Select Page

Ízkaland – Mexikói tócsni

Szerző: | 2016. ápr. 27. | Egyéb

Néha egészen egyszerű ötletek, elnevezések is meg tudnak tetszeni, amikor házhoz szállítva próbálok valamit rendelni, nem feltétlen kell a csilli-villi megadurva fantázianév. Valami ilyesmi vezérelt utoljára is, de az sem mindegy, hogy egészen szeretem a tócsnit.

Nem kell több évtized konyharutin a tócsnihoz, sőt egy kifejezetten egyszerű étel, mégis lehet érte rajongni. Régebben egyszer már rápörögtem a témára, de akkor többször is pofára esés lett a dologból, így kicsit alábbhagyott nagy lendületem. Az Ízkaland nevű hely hozta meg az újra fellángolást szívembe, mert megláttam étlapjuk „töltött tócsni” rovatát.

Mexikói tócsni – tócsni, kukoricás, babos, darált húsos ragu

Egy ilyen leírásnak nem lehet ellenállni. Alapból a chilis babért is megveszek, de így ez a kettő instant, első pillantásra szerelem kategória. Nagyon nincsen túlbonyolítva, két pofon egyszerű étel fúziója.

Doboz

Doboz

A csomagolás teljesen átlagos, szokásos dobozos megoldás, minden csicsa nélkül. Felbontás után viszont egy kicsit sikerült meglepődnöm. Meghökkentően egyben maradt a kaja, látszik rajta, hogy a futár nem ezzel csapkodta a darazsakat menetközben, hanem nagyon óvatosan bánt vele. Két sarkában egy-egy megazöld saláta, míg középen terül el az alaposan megtöltött tócsni.

Mr. Tócsni

Mr. Tócsni

Teteje kapott egy nagyon laza díszítést még, mai leginkább kimerül egy csík pirospaprikából. Maga a tócsni jó vastag, viszont ez sem elegendő, ahhoz, hogy kordában tartsa a tölteléket, az előszeretettel kimászik előle, ha megmozdítjuk. Értelemszerűen kisebb katonákat vágva azért kezelhető a helyzet, de nem szabad hirtelen mozdulatokat tenni, akkor sem.

Csurig töltve

Csurig töltve

Ízre kellemesen adja a krumplis élményeket, amit a mexikói pikánsság vagányul csavar meg és azonnal egy pezsgőbb ízvilág lesz a végeredmény, nem pedig egy kissé lapos, semleges, amire önmagában a krumpli íze képes. A kukorica benne egy picit az édesebb irányt követi, de még egészen jól viselhető. A fűszeresség mellé megjön egy könnyed csípős vonal is, amitől lángokat aligha szórunk, mégis kicsit megpirítja arcunkat.

Nem éppen vékony

Nem éppen vékony

A ragu ereszt magából némi olaj és zsiradék keveréket, de ennyi kell egy ilyen stílusú étel esetében. A hús finom és szerencsére jutott bele bőven. Adagra jól teljesít, alaposan dönti az embert a lábáról, nem kicsit nehéz kaja ez így egyben. A tócsni jó vastag, de a töltelék még több és minden egyes krumplis falatra szinte dupla adag jut. A futár 50 perc alatt gyűrte le a távot, ebédidőben ez egészen jó szintidő.

Ragu, ragu és ragu

Ragu, ragu és ragu

Árban nincsen annyira „jóárasítva”, 1590 forintos cetlije kicsit talán sok. A tócsni önmagában annyira nincsen aranyból, míg a mexikói ragu sem a gyémánt kategóriából érkezett. Oké, kiszállítva meg minden, de talán 1-200 forinttal beljebb mérve jobban tetszene a jónépnek. Ajánlom egyszeri kipróbálásra mindenképpen, végre nem egy street food csoda.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték