Select Page

Kaja.hu – Szürke Óriás burger

Kaja.hu – Szürke Óriás burger

Ha hétfő, akkor megint hamburger, és ezen nem is nagyon fogunk változtatni, mert egy jó hamburger mindig jólesik az embernek, főleg, ha bedobhat utána egy korsó sört is. Sajnos hétfő lévén a sör kimarad, mert az ország gazdaságán is van még mit csiszolni, de a kaja terén hétfőn nem érhet csalódás, így ismét a Kaja.hu-nál kötöttem ki.

Helyben fogyasztva valahogy mindig jobban esik az étel, kivétel ez alól egy mozgalmas vasárnap után ágyban fogyasztott pizza. A Kaja.hu hamburgereivel már találkozhattatok nálunk, amikor is ketten indultunk vadászatra, de valamiért egyikőnk sem választotta a Szürke Óriás burgert. Ha valahol lehet valami méretes burgert enni, akkor azt nekünk kötelező tesztelni és prezentálni felétek, nehogy valahol óriás néven egy Csibe burgerrel szúrják ki a szemeteket.

Esztétika megjelenés: Korábbi tapasztalataim alapján, nagyjából tudtam, hogy mi fog az asztalra kerülni, mikor rendeltem, de mégis ért némi meglepetés. Legutóbb, mikor hambit ettem náluk, mellé halmozva kaptam a steak burgonyát, ezen azóta változtattak, mint látjátok, egy üveg tálban a burger mellé pattintva szolgálják fel. A burgonya is változott kicsit, vagy lehet, hogy csak jobban megsütötték anno, most aranybarnára sült kisméretű hasábok formájában érkezett. A hambi az óriás jelzőt a két nagyméretű, szürke marha húsból készült pogácsa miatt érdemelte ki. A buci szezámmagos, és bucik között közepes méretet képvisel. A belbecs képviselői között találjuk még a kaliforniai paprikát, jégsalátát, hagymát és a kígyóuborkát is. Az Óriás szósz terén is eltér a többi kínálatban szereplő burgertől, bbq, ketchup, helyett Cyberszósz teszi csúszóssá az egyveleget.

Pont: 9/10

Ízvilág: A hamburgerek tengerében kalandozva, mindig szembesülök azzal a szomorú ténnyel, hogy nem elég nagy a szám. Úgy érzem, hogy ez a mondatom némi pontosítást követel, nem elég nagy a szám ahhoz, hogy az ilyen méretekkel büszkélkedő hamburgerekbe beleharapjak. A buci puha, a belső felei, okosan meg vannak pirítva, hogy ne legyen lehetősége beszívni a szószt. A lényeg, ami a legerőteljesebb ízt adja, az bizony a szürke marha hamburgerhús. A két húspogácsa, a marha hús ízét adja vissza, érezhetően nincs túlfűszerezve, a hús valódi íze dominál. A szósz ízét be kell valljam, nem igazán éreztem, az biztos, hogy száraz nem volt a burger. A zöldségek a megszokott ropogós, lédús formába szerepelnek, a kaliforniai paprika remek, nem sok helyen kapunk ilyet a burgerünkbe. A steak burgonya sokat változott, nekem a régi fajta jobban bejött, de ez sem rossz. Mint már említettem kis hasábok, amik kívül ropognak, belül omlósak, és csipetnyi sóval vannak ízesítve.

Pont: 8/10

Mennyiség: Úgy gondolom, hogy bármely hambit is választottam volna az étlapról, még a steak burgonya hiányában is jól laktam volna vele. A Szürke Óriás burger, a maga dupla húsával extra jóllakottság érzetet eredményezett, és a burgonya végét, csak azért tuszkoltam magamban, mert valamiért az ilyen finom dolgokat nem igazán tudom otthagyni. Az ízvilágnál nem említettem, de a mennyiség kategóriába is belefér, az amit a hagymával kapcsolatban muszáj vagyok megjegyezni. Kicsit lehet azt vékonyabbra is vágni… Elrágcsáltam azt a fél fejet, ami belekerült a szendvicsembe, de volt olyan falat, amikor még a könnyem is kicsordult. Az konkrét tapasztalatom az, hogy éhesen érkeztem, és segítséggel tudtam csak távozni, mert bizony igencsak jóllaktam.

Pont: 8/10

Ár/érték: A Kaja.hu nem éppen a filléres helyek közé tartozik, de aki olvasgatja a postjainkat, az minden bizonnyal ezt már tudja. A legnagyobb kiadású burgreük, steak burgonyával 1810 forintnyi befektetést igényel. Ezért  valóban marhahúsból készült húspogácsát kapunk, és a különleges íz még biztosít is minket arról, hogy nem a megszokottat, hanem szürke marhát. Jellegzetes íz, kellemes környezet, kicsit magas ár. Ez az, amire mindenképpen számítanunk kell, ha ide érkezünk óriás hamburgerre hangolódva, de ha rám hallgattok, ezt bizony nem hagyjátok ki.

Pont: 7/10