Select Page

Íz 53 Ételbár – Morpheusz csirkéje (zóna adag), kukoricás rizs

Íz 53 Ételbár – Morpheusz csirkéje (zóna adag), kukoricás rizs

Eszeveszett iramban telik az idő, mintha most éreztem volna pár perce a fizikai fájdalmat a hétfői óracsörgés miatt, és már szerda is van. A szerdai ebéd mindig egy remek szeánsz, mert itt már tudja az ember, hogy a hét hosszabb felén már túl van és mindjárt itt a megérdemelt hétvége. A héten megint annyi teendő összejött, hogy a házi koszt szinte teljesen kimaradt, az étrendemből, így lesz mit olvasgatnotok, ezt garantálom.

Korábban már teszteltem a címben szereplő Íz 53 Ételbárt, és a finom ízek mellett elég nagy adaggal is tudtak kényeztetni. Ennek a jó tapasztalatnak köszönhetően, úgy döntöttem, hogy megismétlem a rendelést, hogy megbizonyosodjak, hogy nem csak egy szerencsés napot fogott ki a szakács, hanem tényleg értenek a szakmához. Már az első rendelésnél is izgatta a fantáziámat, hogy mi is az a “zóna adag”, így el is jött az idő, hogy kiderítsem.

Esztétika,megjelenés: Zacskóban doboz, körülötte fólia, eddig semmi meglepő. Felnyitom, és már keresem is a korábbi bejegyzést, aminek a képe alapján egyértelműen kiderül, hogy mi is az a zóna adag. A normál adagnál egy hússal kell elbánnunk, a normál adagnál, ez bizony kettő. Aki nem hiszi, vagy rendeljen magának, vagy nézze meg egymást követően a korábbi és a mostani post -ot. Elsőre nem mutat sokat a húsgolyó, ha nem tudnám, hogy csirkemellből van, akkor akár azt is hihettem volna, hogy tévedésből fasírtot küldtek. Mielőtt, nekiláttam volna, gondosan kettévágtam a hússzeletet, így a keresztmetszeti képből számotokra is láthatóvá válik, hogy fetával és baconnel töltötték meg ezt a remek hússzeletet. A köret többnyire fehér rizsszemekből áll, a kukoricával nem estek túlzásba, de mindenképpen színesíti a köretet. A kinézet rendben van, nem egy lenyűgöző, de nem rossz.

Pont:6/10

Ízvilág: Nekimegyek a köretnek,mert abból van mindenhol, egy két szem rizs még a hús tetejére is felmászott a hozzám vezető úton. A köret, amúgy ha tippelnem kell, nem jázmin rizs, hanem valami alap hosszú szemű rizs,  abból is egy magasabb minőségű kiadás. Fűszerezéssel nem nagyon bíbelődtek, de nem is maradt sótlan, és a kukorica édeskés ízével kicsi sikerült is feldobni. A husi panírban sült, így már alapból van egy jó kis rántott hús íze, amit a töltelékek még magasabb szintre emelnek. A bacon apró kockákra van vágva, és a sütésben szépen elegyedett a feta sajttal. A feta ízét erőteljesen elnyomja a bacon füstös íze, ami szerencsére inkább füstös, mint sós, és nem is túl zsíros. Az íz ennél a frissensültjüknél is teljesen rendben van, semmi extra, de hibát sem igazán tud felfedezni az ember.

Pont:7/10

Mennyiség: A mennyiség már valamennyire szóba került a megjelenésnél, mert ez a két dolog azért elég erőteljesen összefügg. Az egy darab husi, ami vélhetően a zóna adag ismérve, nem olyan lenyűgöző, mint a sima adagnál megszerezhető dupla adag, de nem is kevés. Többször tapasztaltam, már olyat, hogy normál adagként adnak egy ilyen töltött csirkemell szeletet, aztán örüljön a vendég, hogy kapott enni. Nem nehéz kitalálni, hogy a mennyiség az árral is szorosan összefügg, de ami biztos, hogy nekem ez is elég volt. Nagyobb étvágyú harcosoknak, vélhetően kevésnek bizonyulhat, de ha akad némi gyümölcs a környéken, akkor azzal kiegészítve, már biztosan elég lesz.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Időpontra kértem a szállítást, de sajnos ezt sikerült abszolút figyelmen kívül hagyniuk. A rendeléstől számított 36 percen belül megérkezett az étel, pedig direkt kértem, hogy csak egy órával később érkezzen, mert a napirendemben megvolt az ebéd pontos helye. Hogy őszinte legyek, a gyorsaság imponáló, de a kérés nem teljesítése, az nem túl pozitív. Amit tanácsolni tudok, az az, hogy kerüljétek az ilyen rendelést, mert nem mindig sikerül az éttermeknek teljesíteni.

Pont:5/10

Ár/érték: A zóna adag átlagosan 1050 forintos ár ellenében kerülhet az asztalra. Igazság szerint, valamilyen véletlennek köszönhetően, nekem még ennél is kedvezőbben sikerült hozzájutnom, de mivel ez nem hinném, hogy gyakori, így ezzel nem is igazán fárasztanálak titeket. 1050 forintot simán megér az étel, máshol ennyiért még a natúr szeletet sem kapjuk meg, itt pedig egy kerek fogást és annak remek ízeit élvezhetjük. Éhesebb embereknek javasol a zóna adag helyett a teljeset választani, ebben az esetben a két hússal szerelt változatot 1500 forint körüli áron pusszanthatjátok be.

Pont:8/10