Select Page

Kaja.hu – 4 db szürkemarhaburger-kanapé, steak burgonya

Kaja.hu –  4 db szürkemarhaburger-kanapé, steak burgonya

A reggeli óracsörgéskor kénytelen voltam tudomásul venni, hogy bizony egy újabb hétfőre virradt, így hát irány a meló. Az előző héten, rá kellett jönnöm arra, hogy nekem akkor is rövid egy nap, ha nem kell dolgoznom, a különbség csupán csak annyi, hogy egyéb felesleges dolgokkal töltöm ki azt a 8-9 órát, amit amúgy munkával töltenék. Na hagyjuk a szabadság vs. munka elmélkedést, és térjünk rá a lényegre, ha munka van akkor bizony kell energia is, és a hamburgerben bizony rengeteg energia van.

A munka okozta sokk miatt, egy kicsit hosszabb ebédidő kijár, így az ebéd a Kaja.hu-nál teljesedik be. Kicsit tanácstalanul nézegetem a hambikat, amikor is megakad a szemem egy olyan megoldáson, amit már korábban egyszer kiszúrtam, de most érkezett el az ideje, hogy meg is kóstoljam. Ez a 4 db szürkemarhaburger-kanapé néven megtalálható fogás, ami 4 különböző ízesítésű szürke marha húsból készült mini hamburgert takar.Ez az összeállítás nagy ötlet, hiszen annak is vonzó lehet, aki már evet többféle burgert is náluk, és annak is aki még nem és csak most akar ismerkedni a történettel. Az elsők táborába tartozva, végleg elhatároztam, hogy nem egy ízre koncentrálok, hanem jöhet ez a kicsit ilyen kicsit olyan megoldás.

Esztétika,megjelenés: Természetesen a hambihoz kötelező a steak burgonya, főleg azért, mert tudom, hogy milyen kis pofás üveg tálkába passzolják a hambi, ezt esetben a hambik mellé, a tányérra. Középen csücsül a steak burgonyás tál, kisebb kiadású, láthatóan fűszerezett, héjában sült burgonyahasábokból, ahogyan azt már korábban is megszokhattuk. A tányér négy sarkán a négy különböző mini hamburger, vagy ahogyan azt nevezik, hamburger-kanapé. A sorrendet most hagyom, inkább csak felsorolom mik is ezek. Az első versenyző a Parmezános burger-kanapé, friss bazsalikommal, ez egészen pontosan az egyik azok közül, amelyek szezámmagos buciba kerültek. A következő versenyző a Currys burger-kanapé, ő a másik szezámmagos, árulkodó jel a piros szósz, ami az egyik képen jól látható.  A sorban a harmadik a Gourmet burger-kanapé, ki is lóg kicsit, a bucija teteje mákos, így talán ő a legszembetűnőbb. Az utolsó a sorban a Feta-sajtos, olívás burger-kanapé, amit a kétmagos buciról és az árulkodó fehér feta sajtról lehet könnyedén azonosítani a fotókon. Mindegyik burgerben egy duci húspogácsa csücsül középen, és a nevükből beazonosítható tartamon kívül némi zöldségféleséget találunk bennük. Az összkép remek, felteheti a kezét, akinek ettől nem jön meg az étvágya.

Pont:8/10

Ízvilág: Hát akkor csak a rend kedvéjért haladjunk az imént felállított sorban. A Parmezános burger-kanapé, a parmezán erőteljes ízére alapoz. A húsi természetesen a szürke marha hús karakteres ízével van megáldva, de ez mondhatni a védjegyük is, nekem bejön, elképzelhetőnek tartom, hogy van akinek sok ez az íz. A parmezánon kívül, a friss bazsalikom is erőteljesen érezhető, ez a két íz remek harmóniát alkot. A Currys burger-kanapé, a curry fűszer ízét képvisel, ami szintén olyan, hogy van aki még az illatát sem kedveli, én fél évente egyszer bevállalom, és akkor mindig elkönyvelem, hogy jó ez, de csak módjával. A Gourmet burger-kanapé a zöldségektől lesz kicsit különleges, meglepő összeállítás, ha nem tévedek némi búzacsírát találunk a husi tetején. A Feta-sajtos, olívás burger-kanapét, először nem annyira akartam megízlelni, mert nem szeretem az olívabogyót, de a köz érdekében erőt vettem magamon. Nem meglepő módon, a marhával és a fetával együtt az olíva is lecsúszott, és kellemes élmények maradtak meg utána bennem. Aki az olívát is szereti, annak ez biztosan maga lesz a három falat mennyország.

Pont:8/10

Mennyiség: A 4 darab kis burgerke, ha a rendes hambijukhoz kell hasonlítanom, akkor azt mondom, hogy két falattal több, mint egy óriás burger. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha ezt beveri az ember, akkor bizony kell még kb. 10-15 perc pihi ahhoz, hogy meg tudjon mozdulni. Ehhez a kijelentésemhez, az is hozzá tartozik, hogy én úgy eszem a hamburgert, hogy igyekszem minden falathoz egy kis burgonyát is fogyasztani, hisz együtt az igazi. Az eredmény az, hogy 4 db szürkemarhaburger-kanapé + 1 adag steak burgonya = egy brutális jóllakottság érzéssel, ami után nem vágyódik vissza az ember a melóba.

Pont:10/10

Ár/érték: Az ár pontosítása előtt, azért fontos pár dolgot megjegyeznem. Ez a fogás, kicsit bemutató jellegű is, a hamburgerek világába kalauzol minket, mondhatni, megláthatjuk általa, hogy mennyi féle képen lehet egy dolgot csinálni. Ahogyan már említettem, nekem ez bejön, így nem is sajnáltam érte kicsit többet fizetni, mint egy átlagos burgerért. Forintosítva, ez annyit tesz, hogy a 4 remekül összeállított burger 1690 forint, a mellé kért steak burgonya pedig 320 forint. Összeadva 2010 forint, ami nem kevés, de a megszokott magas minőség mellé, így egy kis gasztronómiai utazáson is részt vehettem. Aki még nem vette a fáradságot, hogy benézzen hozzájuk, érdemes, bár nekem már nincs diákom, de nem is olyan régen az láttam, hogy a diákokat megvendégelik egy hamburgerre vagy egy pizzára (Azért az étteremben ne hivatkozzatok rám 🙂 ).

Pont:7/10