Select Page

Kandalló Kert – Dupla hamburger

Kandalló Kert – Dupla hamburger

A Kandalló név talán már sokaknak ismerősen cseng a városban, mi történetesen még tavaly októberben jártunk náluk amikor névadó burgerüket és egy lazacos burgert vettünk górcső alá. A Kertész utcában lévő helyiségük is rendelkezik ideális időjárási körülmények mellett terasszal, de az utca szűk keresztmetszete miatt ez közel sem elegendő. Pár tömbbel arrébb megnyitották Kandalló Kert nevű egységüket mely leginkább a nyári szezonra van kiélezve.

Több bérház szomszédságában lévő parkolóban alakították ki helyiségüket ahol friss, (még mindig BP-n vagyunk azért) szabad levegőn várják a lazítani vágyókat. A fő koncepció itt is a kézműves sörök és burgerek csáberejében rejlik. A rengeteg sörpadnak és kerti asztalnak köszönhetően bő 150 fő szerintem le tud ülni, amihez még hozzájön az állóvendég sereg is. A burger repertoár teljesen új, ami sokkal jobban illik a teraszos&kertes életérzéshez. Marha, csirke, vega és egy dupla húsos amit az étlapon találunk. A vasárnapi húsleves helyett nálam a dupla győzött amihez egy korsó csapolt búzát kértem öblítőnek.

A rendelés folyamata egyszerű, a pult első felénél az ételre vonatkozó kívánságainkat adhatjuk le, míg a hátsó szekcióban a sörcsapokkal szemben értelemszerűen az innivalókra vonatkozó igényekről nyilatkozhatunk. Előbbi leadása után kapunk egy sorszámozott cetlit melyet ha meghallunk a pult mögül akkor mehetünk átvenni a falnivalót. Vasárnap délután 1-2 óra között nem volt csurig a hely, nagyjából 10-11 perccel rendelés után már kész is volt a burger.

Esztétikai megjelenés: A köret sültkrumpli fokhagymás tejföllel, színe alapján jól átsült verzió. A burger saját logós papírba csomagolva kerül elénk. Kibontás után egészen elkerekedett a szemem, ritkán látok ilyen jól és gusztusosan összerakott szendvicset. A dupla annyit tesz, hogy van benne 2 darab 13 dkg-os húspogácsa, melyekre jut fejenként egy szép szalmasárga cheddar sajt szelet is. Ezekre jut házi ketchupjukból egy ízléses mennyiség, szerencsére nem áztatja szét a bucit. A zsemle burgonyás típusú, felületén nincsenek ráncok, sokkal inkább a feszes kategóriába tartozik, belső oldalai finoman meg lettek pirítva. A legalsó húspogácsa alatt még helyet kapott némi házi szósz, lilahagyma, kovászos uborka és jégsaláta. Összességben nálam szépségversenyen dobogós helyezés, teljesen rendben van.

Pont: 10/10

Ízvilág: A krumplira rá mernék álmodni egy kis fűszert, de helyette tökéletesen kárpótol a mártogatós szósz. A szósz állaga meglepően sűrű és fokhagymás ereje bizony megvan, vámpírvédelem 48 órára legalább aktiválva. A krumpli maga jól átsült, többnyire ropogós hasábokból áll. A bucival meglepő módon könnyen meglehet fogni a dupla húspogácsát, nem akar szétcsúszni. A húspogácsa enyhén borsozott, nincsen agyon fűszerezve, rendesen átsült és finom. Kellemes, omlós állagú amit könnyen haraphatunk a sajttal együtt. A házi ketchup legnagyobb erénye, hogy rendes paradicsom íze van! A zöldségekkel minden klappol, az uborka lédús ami egycsapásra frissíti fel szánkat falatozás közepette. A legalsó szinten lévő szószt többnyire felszívta a buci, de szerencsére így sem ázott át.

Pont: 9/10


Mennyiség: A 26 dkg hús eléggé jó garancia arra, hogy éhen nem fogunk maradni. Ehhez hozzájön a méretben hozzá tökéletesen passzoló buci. A két szelet sajt pont elég, mivel ízét végig érezni. A zöldségágy elegendő, aki többre vágyik az készüljön fel rá, hogy hamarosan vega lesz. A szószok mennyisége hibátlan, ha több lenne benne akkor már esélyes, hogy elkezdené szétáztatni a bucit ami átpépesedne és bukna minden, de itt erről szerencsére szó sincsen. A hasábburgonyát felesben fogyasztottam ami így is elegendőnek bizonyult, viszont a szósszal nem lehet betelni, ebből egy fél liter is kevés lenne. Összességében nálam egy bőséges négy órás mennyiséget simán megüti, ha ráborítunk egy korsó sört akkor tovább emelkedik a telítettségi faktor.

Pont: 9/10

Ár/érték: A krumpli szósszal együtt 550 forint. A dupla burger 1450 forint, ami minőségét és mennyiségét figyelembe véve nem mondható drágának. A többi szimpla hússal/sajttal szerelt példányok viszont beesnek a sokak által felhúzott ezer forintos határ alá (950 ft), ami alighanem sokak kedvencévé fog válni. A sörök egészen széles skálán mozognak, erre a legegyszerűbb ha megnézzük az itallapot. A Kandalló Kert nyáron igazi mentsvár lehet azoknak akik a betonmeleg elől nem tudnak lejutni például a Balatonra, de mégis szeretnének szabad ég alatt a haverokkal legurítani pár sört vagy burgert. A szemközti falon egy méretes vászon amit értelemszerűen vetítésre használnak. A közeledő foci VB valószínűleg esténként alaposan megtölti a helyet, szóval sosem árt az asztalfoglalás.

Pont: 9/10

(ha szeretnéd tudni, hogy pontosan merre van a Kandalló Kert, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)