Select Page

Johnny’s Bistro – BBQ Bacon Burger @ Hamburger Day

Johnny’s Bistro – BBQ Bacon Burger @ Hamburger Day

A hétvégén került megrendezésre a híres neves Hamburger Day, így gondoltuk csak illene kitolni magunkat kicsit körbenézni, szombaton sikerült erőt venni a kollégával magunkon a 34-35 fok ellenére. Délután 3 fele szombaton kacsáztunk ki a Millenáris Parkhoz, hogy megnézzük még a hamburgerevő verseny egy részét is. Kiérve kicsit meglepett az egész, sokkal több emberre számítottam, finoman szólva nem mondható, hogy agyonnyomják a helyet a kilátogatók. Lehet a meleg, és a hétvége közös kombója riasztotta az embereket inkább vízpart mellé, mint izzó sütőlapok közelségébe, amiben azért van némi ésszerűség.

Nem egy nagy területen feküdt el a rendezvény, de legalább nem kellett sokat gyalogolni fel-alá. Volt pár ismerős név a megjelenő éttermek között, de gondoltam, inkább valami újjal kéne szolgálni. A hawaii surfdeszkás pult teljesen megbabonázott, így lett a befutó Johnny’s Bistro-ja. A tulaj egy amerikai fiatalember (állítólag), aki éttermét nem Budapesten hanem Diósdon üzemelteti, így két légy egycsapásra, új és vidéki post egyben. Nem tudom, mennyire fedi az ide kihozott kínálat a teljes étlapot, de gondolom van eltérés bőségesen. Sokat nem tököltem a burger választással, a befutó a BBQ Bacon Burger, ami eléggé beszédes névvel bír, de íme a teljes feltétlista: bacon, jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, majonéz, BBQ szósz és persze egy húspogácsa.

Az ilyen rendezvények legnagyobb előnye, hogy az ember szeme előtt készül el minden, látja minden egyes fázisát az összeszerelésnek, ami nem utolsó látvány. Körülbelül 8-10 perc várakozás után meg is kaptam, ebből következik, hogy olyan hú de sokan nem voltak előttem. Ezzel egy időben zajlott az evőverseny, amihez sikerült egy olyan műsorvezetőt találni, aki monoton egy hangon képes volt levezényelni a nagy “show”-t. (lehet csak megviselte a meleg, ami érthető) A nyertesnek gratulálunk, igazi hősies teljesítmény!

Esztétikai megjelenés: Az ilyen rendezvényeken főként papírtálcákkal operálnak a kajáldák, nem éppen a legcsillivillibb tálalást kapjuk. A hamburger szezámosbuciban érkezik, melyet egy méretes vámpírölővel szúrtak át, hogy a feltétek ne kóboroljanak el. Ami egyértelmű, hogy a baconnel nem szaroztak, három rendes csíkot raktak bele, melyek minden irányba kilógnak a buci alól, igazi húsimádóknak való látványt biztosít. Lágyan majonéz látszik a szeleteken, ha oldalról kicsit megvizslatjuk, majd jön a húspogácsa mely színéből ítélve is alaposan átsült. A húsok alatt van a zöldségágy, ami a feltéteknél írva lett az tényleg megtalálható. A tetőt leemelve látszik, hogy a BBQ a baconre jutott, melyről átragadt jókora mennyiség a zsemle tetejére is. Köretként krumplit kapunk, mely eléggé mirelitnek tűnik, de láthatóan alaposan fűszerezett.

Pont: 8/10

Ízvilág: Elsőre a baconnel kell megküzdeni, amit elég nehéz pont ott elrágni ahol szeretnénk, szóval jó eséllyel az egész csíkot kihúzzuk a hamburgerből. Ízre én kicsit sósabb élményt vártam, viszont simán lehet, hogy a rajt csordogáló BBQ nyomja el, és annak az inkább édeskés íze érvényesül. A buci nem édes, hagyományos zsemle, teljesen jó, talán egy picit lehetne tömöttebb, így kicsit habosnak tűnik, és könnyedén szakad. A hús nagyon enyhén fűszerezett, éppen csak érezni, ezen is inkább a BBQ érződik, ami persze nem baj. A zöldségek hozzák a kötelezőt, érezhetően frissek, semmi jele nincsen rajtuk a kint uralkodó hőségből. A krumpli mirelit igaz, de a jobbik fajtából, és a fűszerezése nagyon sokat hoz rajta, szerintem így rendben van. Az összkép egészen korrekt, egyáltalán nem száraz hamburgerről van szó, pár szalvétát el fogunk használni ha ilyet választunk az garantált, de nem gitáros csöpögős, hanem aranyközépút.

Pont: 8/10

Mennyiség: Arányait nézve a bacon a befutó, abból több is van benne, mint kéne, talán kicsit amerikaias túlzással lett kitalálva. A húspogit olyan 15 dkg környékére saccolom, de elegendő bele, a baconnal eléggé ütős mennyiség már. Szószokból egy centivel sem kell több, talán egy kicsit a BBQ sok is, mivel elnyomja a többi feltét ízét amivel kapcsolatba kerül. A zöldségekből ennyi tökéletesen elég, már salátának hívnám ha több lenne benne belőlük. A buci nem igazi benga nagy dög, kicsit alatta van, talán egy pár dekával lehetne kevesebb is. A hasábburgonya ismét sokat hoz az összképen, ezzel együtt egy négy órás adagnak gond nélkül vehető a Johnny féle BBQ Bacon Burger.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nem vagyok tisztában vele, hogy az original étlapon ez mennyi, gondolom ilyen kitelepülések során sokan inkább lenyomják az árakat, minthogy minden fillért kizsebeljenek a kilátogató vendégekből. Ezen eszmefuttatáson szerintem drága kicsit a hamburger, 1700 forintos ára, a környéken lévő egységek ezalatt operáltak, ha jól láttam. Ennyi pénzért nem mondom, hogy életem legjobb hamburgere, viszont a baconos túladagolás miatt, mégis úgy érzem, hogy megérte, egyszer ki lehet próbálni ennyiért. A krumpli kicsit ront a helyzeten ebben a szempontban, mivel nagy költség nem lehet, mivel gyorsfagyasztott minden jel szerint. Az egész rendezvénytől én személy szerint nagyobb csodát vártam, kicsit csalódottan tértem be az első kocsmába.

Pont: 6/10