Select Page

Kaja.hu – Húsleves gazdagon, Szezámmagos csirkés burrito

Kaja.hu – Húsleves gazdagon, Szezámmagos csirkés burrito

A mai napon egy kicsit összetettebb menüvel fogok kedveskedni nektek, mert van az úgy, hogy az ember gyomra feneketlen. Esetemben, ha felöntök a garatra, akkor másnap bizony akár egész állatokat is el tudnék fogyasztani, és ilyenkor általában minimum két fogást választok az étlapról, ha nem egy óriási pizzát. Mivel a másnaposság a zabáláson kívül általában kockázat kerüléssel telik, így jöhet egy nagy kedvenc, talán már van olyan aki tudja, ha máshonnan nem a címből, a Kaja.hu. A másnaposság tüneteit a sok folyadékon kívül egy jó házi húsleves tudja enyhíteni, ha az éppen nincsen kéznél, akkor jöhet az első fogás.

Húsleves gazdagon – Pulykahússal főtt friss zöldségek, cérnametélttel

Ha megtörtént a tűzoltás, akkor jöhet az étvágy enyhítése, viszont a kalóriák elszabadulása ellen szigorúan csirkehúsos étellel. Persze némi finomság is kell, így a natúr csirke nem jöhet szóba, valami összetettebb kell, például egy burrito

Szezámmagos csirkés burrito – Fokhagymás tejföl, kevert saláta, póréhagyma, szezámos csirkemellcsíkok, tortilla, trappista sajt

Ahogy látjátok a két fogás adott, nem csak orvosság és étel, hanem egy kész gasztronómiai kaland, ami a rendelést követően érkezik hozzám. Na de lássuk, hozza e a megszokott remek formáját a Cybergastro.

Esztétika,megjelenés: A levessel kezdem, ami egy méretes dobozban érkezik. A színe élénk sárga, olyan, mintha igazi falusi udvarban nevelt tyúk és konyhakertben nevel zöldségek felhasználásával készítették volna. Nem ámítom magam, a Nagymező utca környékén nem igazán találni tyúkudvart és kis kertet a végében, úgyhogy inkább mélyebbre ások a dobozban. A húsdarabok meg is vannak, de nem csirke, hanem pulyka ami a levesbe került. Ezen kívül bőséges cérnametéltet és sárga és fehérrépát is rejteget a lé, így meg is van a magyarázat a szép színre és a “gazdagon” jelző is helytálló. A második a Szezámmagos csirkés burrito, ami a dobozon kívül az étterem logójával díszített papírba csomagolva érkezett. A csomagolás lehámozása után, először csak a tortilla lap került a szemem elé, úgy összerakták a srácok a tésztát, hogy kívülről, meg nem tippeltem volna, hogy mit is rejtegethet magában. Persze, hogy láthatóvá váljanak a belevalók, kést ragadtam, és a kettéhasítás után már elő is került a sok-sok földi jó. Rengeteg jégsaláta, tűzpiros kaliforniai paprika és póréhagyma ami a vitamin részét képezi a burritonak. A szezámmagos csirkecsíkok nincsenek sötétre sütve, és gondosan elrejtőznek a zöldségek tengerében, a trappista sajtnak köszönhetően pedig még masszívabb az egész. Ami a képeken annyira nem látszik, az a fokhagymás tejföl, amivel a tortilla lap belsejét, még a töltés előtt gondosan megkenegették. A fogások ránézésre hibátlanok, azt hiszem ma sem maradok éhen.

Pont:9/10

Ízvilág: Bár a második igazán ínycsiklandozó, de van tartásom és a levessel indítok. Először a levét ízlelem, ami köszönő viszonyban sincs az a la carte éttermek menüiben kínált egy csont 10 liter víz féle levesekkel. Igazi házi pulykanyak leves, ez az első dolog ami eszembe jut és még csak a levénél tartok. A hús falatkák puhák, szinte szétmállanak a számban és ugyanez mondható el a zöldségekről is. Mind a sárga, mind a fehérrépa enyhén édeskés, remekül passzol a sós íz terén kifogásolhatatlan levesbe. A cérnametélt azért nem a nagymamám házi tésztája, de nem főzték túl, nem ázott szét a levesben. A leves az utolsó falatig elfogyott, úgyhogy rátérek a burritora. A felszeletelés után egy csirkefalatka kerül a szeme elé először, így a többi alkatrésztől elkülönítve már ízlelem is. A szezámmagos bunda remek, ropogós, a benne talált csirke pedig szaftos. Ahogy rágcsáltam, azon gondolkodtam, ha ebből küldtek volna egy doboznyit azzal is ellettem volna. Persze az ízlelgetés után kézbe veszem a dolgot és harapok egyet, egy olyat amiben már minden van. A tortilla lap puha, a fokhagymás tejföl pedig remekül passzol a szezámmagos rántotthusihoz. A zöldségek ropognak, és sikerült a paprikát nagyobb darabokba hagyni, ami az én ízlésem szerint telitalálat. A trappista sajt íze nem igazán szerepel, talán egy kis cheddar, vagy ementáli labdába rúghatna, de igazság szerint nem hiányzik innen semmi.

Pont:9/10

Mennyiség: A Húsleves gazdagon, tényleg telis-tele van mindenféle finomsággal és mindemellett még az adag is kiadós. Ha valaki ezt a kombót rendeli, akkor még taktikázhatna is az elején, hogy hagy egy kis levest, de az az igazság, hogy úgysem fog sikerülni. A leves, az íze miatt kötelezően az utolsó falatig elfogyasztandó, és bizony laktató is nagyon. A burritoról készített képek azt hiszem a méreteiről egészen beszédesek. Egy megszokott méretű kajás dobozt kitölt faltól falig és az átmérőjére sem panaszkodhatunk. A beletöltött sok zöldség és megfelelő mennyiségű hús kombinációjának köszönhetően, majdnem a felét félretettem uzsonnára, mert a leves után márt tényleg nem fért belém.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Mióta az aktuális bányában koptatom a csákányt, azóta nem rendeltem a Kaja.hu-tól, így igazán kíváncsian vártam, hogy mikorra érkeznek meg a kiszemelt ételek. Sajnos ezen a ponton, nem nagyon volt pozitív a tapasztalat, de szerencsére időben rendeltem meg az ételt, így nem haltam éhen. Kicsivel, egészen pontosan két perccel múlt el egy óra, mire csörgött a telefonom, hogy suhanjak az ételért, ami amúgy melegen érkezett.

Pont:5/10

Ár/érték: Azt hiszem azt nem kell nagyon részleteznem, hogy mit ér egy kiadós ebéd, egy átmulatott éjszaka után,főleg ha az még egy remek levest is tartalmaz. Azért szerencsére minden pénzemet nem kellett az ebédemre áldoznom, borravalóval együtt 2300 forintból megúsztam. Az életmentő leves, ami amúgy tényleg minden pénzt megért volna, 690 forintomba került. A Szezámos csirkés burrito ami pedig garantálta azt, hogy teli hassal térhetek vissza szorgos hétköznapokhoz 1490 forintocska volt. A főfogás külön is elegendő egy ebédre, de ha nagyjából le akarjátok fedni az ebéd és a vacsora közti időszakot, akkor ezzel a kombóval tutira megfogjátok oldani az éhség kérdést. Örömmel tölt el, hogy most sem kellet csalódnom, még a kicsit hosszabb szállítási idő ellenére is úgy érzem, hogy ez az ebéd igazán megérte.

Pont:8/10