Select Page

Kamara Café – Sajtos hamburger

Kamara Café – Sajtos hamburger

A Dohány utca elején egészen sok kocsma található. Nyáron szinte egybefüggő terasz az egész. Történetesen nekem sem teljesen idegen a környék, pár sört már sikerült itt a környéken elkoptatni különböző alkalmak miatt. Az éjszakás kolléga adta a tippet, hogy a Kamara Café elkezdett burgereket is ontani, így érdemes lenne még egy sör mellett bepróbálni.

A belső kialakítás nem éppen követi a legfrissebb trendeket, sokkal inkább egy klasszikus kávézó hangulatot hivatott megidézni. Tapétázott falak, régi bútorok és lágy meleg világítás. Pár kis kávézóasztal fér el bent, végeláthatatlan lagzit ide azért ne próbáljunk szervezni.

Burgeres étlapjuk nem roskadozik a különböző összeállításoktól, de az alapok megvannak. Négy különböző összeállítás található a kézzel írott étlapon, melyek közül a legszimpatikusabb az alaptól eggyel magasabb szinten elhelyezkedő sajtos hamburger lett.

Sajtos hamburger – 16 dkg marhahúspogácsa, saláta, hagyma, paradicsom, uborka, ketchup, mustár, vörös cheddar sajt és steak burgonya

Van pár klasszikus folt benne, a ketchup és mustár párosa egészen ősburgeres időkig repít minket, amit tovább támogat az uborka jelenléte is. Így kicsit értethető, hogy még a hamburgert használják a manapság olyan divatos rövidebb “burger” forma helyett.

Esztétikai megjelenítés: Ezen a helyen eddig nekem csak sört tálaltak. A burgerrel sincsen baj, egyszerű tányér melynek bal oldalán a főattrakció a burger, szemben vele pedig a köret, ami salátából és némi krumpliból áll össze. A burger a colosabb fajták közé tartozik, amihez nagyban hozzájárul a húspogácsa, mivel 16 dkg-s kiadásban szerintem karrierem egyik legducibb/magasabb verziója, ennél azért lehetne jobban is lapítani. A sajt csábítóan olvadt viszont rá, ez bizony rendesen beindítja az éhes ember fantáziáját. A húspogácsa egészen varázslatosan (persze egy fanyárs is segít benne) egyensúlyozik a zöldségágyon, amit egy nagyobb salátalevél, némi hagyma és uborka alkotja. Szószok a buci belső feleinél vannak jelen, kettőjük közül egyértelműen a ketchup a látványosabb a mustárt alig látni, ahogy beleivódott a buciba. A steakburgonya színe kicsit nekem fura, illetve látszik, hogy némi sózást kapott. A saláta korrekt, egészen pofás. Összességében meglepően korrekt tálalást alkalmaznak.

Pont: 8/10

Ízvilág: Egy apró kávézó, de szinte az első kérdés az volt, hogy milyen átsütéssel óhajtom a burgert enni, amit pár nagy konkurens, kifejezetten burgeres helyen is elfelejtenek megkérdezni vagy feltüntetni az étlapon. A buci egy pillanatig gyenge édeskés hatást kelt, de közel sem vészes szerencsére. Állagra teljesen jó, picit vajas és szellős akár egy tavaszi rét. A húshoz érve a könnyed érzés bebukik. A húspogácsa egészen tömör, alaposan összepasszírozták, ami falatozásnál nem a legkellemesebb. Mellé csatlakozik egy sós ízvilág, ami nekem személy szerint már sok. A medium viszont tökéletesen sikerült, pont ahogy kértem. A sajt íze megvan, egészen kivehető a sós hús mellett is. A szószok közül a mustár csak bucinál jön ki, a ketchup viszont máshol is felüti fejét. Ízre nincsen baj velük egyáltalán, nem túl harsányak. A köretnél a krumplit én bátran megszórnám fűszerrel, ez így nekem túl tiszta maradt.

Pont: 7/10


Mennyiség: Nincsen különösebb baj a mennyiséggel, sőt a 16 dkg-s húspogácsa egy átlag feletti eredményt ad. Laktató mennyiség, amit tovább fejel a sajt és a buci is. Szószokból ennyi szerintem pontosan elég bele, a buci nem ázik pépessé, de mégis érezni jelenlétüket. A burger is egészen kellemesen elnyújt minket annyira, hogy megkívánjunk egy felest is, amivel szét tudjuk csapatni, de persze csak azért, hogy jobban emésszük. A körettel önmagában messzire nem jutnánk, a krumpli mennyisége inkább jelképes és mutatóban van, minthogy jól lehessen vele lakni. A saláta nekem bőven jó így ahogy van, nem tartom magam nyúlnak. Szétrobbanni nem fogunk tőle, de ebédre vagy sör mellé vacsoraként tökéletesen jó.

Pont: 8/10

Ár/érték: Annak fényében, hogy nem éppen a melegkonyha a fő profilja a kávézónak egészen jót domborítottak. A húson még lehetne kicsit polírozni egy lazább, nagyobb átmérővel, laposabban szerintem nyerőbb lenne, illetve ezt a sósságot, ha fix mennyiség akkor megcsonkítanám. Krumplira némi fűszer és egy egészen ütős cucc lesz. Árban nincsen eldurranva a hely, pedig éppen a zsinagóga árnyékában találjuk magunkat. 1650 forint a sajtos hamburger, amiben benne már a köret és minden, amit a tányéron látunk. Nem mondanám drágának, egy jó közepes árszabás ez. Biztos, hogy fogok még itt megfordulni, az más kérdés, hogy enni is fogok-e vagy csak sört szűrni.

Pont: 8/10

(ha nem járnál eleget a Dohány utcában, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen, hogy merre van a Kamara Café)