Select Page

Jaffa Kávéház – Húsimádó burger

Jaffa Kávéház – Húsimádó burger

Hétfő révén csak annyin kell agyalnom, hogy honnan rendeljem a mai hamburgerem. Pár napja láttam, hogy hozzám közeleső kávéház újonnan már házhoz szállítást is vállal, ezért úgy gondoltam itt az ideje a tesztnek. Lustaságom olykor kiütéssel győz felettem, de most ellenállva minden próbálkozásnak, felhúztam a lószarrugdalót és elindultam az étterem irányába, ami legalább 200 méter távolságra van. A kávéház a Ráday utcában van ahol a Manga Cowboy nevű étterem is található, mely anno egészen jól vizsgázott.

Az ajtón berobbanva gyorsan helyet foglaltam az egyik asztalnál és elkezdtem fürkészni az étlapot. Jaffa? Tok’ra? Goa’uld? Teal’c? bármelyik kezdő Csillagkapu fanatikus felismeri ezeket a szavakat, viszont körbenézve úgy érzem nem erről a vonalról ered a hely neve. Minután a szimbiótám nem izgatott, így én sem félek azaz irány vissza az étlapra. Több féle-fajta buger közül választhatunk, de nekem a Húsimádó burger lett a befutó mind közül. A feltétek alapján tényleg bőséges húsbevitel várható: 2 db húspogácsa, bacon, kolbász, sonka, uborka, paradicsom, vöröshagyma, majonéz, mustár, ketchup és egy saláta levél, így szerepel a pontos leírás az étlapon.

A hely maga egészen hangulatos, igaz kicsit félhomályban úszik, de lehet csak azért mert alig pár vendég van éppen. A pulton van egy leírhatatlanul gagyi kínai-kínai diszkólámpa ami szerintem USB-ről megy, nagyon elveszett szerencsétlen. A fal melletti soron sikerül helyet foglalnom ahol az asztal körül nem csak székek hanem, kárpitozott szék-kanapé is van. Ezek ránézésre nekem egyből a gyorsvonatokon megszeretett vörös huzatos csodákat juttatják eszembe, MÁV bérlettel lehet járna némi akció?

Esztétikai megjelenés: Tányérra szerelve érkezik a húsos álom, egy brutális méretű buci, melynek szélénél egy kicsit kikandikál a saláta levél. A burger mellett fél-hold alakúan pedig a hasábburgonya terül el. A brutál buci felső része úgy csillog, mintha a konyhán hosszú perceken át polírozták volna, nem kicsit csillog. A széteséstől egy méretes fakard véd meg minket, bár az igazat megvallva szerintem ez nem tud szétcsúszni csak úgy magától. Muszáj a fedelet lekapni, utána kell járni a hús kérdésnek, nem lehet csak úgy vakon nekilátni. A legalsó szinten a zöldségek vannak, saláta ágyon pihen a hagyma-paradicsom-uborka mesterhármas. Egy szinttel feljebb van a dupla-dinamit a húspogácsa páros, melynél kicsit meginogtam szerintem ez nem egészen helyben készült, ez ránézésre nekem inkább valamilyen mirelit csoda. Az utol szint a buci fedelében végződik, itt van a sonka, kolbász és bacon elrejtve, így kijelenthetjük, hogy teljes részvétel. Az ekkora zsemlék átka, hogy közel nem lehet olyan csábítóan összerakni velük egy burgert, mint egy kisebbel ahol a feltétek kilátszanak és csalogatják az éhes szemek százait. A krumpli teljesen hagyományos, semmi extra nincsen benne.

Pont: 8/10

Ízvilág: A körettel cukkolom fel magam igazán, ami szimplán sós és semmi egyéb, nem a legjobb állagú burgonya amivel életemben eddig találkoztam, de a célnak megfelel. A buci félédes és száraz, sajnos a szószok most nem áztatták át, nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt is bánni fogom. Az első falatoknál 80:20 arányban sikerül enni a hamburgert, természetesen a buci javára. A húsokhoz érve, úgy érzem ez mirelit hús, de ha tévedek akkor bocsánat. Annak ellenére, hogy ilyen viszont a jobb fajtából került ki így a közepes szintet is képes megütni. A többi hús viszont sokkal jobban vizsgázik a teszten, különösképpen a sonka ami szerintem nagyon ízletes benne. A zöldségek közül a hagyma a legkarakteresebb és ezt érezni az egészen, összességében egyikkel sincsen gond. Egy szeletke sajtot el tudnék bele képzelni, az még dobna az egészen egyet. A pogácsát és a buci lecserélve egy sokkal ütősebb burgert lehetne ebből véleményem szerint kihozni.

Pont: 6/10

Mennyiség: Afelől nem volt kérdés, hogy netán éhes maradok-e, ekkora bucit megpillantva azon izgultam csak, hogy megtudom-e enni egyáltalán. A feltétek mennyiségével minden a legnagyobb rendben, viszont szegényeket kár egy ekkora ménkű nagy buciba bezárni, ennél egy kisebb méretű sokkal jobban passzolna hozzá, igaz akkor adagra se lenne ekkora mamut. A folyékony kiegészítők – mustár, ketchup, majonéz – adagra lehetnének picivel erősebbek, így talán könnyebben fogyasztható lenne, mert a sok buci kicsi fullasztja az embert. Az egészet krumplival együtt leharcolni nem kis mutatvány, legalább öt, de akár hat órára is megrakja feladattal pocakot, brutálisan laktató étel ez a húsimádó burger.

Pont: 9/10

Ár/érték: A Ráday utca ereje ide is tökéletesen kihat mivel a szendvics 1590 Forint, ami azért nem mondható olyan nagyon olcsónak a piacon. Pár helyen lehetne javítani, de legnagyobb mumus minden kétséget kizárva a buci, de a húspogit is lehetne valami eredetibb sajátabb verzióval cserélni és ezzel sokkal eredetibb hamburgerünk lenne máris. Második esélyt most nem tervezek vagy maximum mulatozni térnék vissza, hogy a csoda diszkólámpát láthassam akcióban. CSK-1 fanoknak kötelező betérniük a helyre, hátha ők találnak valamiféle féregjáratot amivel utazhatunk, de amúgy bárkinek ajánlott, hangulatos hely.

Pont: 6/10