Select Page

Kaja.hu – FoodBox

Kaja.hu – FoodBox

Tegnap valahogy nem tudtam magam rávenni magam arra, hogy kimozduljak kajálni, így kizárásos alapon maradt a rendelés, az éhenhalás nem volt opció. Egy régi ismerős étlapját kezdtem el kutatni, hátha találok rajta valamilyen újdonságot. Akármilyen meglepő, de az “újdonságok” szekció alighanem a legjobb segítség, ami magában is rejtette a FoodBox fantázianevű összeállítást.

FoodBox – 1 db aszalt paradicsomos-ruccolás mini szürkemarha burger, 1 db feta sajtos-olívás mini szürkemarha burger, 1 db szezámmagos-csirkés mini burrito, 1 db Don Pedro mini burrito, fokhagymás tejföl, vegyes saláta hamburgerhez

Igazi terül, terülj asztalkámnak ígérkezik, amiben lesz burger és burrito is. A sok “mini” jelzőnek köszönhetően hamar világossá vált, hogy ezt egy főre álmodták meg és nem nagyon van rá esély, hogy két ember jól lakjon vele. Az étlapjuk minden elemére készítettek fényképes mellékletet, ami továbbra is követendő példának kellene több étterem számára is, de sajnos ide a FoodBoxhoz csak a dobozról tettek ki egy képet.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás minden igényt kielégít. Fehér-narancssárga színben pompázik a doboz melynek közepén egy szürkemarha ácsorog, ami az évek alatt az étterem védjegyévé vált. Felnyitás után meglátjuk a doboz tartalmát is, minden elem gondosan becsomagolva saját logós papírba. A saláta és a fokhagymás tejfül külön műanyag szerelést kapott és az egészhez mellékeltek egy bordó szalvétát is. Kipakolva egészen guszta, a burgerek valóban a mini kategóriát képviselik, ezeket nagyjából két falattal lehet eltüntetni. A burritok alapesetben sokat nem mutatnak magukból, ezért erősen javallott félbevágásuk. A burgerek rejtenek egy párdekás húspogácsát és némi kiegészítőt. A paradicsomos-rukkolásnál főként előbbi van jelen, a rukkola csak jelképesen képviseli magát. Mákos bucija nem mindennapi, kevés hasonlóval találkoztam eddig. A fetás burger kicsit kiegyensúlyozottabb, de abban például van egy szép darab lilahagyma darab.

Pont: 8/10

Ízvilág: A mákos burgerben a paradicsom zseniális, intenzív íze az egészet átjárja. A rukkola nem igazán érezhető mellette sajnos. A húspogácsa valóban szürkemarha, ami kicsit sincsen agyonfűszerezve. A fetás-olívás sokkal kiegyensúlyozottabb, ott mindkét meghatározó hozzávalót érezni, egyik sem nyomja el a másikat. A burritok engem valahogy jobban meggyőztek ízre, sokkal frissebb az egész. A csirkésben a hús kellemes omlós, amihez remekül passzol a salátás töltelék. A sonkásban szerencsére minőségi az alapanyag, amihez egy kevés baconból kiérződő só párosul. A tortilla mindkettőnél tökéletes, tetején és alján egy picit ropogósra sült. A tejföl enyhén fokhagymás, állagra pedig szerintem ez kicsit túlságosan híg lett, emiatt inkább az egészet a salátára borítottam. A saláta friss zöldségekből áll, nincsen semmi hiba benne. Összességében egészen finom, egyedül a rukkolát bánom az egészben, hogy hiányos lett.

Pont: 8/10


Mennyiség: Egy sima tányért egészen jól meg lehet tölteni velük főleg, ha még a salátát is kiborítanánk. A két burrito jelentősebb szerepet vesz ki az egészből, a két burger leginkább a kóstoló méretet jelenti, talán a kettőben van együtt 8 dkg környéki hús. Ha mindenképpen számszerűen akarom kifejezni, akkor 70:30 arányban győzedelmeskedett a mexikói étel. Húsból mindkettőbe csavartak rendesen, nem spóroltak ott semmit. A saláta átlagos adag, ahol a doboz felét paradicsom és uborka adja. A szósz ahhoz tökéletesen elegendő, de ha a burritora borítottam volna, akkor is elegendőnek kellett volna lennie. Összességében nagyjából egy könnyed négy órás adag egy általános déli éhség mellett.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A visszaigazoló e-mail pont egy órás várható kiszállítási idővel kecsegtet. A köztes távolság pontosan 2.5 kilométer, amit a rendelés pillanatában a gugli szerint 8 perc alatt meg lehet tenni. A valóság kicsit több, mivel 53 perccel a gomb megnyomása után csörgetett a futár. A fiatal srác vidám, jóarc és nagyon vagány sapkája volt. Nem körrekord, volt már jobb és rosszabb teljesítmény is innen a Kaja.hu-tól, de így is egy óra alatt maradtunk.

Pont: 7/10

Ár/érték: A boxra úgy érdemes tekinteni, mint egy kóstoltatóra többfajta ételből. A burgerektől annyira nem estem hasra, de például a mákos buci egészen kellemes meglepetés volt. A burritok szerintem azok, amik a hátukon viszik a doboz sikerét. Az árcetli 1990 forint, ami valahol az aranyközépútra tudom helyezni. Többfajta étel, bár egyikből sincsen rendes főétkezésnek megfelelő adag, csak felizgatják fantáziánkat. Bevallom nem érzem, hogy mindennap rendelnem kéne újra, sokkal jobban játszik egy rendes fullos méretű burrito. Bízom benne, hogy a Kaja.hu csapata nem áll le a fejlesztésekkel és nemsokára újabb elemekkel bővül az újdonságok szekció.

Pont: 7/10