Select Page

Kaja-tanya Kifőzde – Napi menü

Kaja-tanya Kifőzde – Napi menü

Már ezerszer említettem, hogy hétköznaponként a bányában koptatom a napokat, ami közel van az Új Buda Centerhez. Nem mondható el, hogy ezerszám nyílnának sorra az éttermek a környéken, mint egy kiadós esőzés után a vargánya. Azonban pár hete arra lettem figyelmes, hogy megjelent egy kövér szakácsbábú a közelben, ami valószínűleg egy új étkezdét hivatott promotálni.

Kicsit eltérő lesz a mai post, több fogás lesz röviden értékelve, próbálom valahogy érthetőre összemosni a közel 3 alkalom benyomását, mikor ott jártam. A nyitva tartáson remekül látszik, hogy a napi menü a főprofil, mivel 11:00 – 14:30 között vannak nyitva, így sem reggelizni, sem vacsorázni nincsen mód. Belépve egészen steril még a kifőzde, csupán egy-két kép javít a kopár falakon, de reméljük idővel kicsit otthonosabbá varázsolódik a belső.

Minden nap különböző menüvel várják a nagyérdeműt, két különböző összeállítás közül választhatunk, “A” és “B” mely között összegre hajszálnyi a különbség. Természetesen ezeken kívül van menümentes étlap is, itt mindennap más összeállítással találkozhatunk. Sajnos a menük mixelését nem engedi a személyzet, pedig néha a kettő vegyítéséből lehetne összeállítani a tutit.

Esztétikai megjelenés: Amit elvárhatunk egy kifőzdétől azt tökéletesen hozza a Kaja-tanya, nincsenek díszítések körbe a tányéron. A leveseken nincs mit magyarázni, semmi csicsa nincsen rajtuk. A húsok minimális olaj plusszal bírnak, de talán ennyi kell is a kifőzde érzéshez. Mikor húsos galuska volt a menün, az kapott egy csepp tejfölt melyre rákerült egy karika uborka és egy csík paprika, szóval egy pici dizájnolás néha belefér. Tisztaság uralkodik az egész kajáldában, sehol nem látni félig oda érett maradékokat, rendben van a tanya környéke is.

Pont: 8/10

Ízvilág: Egyik alkalommal számomra a gyümölcsleves túlságosan édes volt, tipikusan az amitől olyan jókat lehet cuppogni, hogy három utcával arrébb is észreveszik, hogy valaki ebédel. Az alapanyagok minőségére nem lehet panasz, sehol nem érezni, hogy a költségcsökkentést szójával agyonpumpált húsutánzatokkal próbálnák elérni. Egy kicsivel bátrabb fűszerezést vállalhatna a szakács, azzal közelebb kerülne a tökéletes kifőzde címhez az étkezde. Akik megunták a junkfood láncok kínálatát azoknak pont ideális, mivel itt tényleg jó házi ízek uralkodnak. Számomra meglepetéssel legjobban a gombaleves bírt, nem tartozom a nagy “mushroomlovers”  csoportba, de nagyon rabul ejtett, teljesen korrekt ízletes, telitalálat! Az asztalon lévő fűszerekkel hamar orvosolni tudjuk az apróbb hibákat, szóval nagy katasztrófa nincsen.

Pont: 8/10

Mennyiség: Egyértelműen jobb választás a menü, a főétel ugyanakkora, mintha külön kérnénk, viszont menühöz dukál a leves és nem kevéssel olcsóbb is. Egy közel másfél óra a menü előnye, ha csak napi kínálatból külön választunk, ott inkább egy bő három órás adagot kapunk. Többségében főként a köret dominál, egy picit afelé billen a mérleg mikor kimérik a pult mögött, de azért a hússal sincsen szerénykedés. Egyetlen negatívum tán a sajttal töltött csirkemellnél ért, mivel a sajt maga igencsak jelképes adagban került középre, szinte alig lehetett észrevenni elfogyasztás közben. A leves minden esetben bőséges adag, néha már az is elég lenne egy könnyebb ebédhez. A Kaja-tanya hibátlanul teljesíti az íratlan kifőzde szabályt, miszerint a menüvel alaposan meg kell etetni akár egy szekrényhordó segédmunkást is.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az olcsóbb napi menü 790, ezt többnyire “B”-vel fémjelezik, a párja az “A” egy százassal kerül csak többe, tehát egyik sem mondható drágának, egy bő két fogásos ebédet nehezen találunk ma már 800-ért a városban. Nincs sushi, nincs kaviár, nincsen polip, csak házias ízek viszont azok teljesen rendben vannak. A Budafoki út 68. cím alatt található, kb. egy köpésre a Tesco-tól, így a közeli irodaházakból talán pikk-pakk sikerül ebédidőben megtölteniük a helyet. Ajánlott mindenképpen egy próba azoknak akik megunták a Meki-Burger King duóját. A napi ajánlat honlapjukon követhető, http://www.kajatanya.eoldal.hu. Anno Ágika kifőzdéje volt a nagy zarándoklathely, lehet talán megvan az új cél?

Pont: 9/10