Select Page

Kaja.hu – Csirkés quesadilla

Kaja.hu – Csirkés quesadilla

Reggel mire feleszméltem, arra lettem figyelmes, hogy már itt is vagyunk a hét közepén, viszont nincs mivel megtöltenem a pocimat. Remek szerdai nap ez a mai, egyrészt azért, mert a mai ebédidő normál esetben is már az jelenti, hogy a nehezén túl vagyunk, másrészt pénteken munka helyett, inkább a házimunkáknak szentelem a napot.

A Márton napi liba sajnos kimaradt, de ha igaz, akkor szombaton egy-két sörre cseréljük a libasültet. Mivel túlságosan tetszik ez a nap, így igyekeztem teljességgel kizárni az ételben való csalódás lehetőségét. Ennek érdekében az egyik nagy favoritom kínálatából választottam, egészen pontosan a Kaja.hu étlapjáról érkezett egy Csirkés quesadilla.

Esztétika,megjelenés: Végre egy doboz, ami eltér a megszokottól, pedig egészen egyszerűen csak annyit csináltak, hogy az étterem színvilágát és logóját tartalmazó matricát ragasztottak a tetejére.  Ahogyan a legtöbb helyen itt is négy nagyjából háromszög alakú ‘szendvicsecske” adja az étel lényegét. Közelebbi képeken láthatjátok, hogy belül a sajton kívül csirkemellcsíkokat és kukoricát találunk. A szeletek tetején némi tejfölös szósz, alájuk pedig egy nagy adag jégsaláta, és talán az eddigi tapasztalataim közül a legnagyobb adag paradicsom. Színes, szószos, a tészta pirított és még a doboz is stílusos. A megjelenéshez egyértelműen értenek.

Pont:9/10

Ízvilág: Nem egyszerű ezt az étel, ilyen dobozból elfogyasztani, így okosan átpakolásztam a töltött tésztákat a doboz tetejébe. Az első szelet a natúr töltött tortilla lapokból került a számba amiről, csak annyit jegyeznék, meg, hogy nem igazán tér el a megszokottól, talán egy kicsit süthették volna tovább, hogy jobban ropogjon. A benne lévő csirke fűszeres, enyhén paprikás ízű, a kukoricával és a sajttal kiegészülve remek ízt alkot. A paradicsom, már nem az igazi nyári, a jégsaláta viszont olyan amilyennek lennie kell. Az egész fogást a remekül fűszerezett tejfölős szósz dobja fel, ettől lesz talán kicsit más, mint az általam eddig elfogyasztott quesadillák.

Pont:7/10

Mennyiség: A tészta mérete, szerintem szabvány, mert nagyjából, mindenhol, ahol eddig ilyet rendeltem, ekkorát kaptam. A töltelék téren, most nem nyűgöztek le. Csirkemell és kukorica terén, nem vették spórolósra a figurát, viszont a sajt mennyisége, nekem finoman szólva is kevés volt. A zöldségeket nem sajnálták, és paradicsomból biztos vagyok benne, hogy köretként, még sehol nem dobtak ennyit a kajám mellé. Összességében egy evésre elég a fogás, viszont a sajt hiánya mellett a szószból is sajnos kevés került a tetejére. Remélhetőleg találkoznak ezekkel a mondatokkal, és ezeken az apróságokon javítanak kicsit.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: A szállítást időre kértem, amit könnyedén teljesítettek, még annak ellenére is, hogy ezen a héten, valahogy olyan, mintha Budapest útjain megsokszorozódtak volna az autók. Amit még szükségesnek tartok megjegyezni, az az, hogy az oldalukon felhívják a kedves vásárlók figyelmét, hogy +/- negyed órával tudják vállalni az időre történő kiszállítást. Követendő példa, ügyfélbarát megoldás, de ezt Tőlük valahogy el is várom.

Pont:10/10

Ár/érték: Az étel remekül néz ki, a kiszolgálás, ami ez esetben a szállításban valósul meg is hozza a szokásos, ahogyan már mondtam elvárt minőséget. Az ízvilág terén, viszont nem vagyok úgy lenyűgözve, mint a pizzájuk, vagy a hamburgerük fogyasztását követően. Az ára 1490 forint, ami nem kevés, de a minőséget, ebben az esetben is meg kell fizetni. A kritikám, ebben az esetben, 100% -ig építő jellegű, a tökéletesség kulcsa a több sajt és a több szósz. Remélem, ha valamikor úgy döntök, hogy ismét ilyet ebédelek, akkor a jónál is csak jobb lesz.

Pont:7/10