Select Page

Jack’s Burger – olvasói post

Szerző: | 2016. Már. 7. | Burger, Ti küldtétek

(Szabolcs nevű olvasónk küldte be élményeit, köszönjük neki a rendkívül részletes beszámolót!)

Hosszú, tanulással eltöltött órák és egy kiadós séta után találtuk ki a barátnőmmel, hogy a remek napot mi mással, mint a street food királyával, a hamburgerrel koronázzuk meg. A Parlamentnél fejeztük be a túránkat, így adta magát, hogy a kettes metró vonalán válasszunk magunknak célállomást. Hosszas mérlegelés és internetes keresés után leltünk rá a Deák tértől öt percre található Jack’s Burger nevű helyre, ami előzetes információink szerint ízléses környezetben kínál szép és finom hamburgereket piacképes áron. Rögvest fel is kerekedtünk, és nagy elvárásokkal, de még több izgalommal léptünk be az ajtón.

Már messziről hívogatott a kivilágított céglogó az épület oldalán, célállomásunkat eltéveszteni nem lehetett. Már kívülről szemlélve a helyszínt is feltűnt, hogy a szokásos zughamburgeres miliőnél jóval kifinomultabb enteriőr fogad minket. A pult mellett látványkonyha fogadja az étkezni vágyót, minden fogást a látogató szeme előtt készítenek el, így nagy meglepetés a hozzávalókat illetően nem érhet. Mindenhol ízléses fa- és téglaburkolat van, kifejezetten igényes étkezde benyomását kelti a Jack’s Burger.

Miután megbarátkoztunk a helyszínnel következett a munka oroszlánrésze: kiválasztani a megérdemelt hambit. Barátnőmmel a ház specialitására, a Jack’s Burgerre szavaztunk.

JACK’S BURGER -100 G HÚS, BACON, CHEDDAR SAJT, SÜLT HAGYMA, PARADICSOM, SALÁTA, SAVANYÚ UBORKA, JACK’S SZÓSZ, SÜLT KRUMPLI

Az első meglepetés ott ért, hogy a kérdésemre, miszerint van-e menü, a válasz az volt, hogy alapból jár a hamburgerhez a sült krumpli. Ez nagy plusz véleményem szerint, sok helyen akár 5-600 forintot is elkérnek a sült krumpliért, ami nélkül a hamburger sokak szerint (beleértve engem is) félkarú óriás. A hamburgert kartontálcán, egyedi zsírfogóval és csomagolással szolgálják fel, rettentő gusztusos a tálalás.

Ezt csak fokozza a burger maga. A barnán csillogó házi buci, a 100 g-os marhahúspogácsa, zöldségválogatás és a házi szósz menten beindította a nyálelválasztásunkat. Már a hamburger összerakásakor láttuk, hogy a zöldségadagok ki vannak mérve, a szakács egy laza mozdulattal helyezi rá az összetevőket a bucira, rettentő profi a kivitelezés ezen a téren is. Az étel alapvetően alulról felfele építkezik, az ízre is egyre hangsúlyosabb összetevők a felső részen helyezkednek el. Látszatra az arányok remekül el vannak találva, teljesen esztétikus az élmény.

A már emlegetett sült krumpliról is ejtsünk pár szót. Egy kicsi-közepes adagról beszélhetünk, ami tökéletes harmóniában áll a bucival, kiegészítve egymást. Sózása megfelelő, és a friss sütésnek hála finom ropogós. Remek társnak bizonyult.

Tudjuk tehát, hogy külsőre minden pazar, de mindez mit sem érne, ha nem lenne ízében is kiemelkedő a produktum. A húspogácsa a divatos medium helyett kissé tovább van sütve, de ez kifejezetten jól áll teszünk alanyának. A fűszerezése nagyon rendben van, nem túl tolakodó az egészet nézve, amire úgy en block a tökéletesen kimért a jellemző. A burger a Juicy Lucyt idézi a buciba belesütött cheddar sajtnak köszönhetően – ez az ahol az élmény fő forrása keresendő. Az első harapás után kedvesemnek csak ennyit tudtam mondani: „ahwmhm”. Annyira tökéletesen játszottak el az ízekkel, a hamburgerben mindennek funkciója van, nincsen felesleges hozzávaló. Itt jegyezném meg, hogy egy szemernyivel több hagymának és uborkának örültem volna bele.

Beszéljünk kicsit a mennyiségről, ugyanis ez fontos része egy szombati vacsorának. Barátnőm kistermetű révén nem tudta eltüntetni az egészet, körülbelül a negyedét meghagyta az adagnak. Nekem tapasztalt hamburgerezőként nem okozott ez gondot, de azért az utolsó falatoknál a húha és álmosság érzés erősen elfogott, így a másik menü maradékát már csak hatalmas erőfeszítéssel sikerült eltüntetnem. Összességében elmondható, hogy ha vacsorára megy valaki Jack’s Burgerbe, saját tapasztalatunk szerint másnap délig nem lesz gondja az étkezéssel.

Konklúzió:

Az árakat figyelembe véve is felfelé billen a mérleg nyelve. Magában értékelve a Jack’s Burger 1690 forintos árát elmondható, hogy kifejezetten jó áron kaphatjuk meg ezt a lényegében menüt. Éhesek semmiképpen sem maradunk, és az igényes környezet, a gusztusos étel, a kedves kiszolgálás és a mesterien komponált hamburger mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Jack’s Burgerbe újra ellátogassunk, és mindenkinek bátran ajánljam a jövőben is.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték