egészen érdekes. A belső akár bármilyen másik burgernél, a pogácsákon csak egészen közelről látszik a különbség.

szemből

Kóstolva kiderül, hogy bizony veszettül szaftos a cucc. Egyrészt azért, mert rengeteg szósz került bele, de például még az uborkából is egészen sok folyadék szabadul fel. A pogácsák nem szárazak és nincsenek cipőtalp keményre döngölve. Könnyedek és könnyen emészthetőek, de azért a hússal ezeket nem lehet összekeverni. A szószok közül a ketchup ismert, míg a titokzatos istvánffi szósz olyan, mint egy kissé majonézes alapú mártás, csak gondolom vegán felfogásban.

uborkás

Az egész burger hihetetlenül könnyed, főleg a két pogácsa, ám laktató ezek ellenére is. Bőségesen van pakolva, ha menüben rendeljük pedig garantált a jól lakott érzés. Egyre több frankó vegán burger található a városban, amire az Istvánffi egy újabb remek példa. Az egész A-Z-ig nagyon rendben van. A Duplaluxe burger magában 1550 forint, ami igaz nem rejt extravagáns hozzávalókat mégis remekül harmonizál. Újabb 300 forintért cserébe kapjuk a burgonyát, ami szintén korrekt minőség, kellemesen sózva.

Istvánffi Veggie Burger – 1053, Budapest, Királyi Pál u. 20. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték