Select Page

Jelen Bisztró – Marhaburger sajttal, baconnel és sült burgonyával

Jelen Bisztró – Marhaburger sajttal, baconnel és sült burgonyával

két dolgot mindig lehet csinálni akármilyen szar idő is van odakint, ez a kettő nem más mint az evés és az ivás. Legoptimálisabb esetben ezt a kettőt egy időben végezzük és akkor mindenki boldog lehet. Pár fős baráti társasággal nem kis tanakodás után úgy döntöttünk meglátogatunk egy már sokak által ajánlott helyet a városban. A díszes társaság egy része is járt már ezelőtt mai áldozatomnál a Jelen Bisztróban, ami romkocsma és étterem is egyben, ahogy én a Facebook oldaluk alapján leszűrtem.

Étlapot többször átnyálaztam de mindig egy végeredményre jutottam, ami annyit tesz hogy ismét hamburger a kiválasztott kategória. Nagy kínálattal ezen a téren nem büszkélkedhet a hely, talán mindössze 2-3 opcióból választhatunk, hát nem egy hambuger ház az biztos. Rengeteg egyéb étel közül viszont választhatunk, talán mindenki megtalálja a maga kis kedvencét. A helyre beérve elsőre az lepett meg, hogy milyen sok asztal van és szinte egytől-egyig mindenhol esznek valamit, saját asztalunkat elfoglalva az első kellemes élmény is összejött, ahogy a kezem az asztalra tettem egy szálka hasított bele az ujjamba, na mindegy legalább már nem kell lecsiszolni ott.

Kissé félhomályban, kellemes változatos háttérzenével és telt házzal várom az ételem, ami a rendeléstől számított kerek harminc perccel később érkezett ki. Ahogy az elején említettem evés&ivás így rendeltem mellé egy jó korsó sört is, hogy ne üresen várjam azért a burgert. Hangulata a helynek több mint kiváló, sokkal jobban érzem magam egy ilyen környezetben mint egy tricsilliárdos Michelin-csillagos helyen.

Esztétikai megjelenés: Új áldozat, új tapasztalatok azaz eddig így még nem tálaltak számomra burgert, nincsen összeépítve hanem két részben kaptam meg, így bontás nélkül láthatjuk mi került bele. Egyik felén a hús-sajt-bacon triója, szemben vele pedig a zöldség front mutatkozik. Egészen emberes vastagságú a hús melyre egészen sok sajt olvadtra rá és erre jön végül a bacon ami annyira nem lett bőséges mennyiség most. Hagyma-paradicsom-uborka és egy nagy levél saláta, szerintem ez így korrekt ránézésre is frissnek tűnnek és legnagyobb örömömre a paradicsom piros és nem halovány répaszínű. Apró lemezvödörben érkezik a hasábburgonya ami szép arany színben úszik, szerintem egész bájos. A hambiból hiányolom a bármiféle alap szószt, igaz kaptunk ketchupot de ennél többet is el tudnék bele képzelni. Az IKEA hamburger szerintem jó ötlet, kicsit mi is tehetünk a szépségéért.

Pont: 9/10 

Ízvilág: Imbuszkulcs hiányában, de azért sikerült összeszerelnem így jöhet a teszt legélvezetesebb része. A buci már kezd ismerősként feltűnni, ezt már a Téli Kertem és Balkán Bar Grill is használja, kezdek megbarátkozni vele. Ízre ugyanolyan mint testvérei és tényleg jobb mint a nagy böszöm édes bucik. A hús a rajta olvadt sajttal zseniális páros, fűszeres hús és nyúlós trappista sajt ennél nem is kell több bele. A bacontól egy fikarcnyit érezni néha egy kis sós ízt de elenyésző a többihez képet. A zöldségek nem csak jól mutatnak hanem ízletesen is, a hagymától azért tartani nem kell mindenki életben fog maradni körülöttünk. Az ubi íze kicsit különlegessé teszi, de nekem bejön. A hasáb kellemesen meleg és finoman sós, állaga felülmúlja a gyorséttermekben található futószalag krumplikat, tetszetős. A szósz hiányzik belőle, ilyen ízekre várja a szervezetem a többet mint amit egy ketchup nyújthat.

Pont: 8/10

Mennyiség: A legfontosabb összetevője a hús az bizony tökéletes, ennél nagyobbat nem kell bele álmodni sem mert felborulna az egyensúly a feltétek között. Ha mindent összerakunk ahogy a leírás mutatja akkor bizony ügyesen és erősen kell szorítanunk a nyakát, hogy ne csússzon szét. A baconből tudnék még ráálmodni egy kevese, mondjuk csak még egy csíkot ha nem gond. A zöldségekből egy centivel se kell több, a saláta levél így is akkora hogy minden irányba kinyúlik a buci alól. A krumpli totál elég, nekem egy kevés még maradt is a vödörben, így ha mindent bepasszírozunk akkor bőven kiütjük a bendőnket 4 órára. Ha ezt megfejeljük egy jó korsó sörrel akkor tiszta Hawaii az egész.

Pont: 9/10

Ár/érték: Hangulatos ez tagadhatatlan, mindenkinek ajánlott aki kicsit is kedveli a romkocsma hangulatot de nem csak inni hanem enni is szeretne egy jót. A tömegből ítélve nagyobb társaság esetén nem árt az asztalfoglalás is. A hamburger szinte hibátlan eredménnyel zárt, a szószt kellene belecsavarozni és közel a tökéletesség. Az étel cakompakk 1950 Forintot jelent, ebben minden benne van kivétel a sör ami 580 volt ezen felül. Nem a legolcsóbb hamburger amit találhatunk a városban, de a hely varázsa sok mindenért kárpótol. Jó ötlet, hogy az összeillesztés utolsó fázisát a vendégre bízzák, én akár azt is el tudom képzelni hogy teljes egészében mi rakjuk össze egy pultnál a saját hambinkat, az lenne csak az igazán tuti. A bisztró a Blahától 3 percre található gyalogosan, így mondhatni egészen frekventált helyen van.

Pont: 8/10