Select Page

JarFood – Tyúkhúsleves Jar és Gyros Jar

Szerző: | 2016. feb. 25. | Egyéb

Általános igazságnak számít, hogy az házhoz szállított ételek közel nem tudnak olyan pofásan mutatni, mint azon testvérei melyeket helyszínen egy étteremben tálalnak. Ennek az elméletnek ad egy jól irányzott nagy pofont a JarFood, mivel olyat rittyentenek nekünk házhoz, amin hosszú másodpercig csak pislogni lehet.

Étlapjuk jelentős részét a főételek szekció adja ki, de találni desszert bejegyzést is, mégis a legfontosabb, hogy szinte mindegyiknél ott az ételkép, ami úgy fest, hogy az egész egy befőttesüvegbe van belerejtve. Lehet ez Hot Wing csirkeszárny vagy éppen lecsó. Hihetetlenül jópofa és elegáns/retro/most hoztam otthonról külsőt kölcsönöz neki.

Tyúkhúsleves Jar – borsó, gomba, sárgarépa, csirkemell és petrezselyem

Gyros Jar – tejfölös szósz, káposztasaláta mix, grillezett csirkemell, csípős szósz, erős paprika, füstölt sajt, zöld salátamix, lila hagyma

Nem tudtam ellenállni a levesnek, pedig másnapos sem vagyok, de még a vasárnap is messze van. Győzött a csomagolás, na meg bevallom, a kép alapján a gyros méretét nem tudtam hova tenni, felhasznált mennyiségekről pedig nem tett említést az étlap. Mindössze 47 percet kellett várnom a pakkra, egészen elfogadható eredmény, pedig elvileg a fél város átutazta a csomag. (remélem a mosogatószerhez semmi közük)

Zsák

Zsák

A papírzacskó már sejteti, hogy a csomagolást nem vették fél vállról, de mikor bontjuk, akkor meglátjuk, hogy bizony a „dunsztosüveg” megmaradt és valóban abban szállítják az ételt. Két különböző méret, a leves a kisebb. A harmadik egy papírdoboz, amibe a gyroshoz mellékelt pitát rejtették apróra szeletelve. Mindkét üveg nyaka meg van kötve egy spárgával, ami egy papírcédulát tart, amin rajta a fogás neve, illetve pár tanács a fogyasztásról és a tárolásról. Van egy IKEA-s gondolat az egészben, de csak azért, mert üvegből aligha tudjuk ezt megenni, tálalnunk kell.

Együtt

Együtt

A leves, a kevesebb rutint igénylő versenyző, ezt kiborítjuk, megkavarjuk és kész is. Ízre tökéletesen egyben van, kifejezetten élénk zöldségízek törnek fel belőle, amit a petrezselyem tovább fokoz. A hús hibátlan, amihez a gomba tesz még egy keveset. Gazdagon van hozzávalóval, ez bizony nem csak léből áll. Kellemes meglepetés benne, hogy nem kellett újramelegítenem, bőven tartotta szállítás alatt az optimális hőfokot, persze nem lángol, ahogy nagyanyáink imádják tálalni. Adagra az üveg 370 ml, ha jól emlékszem, ami szinte csurig is van töltve.

SAMSUNG CSC

Leves

A gyros már haladóbb szintet követel. Annak ellenére, hogy éjjel-nappali gyrosos pultja mögött tökéletesen 0 órát töltöttem életem során, egész könnyedén ment a tálalás. Szintezve van a dolog, így csak fejben kell kicsit összerakni, hogy mit hova álmodunk a tányéron és villával kivakarjuk az üvegből. Pár pillanat alatt megvan az egész és tényleg kölcsönöz egy olyan érzést, ami azt hiteti velünk, hogy ezt otthonról hoztuk. Tény, hogy nem a legszebb gyros, ami elém került, de ennek saját magam is okozója vagyok, így ezen, kár is fennakadni.

Gyros

Gyros

Ízre, ez is egészen kiváló. A hús kellemesen fűszeres és a csípős szósz nem nyomja agyon, egyszerre kap mindkét vonal helyet szánkban, amikor ráharapunk. A káposztasaláta a tejföllel kiválóan tudja visszahűteni szánkat, ha netán az erős paprika és a szósz kicsit túl erősen támadna, amire meg is van az esély. A sajt nem éppen megszokott a körúti áltag gyrosos helyeken, pedig ebben remek szolgálatot teljesít. Erősen füstös íze azonnal kibukik, állagra pedig tökéletes minden egyes kocka. A hagymával nem árt vigyázni, nem teljesen ártalmatlan, így ha hódítani akarunk közvetlenül ebéd után, akkor jobb, ha tartjuk a két lépés távolságot minden élőlénytől. A pita picit kipárologta magból a meleget és visszaszívta, erről valószínűleg a dobozt tehet. Adagra tökéletesen elég, nem mondom, hogy bánom a levest, a kettő együtt tette ki a jól lakott hatást.

Pita

Pita

Összességében kifejezetten tetszik. Ízre nagyon jó, mennyiségre hibátlan. A csomagolás engem megbabonázott, nagyon bejön ez a nagymama-féle elképzelés. Utána olvasva kiderült, hogy tervezik, hogy az üvegek valamilyen visszaváltó rendszeren keresztül beszámíthatóak legyenek egy esetleges következő rendelés során, ami azért igencsak jó ötlet.

Árban nem a legjobb, ez tény. A gyros még egészen elfogadható mivel 1490 forintos ára nem számít kirívóan magasnak. A leves 890 forintja már kicsit a „hüm-hüm” kategória felé tolja a helyzetet. Bele kell számolni, hogy a csomagolás nem két fillér, az biztos. Ezt fejeli még egy 150 forintos kiszállítási díj, ez nem tudom, hogy minden kerületre érvényes-e vagy csak a Mordorhoz közelebbi részeken. Nem állítom, hogy hetente fogok rendelni, de ha valami frankó újítás lesz befőttesüvegbe zárva, akkor lehet rárepülök.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték