Select Page

Kaja.hu – Szürkemarha jalapeno & bacon burger

Szerző: | 2016. Sze. 19. | Burger

A Kaja.hu már régóta rajta van a budapesti étteremtérképen. Sokáig a Nagymező utcában szolgáltak. Egyik nagy különlegességük, hogy rengeteg húsos ételükhöz szürkemarha húsát használják fel, illetve, hogy egy egészen egyedi asztalba integrált pincérrendszert használnak hosszú évek óta. Nagyjából egy évvel ezelőtt bedobozoltak és éttermüket átköltöztették a Petőfi Sándor utca 11. szám alá.

Eszeveszett nagy újításokat nem alkalmaztak az étlapon azóta, sok elem ismerősként köszön vissza ránk. A burger kanapék például már több éve a nagyérdemű szolgálatában vannak, igaz pontos összetételük lehet, hogy azóta kissé már módosultak. A biztonság kedvéért egy klasszikust választottam, ami összeállítását tekintve sok rokonnal bír, mivel egy csípős-baconos szinte alapelem, ha burgerezőről van szó.

Szürkemarha jalapeño & bacon burger – Pikánsan csípős, baconnel dúsított szürkemarha burger. A szürkemarha húsa lassúbb növekedése miatt tömörebb és tartalmasabb az egyéb eredetű marhahúsoknál.

Ilyen bőséges leírást kapunk, ínycsiklandozó valóban, de egy tételes lista is elférne, úgy pontosabban látni lehet, miben milyen alapanyag rejtőzik. Steakburgonya köret rendelhető mellé, kifejezetten jutányos áron. Mivel sikerült még a teraszon szerencsét próbálni, így a hiper-szuper nyomogatós asztalok helyett hagyományos kiszolgálásban volt részem. Nagyjából 15 perccel a rendelés leadása után már az asztalra is került a burger.

köret - burger

köret – burger

Maga a burger egy enyhén puffancs buci közé került. A névadó hozzávalók csüngenek a burger oldalán, a bacont és a jalapenot kicsit sem sajnálták. A húspogácsa alatt egy benga salátalevél, míg a burger fedele alatt a szósz rejtőzik, ami ránézésre egy majonéz alapú háziszósz.

egyedül

egyedül

A pufi egy picikét édes ízvilágot kölcsönöz az elején a burgernek, ami cseles módon megnyugtatja szánkat még azelőtt, hogy becsapódna a paprika ereje. A húspogácsa enyhén fűszerezett, teljesen átsült, de még maradt benne szaft, szóval nincsen nagy tragédia. A bacon nincsen totálisan crispy állagúra sütve, annál egy léptékkel még nyersebb maradt. Ízre enyhén sózott, pont jó. A jalapeno jól teszi dolgát, nem kevés mély sóhajtásra készteti gyilkosát. A szósz egy pillanatig tud ezen csillapítani, de győz a paprika, ez bizony csípős.

felezve

felezve

Adagra nem igazán érheti panasz, a húspogácsa valahol 14-15 dkg körül lehet, amihez a többi hozzávaló tökéletesen arányul. A burger mellé rendelt köret legalább egy tucat hasábot jelent, ami ízre annyira nem varázsolt el. Enyhén fűszerezett, de például annyira nem ropog, hogy azonnal steak burgonyának hívjuk. A hozzá mellékelt natúr ketchup egy jókora kérdőjel, ennél egyedibb szószok ezreivel találkozhatunk lassan már egy aluljárós kifőzdében is.

steak burgonya 170-ért

steak burgonya 170-ért

Árban a jalapeno & bacon 1790 forint, amihez a köretet 170 ft felárért rendelhetjük. Nincsen túlárazva, ez egy egészen átlagos árszabás egy ilyen burgerre, a köret pedig kifejezetten olcsó, igaz ennek fényében nem is egy toplistás egyed. Összességében nem esett le az állam a szettől, átlagos minőség, átlagos áron. Sokkal jobban mozgatja a fantáziám a benti közösségi konyha rész, ahol baráti társaságok süthetnek-főzhetnek együtt, de erről majd legközelebb.

Facebook, 1052, Budapest, Petőfi Sándor utca 11.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték