Select Page

Kaja.hu – Jorgos (32cm)

Kaja.hu – Jorgos (32cm)

Ppppppp igen,igen megint vége egy hétnek, az-az itt a péntek, eldobhatjuk a csákányt, és élvezhetünk egy újabb hétvégét. A extra jó hír pedig az, hogy nem csak a péntek délutántól vasárnap estig tartó időszakban lógathatjuk a lábunkat, hanem a Pünkösd hétfőnek köszönhetően még vasárnap este is elfogyaszthatunk pár rosé fröccsöt, mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül.

Ha már péntek, a hagyománynak megfelelően pizzával zárjuk a dolgos hétköznapok sorát. Ez a hét elég mozgalmasra sikerült, és a hétköznapokban sem igazán került el a feszültség, így úgy döntöttem, hogy ma biztosra megyek. Ha biztosan finomat akarok enni, és az időm is megengedi, akkor irány a Nagymező utca, jöhet a következő cybergastro élmény. A Kaja.hu-ról van szó, már annyiszor bizonyított, hogy egyszerűen nem tudom megunni, ezen a remek pénteken az egyik fullos pizzájukra vetettem szemet. A választás a Jorgos, egy paradicsomszósz alapú, pizza 32 centiméteres kiadásban.

Esztétika,megjelenés: Egy nagy fehér tányéron érkezik az első benyomásra tömör gyönyör pizza. A tészta teljesen elfedi a tányért, bár centit nem hordok magammal, de vélhetően nem nagyon érhetné a méretét kifogás. A tészta nem túl vastag, nem túl vékony, a széleken látszik, hogy eleget napozott a sütőben. A feltétek között hús téren csirkemell csíkokat, és sonka felvágottat találunk, ezekből nincs hiány, még a csirkéből is minden falathoz jut. Zöldség téren egy kis piros, paradicsom, némi hagyma, ami lila, és a képeken nem igazán észrevehető tv paprika fedezhetőek fel. Ami még igencsak szembetűnő tulajdonság, az a feta sajt jelenléte, nagy fehér kockák formájában került a pizzára. A legfelső réteget mozzarella sajt alkotja, ami mindenhol fedi a feltéteket, a széleken a sütésnek köszönhetően ropogós változatot is felfedezhetünk.

Pont:9/10

Ízvilág: A tészta nem csak esztétika, de íz terén is kifogásolhatatlan. Befelé vékonyodik, de még középen sem papír vékony, a szélek pedig kívül ropognak, belül kellően puhák. A paradicsomszószos alapjukat második alkalommal van szerencsém megízlelni, és szinte már el is felejtettem mennyire is jó. Azt gondolom, hogy nem igyekeznek a szakácsaik ezt az alapot túlbonyolítani, egyszerű fűszerezéssel teszik tökéletessé. A csirkecsíkoknak nincs karakteres íze, enyhén vannak fűszerezve, a sonka pedig minőségi, ízben is remek. A hagyma puhára párolódott a sütőben, édeskés, a tv paprika minden falatnál szétmállik a számban. A feta sajt nagyon jó húzás, az íze úgy illeszkedik az egész összeállításba, mintha egyszerűen erre teremtették volna. A mozzarella mint tudjuk, nem az íze miatt kerül a pizzára, továbbra is fenntartom, hogy íztelen, de valamiért mégis nagyon jó.

Pont:9/10

Mennyiség: A pizza nálam 32 centinél kezdődik, nem is értem, hogy a 26-28 centis kiadások kinek tudják megtölteni a bendőjét. Egy ilyen remek összeállítású, 32 centis pizza, főleg, ha ilyen bőségesen el van látva feltétekkel, akkor bizony jóllakatja az embert. Ez velem is így esett, de mikor végeztem, úgy éreztem, hogy meg tudnék enni még egyet, de azt bizony már csak a szemem kívánta. Az étlapot emésztgetés közben lapozgattam még, de a desszertek, bármilyen csábítóan is néztek ki, a szervezetem, már nem tette lehetővé, hogy magamba tuszkoljak még egy falatot is.

Pont:9/10

Ár/érték: A feltétek sokasága, egyenesen a két legdrágább pizza közé emeli a Jorgost. Ez forintosítva annyit jelent, hogy 1790 forintot kell kicsengetnünk, ha ezzel a pizzával akarunk jóllakni. A 32 centis pizzák átlagosan 1500 forint körüli áron szerezhetőek be, és ez nem csak náluk, de általában minden pizzériánál így van. Ha valahol egy feltétekkel teli és minőségi alapanyagokból készülő pizzát akarunk enni, akkor könnyedén beleszaladhatunk 2000 forintos árba is, aminél ez bizony olcsóbb. Nem mondom, hogy 1790 forint nem kevés egy pizzáért, de mindent egybevetve, nekem ez bizony megéri, és az elfogult ömlengésem közben a hely hangulatát, most el is felejtettem megemlíteni.

Pont:8/10